Ponedjeljak, 19 Aprila, 2021
Rubrika:

PROFESIONALAC: Vukšić portire stavio za načelnike, dovodi nekvalifikovane ljude izvan Agencije (DIO XVIII)

O tome koliko je i sa kojih sve aspekata rizično na izuzetno zahtjevna mjesta u Agenciji dovesti ljude koji ne prolaze psiho test, suvišno je govoriti. A još je rizičnije ako je među njima i kandidat za jedno od najodgovornijih mjesta - načelnika sektora koji se bavi borbom protiv organizovanog kriminala.

Čitalac portala Aktuelno koji se iz objektivnih razloga potpisuje kao ”PROFESIONALAC” dostavio nam je i osamnaesto otvoreno pismo u kojem govori o manipulacijama, kadrovskim preraspodjelama i nasilnim promijenama unutrašnjih pravnih akata u ANB-u od strane v.d. direktora Dejana Vukšića.

Osamnaesto otvoreno pismo ”Profesionalca” prenosimo u cjelosti:

S obzirom da među službernicima Agencije, uprkos svim pritiscima, ucjenama, prijetnjama, ali i nuđenjem benefita, nije uspio da nađe dovoljan broj onih koji bi pristali da podmetnu dokaze protiv kolega kako bi sa njima popunio upražnjena rukovodeća mjesta, Dejan Vukšić je prinuđen da manjak popuni dovođenjem ljudi izvan Agencije. Tako je, nakon što je dio portira koji su brinuli i o bezbjednosti zgrade premjestio za načelnike (ne brinite, bezbjednost zgrade time nije ništa ugroženija nego dok su je oni čuvali), odlučio da svoj Kolegijum pojača kadrovima sličnih kapaciteta izvan Agencije.

Nije Vukšić mario za pravne norme koje ne dozvoljavaju postavljanje na rukovodeća mjesta kadrova izvan Agencije, striktno propisujući određeni broj godina iskustva u Agenciji kao uslov za raspored na načelnička mjesta (za mjesto načelnika Sektora je, ne bez razloga, bilo obavezno 5 godina rada u Agenciji). Uz pomoć svog vjernog saradnika, doskorašnjeg kadrovika a sada načelnika sektora zaduženog za saradnju sa partnerskim službama, legalista Vukšić je našao rješenje da još jednim nasiljem promijeni unutrašnje pravne akte i stvori uslove koji njemu odgovaraju.

O tome koliko ozbiljno shvata poslove Agencije i kakve su mu namjere govori i to što dobar dio planiranih rješenja nije prošao psiho test koji je sastavni dio obaveznog ljekarskog pregleda prilikom zapošljavanja u Agenciju, a koji, vjerovatno greškom, Vukšić i njegov savjetnik nijesu na vrijeme ukinuli. Tako su došli u situaciju da njih dvojica ospore kompetencije jedne od najpoznatijih psihološkinja u Crnoj Gori, priznate i na širim prostorima, koja je inače testirala sve dosadašnje službenike Agencije, i traže da se umjesto nje angažuje drugi psiholog. Izgleda da bi taj drugi, ili bolje konzilijum drugih, prvo trebao da pregleda nekoga ko ima ovakav zahtjev. Ali neće, jer je druga psihološkinja čije angažovanje traže ustvari sestra ministarke odbrane, koja će vjerovatno prilikom psihološkog testiranja u obzir uzeti i “više interese”.

O tome koliko je i sa kojih sve aspekata rizično na izuzetno zahtjevna mjesta u Agenciji dovesti ljude koji ne prolaze psiho test, suvišno je govoriti. A još je rizičnije ako je među njima i kandidat za jedno od najodgovornijih mjesta – načelnika sektora koji se bavi borbom protiv organizovanog kriminala.

Naime, Vukšić je poziciju načelnika sektora koji treba da se bori sa najorganizovanijim oblicima domaćeg i međunarodnog kriminala, namijenio doskorašnjem profesoru u Policijskoj akademiji u Danilovgradu. Od rada u službama bezbjednosti, Profesor ima nekoliko godina pozorničkog staža, a od iskustva na rukovodećim pozicijama mjesto komandira Stanice policije na Zabjelu.

Ukoliko pak ovaj ne prođe ni test rezervne psihološkinje, pošto onu prvu nije zadovoljio, Vukšić mu je namijenio i zamjenu – privatnog detektiva specijalizovanog za praćenje nevjernih bračnih partnera i … Cosa Nostre, koji je iskustvo sticao i kao zatvorski stražar u ZIKS Spuž.

Nije izvjesno koliko će unaprijediti vođenje ove problematike, ali je sasvim sigurno da će inače omiljena disciplina direktora Vukšića – medijski nastupi dobiti na kvalitetu, budući da je Detektiv najpoznatiji upravo po tome što je u dužem periodu bio glavni izvor informacija za jedan dnevni list sa čijim je vlasnicima u rodbinskim odnosima. Davao je Detektiv informacije, doduše uglavnom neprovjerene i netačne, iz ZIKS-a, kao i iz kasnije privatne prakse, a omiljena disciplina mu je bilo otvaranje afera na osnovu nalaza iz njegovih kompleksnih istraga.

Kako god, sigurno je da svi prevareni muževi ili ostavljene žene imaju razloga da se raduju, jer će novi načelnik vjerovatno usvojiti praksu šefa Vukšića i nastaviti da razvija privatni biznis koristeći radno vrijeme i službene resurse. Tako će bračni brodolomnici moći da kvalitetno zadovolje sve potrebe, od praćenja supružnika do advokatskih usluga na jednom mjestu – Agenciji za nacionalnu bezbjednost, koja će na taj način uposliti savremenu tehniku i obučene operativce, jer Vukšiću za druge namjene očito neće trebati.

PROFESIONALAC

Na ovim linkovima pročitajte prethodna pisma Profesionalca:

PROFESIONALAC: Bezbjednosni sektor ide u pravcu razvoja još jedne baze za nastup ruskih obavještajnih službi (DIO XVII)

PROFESIONALAC: Vukšić skida oznaku tajnosti sa spiska stranih špijuna u Crnoj Gori, šteta nemjerljiva (DIO XVI)

PROFESIONALAC: Vukšić najpoznatiji zastupnik ruskih interesa, ima snažne veze sa licima iz Vučićevog SNS-a (DIO XV)

PROFESIONALAC: Neki od Vukšićevih prijatelja sarađivali sa stranim službama, neki krijumčarili kokain…(DIO XIV)

PROFESIONALAC: Da su ispoštovani standardi Vukšić ne bi mogao da šiša travu u dvorištu ANB-a, a ne da bude direktor (DIO XIII)

PROFESIONALAC: Da li je Vukšić upoznat sa švercerskim aktivnostima svog druga Dake Davidovića? (DIO XII)

”PROFESIONALAC” PORUČIO ABAZOVIĆU ”Vi nijeste žrtva nego počinilac krivičnog djela za koje se ide na ozbiljnu robiju” (DIO XI)

PROFESIONALAC: ANB se uništava u korist srpskog i ruskog uticaja, Daki omogućava krijumčarenje cigareta i narkotika (DIO X)

PROFESIONALAC: Vukšić će morati da objasni kako je od plate stekao milionsku imovinu (DIO IX)

PROFESIONALAC: Vukšić službenike ”lomio” udbaškim metodama, prijetio gubitkom posla i krivičnim prijavama (DIO VIII)

PROFESIONALAC: Kako će Vukšić zaštititi tajne podatke NATO-a kada mu Vladu „izbuše“ ruske službe? (DIO VII)

”PROFESIONALAC” ODGOVORIO ABAZOVIĆU: ”Zamjena teza” (DIO VI)

DIO V: Vukšiću – dosta je

DIO IV: Ko su profesionalci Dejana Vukšića?

DIO III: Ko su profesionalci Dejana Vukšića?

Ko su profesionalci Dejana Vukšića?

Vukšiću – dosta je

Najnovije

Sjutra oblačno, mjestimično kiša

Sjutra će u Crnoj Gori biti promjenljivo oblačno, povremeno i mjestimično se očekuje kiša, ponegdje i kratkotrajan pljusak i grmljavina, a u višim planinskim...

Gvardiola u problemu: De Brujne povrijeđen, čekaju se pregledi

Pep Gvardiola imao je dosta razloga za brigu poslije poraza od Čelsija u polufinalu FA kupa. Osim eliminacije iz najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu, Katalonac...

DPS: Osuđujemo nove prijetnje upućene Ljubomiru Filipoviću

Činjenica da je politički analitičar Ljubomir Filipović u kontinuitetu izložen najprizemnijim uvredama i prijetnjama, a da niko od nadležnih ne preduzima baš ništa kako...

Fenomenalne brojke: Mesi dao najmanje 30 golova u 13 sezona zaredom

Lionel Mesi sinoć je osvojio trofej Kupa Kralja, ali i nastavio sa fenomenalnim golgeterskim učinkom. Naime, sa dva pogotka u meču sa Bilbaom Argentinac je...

The Lord of the Rings biće najskuplja TV serija u istoriji

Amazon je objavio da će produciranje prve sezone mega-hit serije u najavi, The Lord of the Rings, koštati čitavih 465 miliona dolara. Ministar turizma...

Najčitanije

Povezano

 EKSKLUZIVNO Pitanja ”Profesionalca” za članove Odbora koja ruše Vukšića

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, u dvadesetpetom pismu koje je poslao na adresu...

PROFESIONALAC: Vukšić pokušava da isprovocira bivše rukovodioce da iz revolta ugroze interese partnera!?

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, u dvadesetčetvrtom pismu koje je poslao na adresu...

PROFESIONALAC: Očajnički pokušaj kotorskog udbaša da izbjegne odgovornost za stravično djelo koje je počinio

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, na radost hiljada čitalaca portala Aktuelno ponovo je...

PROFESIONALAC: Krivokapića nije briga za odavanje podataka, prioritet mu je da Vukšić ostane direktor ANB-a

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, na radost hiljada čitalaca portala Aktuelno ponovo je...

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
24.02.2021-08:13 08:13

A nema toga Crnogorca koji ima lijepu rijec za ovu pogan nevaljalu Vuksica advokata kriminalnih zaracenih klanova iz Kotora,za pljacke prema njima vjeruje da ce im “debelo”platiti oteti novac.

Dragi
24.02.2021-12:46 12:46

Ovaj sa policijske akademije je iz plemena Kuće,litijas,rodjak rista sotone

Pop Pero
24.02.2021-19:44 19:44
Reply to  Dragi

ja mislim da nije kuč no bjelopavlić, a i detektiv mislim da je bjelopavlić…

Rovca
24.02.2021-13:36 13:36

Vukšić je pravi čoek na pravo mjesto!

Pop Pero
24.02.2021-19:44 19:44
Reply to  Rovca

vodi ga kući