Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

PROFESIONALAC: Neki od Vukšićevih prijatelja sarađivali sa stranim službama, neki krijumčarili kokain…(DIO XIV)

Zašto gospodine Vukšiću, kada već govorite o navodnom nezakonitom praćenju političara, novinara ili javnih ličnosti, ne skinete oznaku tajnosti sa njihovih dosijea i javno ih objavite? Pa da građani sami prosude da li su praćeni osnovano ili neosnovano. Zašto ne objavite podatke o tome koje novinare i političare Vi sada prisluškujete?

Čitalac portala Aktuelno koji se iz objektivnih razloga potpisuje kao ”PROFESIONALAC”,  dostavio nam je i četrnaesto otvoreno pismo u kojem govori o malverzacijama direktora ANB-a Dejana Vukšića.

Četrnaesto otvoreno pismo ”Profesionalca” prenosimo u cjelosti:

Ali ne samo kriminalci. Po dolasku u Agenciju, direktor Vukšić se suočio sa „moralnom“ dilemom kako da se odnosi prema aktivnostima koje Agencija preduzima u odnosu na njegove bliske prijatelje, među kojima su i neki koji su ga doveli ili ga drže na vlasti. Da li da nastavi primjenu mjera u odnosu na njih ili da je ukine.

Najradije bi Vukšić abolirao sve njih i proglasio da je Agencija zloupotrebljavala svoja ovlašćenja i preduzimala aktivnosti po političkoj osnovi.

Ali kako kad za pojedine njegove prijatelje i saradnike postoje dokazi u vidu informacija, pa i audio materijala koji ukazuju na njihova nepočinstva. Neki od njih su sarađivali sa stranim obavještajnim službama, neki krijumčarili kokain, a neki „samo“ podsticali ekstremistička djelovanja.

Još gore je što su pojedini bili interesantni i stranim službama pa su i one dostavljale podatke o njihovim problematičnim aktivnostima.

Zašto gospodine Vukšiću, kada već govorite o navodnom nezakonitom praćenju političara, novinara ili javnih ličnosti, ne skinete oznaku tajnosti sa njihovih dosijea i javno ih objavite? Pa da građani sami prosude da li su praćeni osnovano ili neosnovano. Zašto ne objavite podatke o tome koje novinare i političare Vi sada prisluškujete?

Vrlo je interesantno pitanje šta će Vukšić uraditi kad se upozna sa podacima i dokazima (mnogo ozbiljnijim od onih na osnovu kojih piše krivične prijave bivšem menadžmentu) o djelovanju pojedinih saradnika iz vlasti koje ih diskvalifikuje za obavljanje bilo kakve javne funkcije. A pogotovo važnih funkcija u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, pa i rukovodećih ili veoma značajnih pozicija u bezbjednosnom sistemu.

Da li će najodgovorniji čovjek u najodgovornijem organu za zaštitu nacionalne bezbjednosti tražiti da se državne institucije očiste od nepodobnih? Ili će im dostavljati informacije sa najvećim stepenom tajnosti, vjerujući da će ih prijateljstvo sa njim spriječiti da rade ono što su radili do sada?

Mogli biste gospodine Vukšiću javno saopštiti koliko ima obrada Agencije za nacionalnu bezbjednost npr u skupštinskom Odboru za bezbjednos i odbranu? Ili ćete ipak vašim drugovima, kao što ste najavili, dostaviti informaciju sa najvećim stepenom tajnosti o sredstvima i metodama, operativcima koji ih realizuju ili podacima i zahtjevima partnerskih službi vezano za njih i njihove prijatelje?

Sa kojim pravom ste obavijestili pojedine poslanike i novinare da su bili predmet pažnje Agencije (što su neki javno saopštili) prije određenja nadležnih državnih organa o tome da li su uopšte tačne vaše optužbe (kao što rekoh zasnovane isključivo na izjavama Vaših novih saradnika) da su te mjere primijenjene, i ako jesu da li su po zakonu ili su zloupotrijebljena ovlašćenja? Zašto onda ne saopštite da su iste te mjere, takođe u skladu sa zakonom, primjenjivane i prema pojedincima iz bivše vladajuće koalicije, uključujući i visoke funkcionere DPS-a i BS-a?

Da li ste i što rekli Vašem klijentu i prijatelju, bivšem vojnom specijalcu i učesniku u ratnim dešavanjima, a sada „ocu“ čuvenom po ispovijedanju poznate starlete u još poznatijem hotelskom rizortu, u kojem smještaj košta barem prosječnu crnogorsku platu, a o cijeni njenih „usluga“ da ne govorimo? Ali možda ste Vi i Vaš prijatelj poslije toga bili sedam dana na hljebu i vodi poput Makarija Čudotvorca iz čuvenog ostvarenja Živka Nikolića, pa je Vama to oprošteno, za razliku od grešnih agenata koji su to saznali.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
18.02.2021-07:44 07:44

I sve je ovo normalno za apostola-bebijednjaka Abazovica,doc cuti kao zaliven,znaci da se i on “omrsio”kao Vuksic naravno Euro monetom,obraz,sto to znaci Abazovicu,vidim za tebe nepoznanica.

Trebjesa
18.02.2021-14:05 14:05

Boli briga ulcinjskog Šibicara-ako na vrijeme pobjegne u Beograd tamošnji poslodavci će mu obezbjediti stalni posao- da prodaje sladoled i limunadu i tako nastavi porodičnu tradiciju.Ako bude dobar možda će mu kupiti i kolica za sladoled,da se svima hvali kako je uspio u životu.

nenad mne
18.02.2021-14:40 14:40

Osnovno pitanje je, da li po zakonu može biti direktor ANB-a? Šo radi sadašnja opozicija, da li koristi zakonske mogućnosti? Na Abazovića, kao šefa, bilo bi neozbiljno računati, on se ponaša kao pijačna alapača!