Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Vukšiću – dosta je

Crnogorska javnost će imati priliku da se upozna sa profesionalnim i moralnim kvalitetima rukovodstva nove crnogorske UDBA-e, jer ste upravo to napravili od najreformisanije crnogorske institucije koja je dala najveći doprinos euroatlanskim integracijama

Čitalac portala Aktuelno dostavio nam je otvoreno pismo upućeno direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanu Vukšiću. Iz objektivnih razloga potpisan je kao ”PROFESIONALAC”, a puno ime i prezime je poznato našem uredništvu.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Prethodnih dana svjedoci smo do sada nezabilježene hajke na tajnu službu jedne države, koja se sračunato vodi sa ciljem uništavanja crnogorskog bezbjednosnog sistema i omogućavanja jednoj stranoj obavještajnoj službi i njenim proksijima da konačno ostvari cilj – zagospodare Crnom Gorom, u čemu im je upravo Agencija za nacionalnu bezbjednost decenijama bila najveća smetnja. Novoimenovani vd i kandidat za direktora, kompromitovani milioner sa brojnim sumnjivim vezama sa organizovanim kriminalom i ruskim prljavim novcem, ali i obavještajnim službama, svim silama pokušava da dokaže nedokazivo – da je ANB radila mimo zakona i interesa Crne Gore.

Da njegov advokatski angažman nije bio usmjeren na mahinacije i prevare, te sticanje milionske imovine, već da se više posvetio izučavanju prava, znao bi da je bitka koju je sam započeo unaprijed izgubljena, jer se tako ozbiljne optužbe ne dokazuju izjavama portira i vozača, koji nijesu „profesionalci“, već bijednici frustrirani sopstvenom neostvarenošću koji svoju posljednju šansu vide u Vukšićevim podsticajima da izdajom svojih kolega postanu neko i nešto.

Gospodine Vukšiću, ovaj „slučaj“ se ne dobija prevarom, kao što ste navikli, jer na drugoj strani nemate odbjeglog ruskog biznismena sa lako zarađenim milionima i strahom da bez njih ne ostane, nego Državu stvaranu vjekovima.

Navodni „profesionalci“ na čijim izjavama zasnivate javne optužbe o zloupotrebama bivšeg rukovodstva, su ljudi bez profesionalnog i moralnog kredibiliteta, koji su za svoj „profesionalizam“ nagrađeni funkcijama o kojim čak ni oni nikad nisu ni sanjali. Gotovo svi su polupismeni, sa kupljenim diplomama sumnjivih fakulteta susjednih država, bez bilo kakvog ozbiljnijeg angažmana u karijeri, a uz to i veoma upitnih moralnih vrijednosti. Bio bi red da kao profesionalac i legalista, provjere o zloupotrebama u Agenciji započnete od diploma i bezbjednosnih provjera najbližih saradnika, odmah nakon što objasnite svoje veze sa organizovanim kriminalom i prije svega ruskim prljavim kapitalom.

Pošto je iz Vaših dosadašnjih poteza očigledno da to nije Vaša namjera, baš tim redom upoznaću crnogorsku javnost sa tim ko brine o njihovoj bezbjednosti i kakva budućnost očekuje njih i njihovu djecu. Dakle crnogorska javnost će imati priliku da se upozna sa profesionalnim i moralnim kvalitetima rukovodstva nove crnogorske UDBA-e, jer ste upravo to napravili od najreformisanije crnogorske institucije koja je dala najveći doprinos euroatlanskim integracijama.

Moguće da široj javnosti nije poznat glavni cilj Vašeg djelovanja, koje sprovodite pod direktnim instrukcijama Premijera, a to je urušavanje crnogorskog obavještajno bezbjednosnog sektora i uništavanje podataka o kriminalnom, obavještajnom, subverzivnom i drugom inkriminisanom djelovanju na štetu interesa Crne Gore od pojedinih pripadnika aktuelne vlasti.

Ovo je samo početak i priča u nastavcima.

Dosta je Vukšiću.

 

PROFESIONALAC

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
01.02.2021-10:14 10:14

Dobar i istinit tekst o liku koji je stekao milionsko bogastvo “braneci”Kotorske kriminalne klanove i njemu je draze kad mu neko rece istinu i rijec GUIS kao vepru u obor nego dobar dan jer on obicni “oritat” lik kojemu nikad nije nije dosta,ali ce mu jedan dan biti svega dosta,nicija nije gorjela do zore.