Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

PROFESIONALAC: Da li je Vukšić upoznat sa švercerskim aktivnostima svog druga Dake Davidovića? (DIO XII)

Kakve su Davidovićeve aktivnosti sa firmom „Liberty FZE“ iz Ujedinjenih arapskih emirata koja je optuživana za šverc cigareta u Libiji i saradnju sa terorističkim organizacijama? Da li direktor te firme, koji je i jedan od bivših direktora DKP-a, sarađuje sa Davidovićem i na kojim poslovima? Da li se planira da se kanali za šverc cigareta koriste i za krijumčarenje narkotika iz Albanije, a švercerska infrastruktura koju će izgraditi u Luci Bar i za krijumčarenje naoružanja iz Bugarske Naravno da Vukšić neće odgovoriti na ova pitanja zbog toga što u svemu ovome i on ima značajnu ulogu.

Čitalac portala Aktuelno koji se iz objektivnih razloga potpisuje kao ”PROFESIONALAC”,  dostavio nam je i dvanaesto otvoreno pismo u kojem govori o ulozi direktora ANB-a Dejana Vukšića u omogućavanju švercerskih aktivnosti kontroverznom biznismenu Miodragu Daki Davidoviću.

Dvanaesto otvoreno pismo ”Profesionalca” prenosimo u cjelosti:

Dok crnogorsku i međunarodnu javnost zabavlja nebulozama o paljenju državnih tajni po žabljačkim gudurama, Dejan Vukšić po nalogu pretpostavljenih stvara uslove za mnogo ozbiljnije poslove, koji mogu biti asocijacija za dim, ali ne onaj od dokumentacije.

Iza Vukšićeve dimne zavjese odvijaju se izuzetno dinamične aktivnosti na planu šverca cigareta, ne samo u Crnoj Gori nego i okolnim zemljama i Evropi.

Mogao bi Vukšić da istragu o kršenjima zakona prepusti državnim organima koji su za to nadležni i osposobljeni, a da on i njegovi iskusni saradnici istraže i objasne javnosti šverc cigareta koji se upravo razvija i prijeti da preraste razmjere i onog iz 90-ih godina.

Tako bi bilo dobro da počne od druga koji ga je doveo na funkciju, Miodraga Davidovića zvanog Daka i njegovog operativca Zdravka Kosanovića i objasni njihove aktivnosti u Crnoj Gori i okolnim zemljama. Da li je Vukšić informisan o Davidovićevim aktivnostima vezanim za fabrike duvana u Nikšiću i Banja Luci i planovima da cigarete iz tih fabrika i Luke Bar švercuje prema Poljskoj i Zapadnoj Evropi. Za početak mogao bi da informiše javnost o Davidovićevim i Kosanovićevim putovanjima po regionu u periodu poslije posljednjih izbora. Kojim povodom su Davidovićevi saradnici više puta putovali u Albaniju posljednjih mjeseci? Gdje je i sa kim boravio Kosanović 21. oktobra prošle godine u Albaniji? Ko je i gdje putovao iz Podgorice privatnim avionom kompanije „DI er“ 13. novembra prošle godine? Ko je nakon toga putovao u Poljsku i kojim povodom.

Kakve su Davidovićeve aktivnosti sa firmom „Liberty FZE“ iz Ujedinjenih arapskih emirata koja je optuživana za šverc cigareta u Libiji i saradnju sa terorističkim organizacijama? Da li direktor te firme, koji je i jedan od bivših direktora DKP-a, sarađuje sa Davidovićem i na kojim poslovima?

Da li se planira da se kanali za šverc cigareta koriste i za krijumčarenje narkotika iz Albanije, a švercerska infrastruktura koju će izgraditi u Luci Bar i za krijumčarenje naoružanja iz Bugarske?

Naravno da Vukšić neće odgovoriti na ova pitanja zbog toga što u svemu ovome i on ima značajnu ulogu. Njegov prvi zadatak bio je da rasformira Agenciju i ekspresno otpusti ili pasivizira iskusne operativce koji su već bili pronikli u namjere Davidovića i njegovih saradnika i preduzeli aktivnosti da ih osujete. Nakon toga Vukšić će na njihova mjesta dovesti ljude koji neće imati iskustva, ali ni želje da se suprotstave narastajućem kriminalnom klanu na čijem je čelu Daka Davidović, jer on to radi pod paravanom nacionalnih i vjerskih interesa. Otvaranjem afere u Agenciji, Vukšić će skrenuti pažnju javnosti, ali i drugih činilaca bezbjednosnog aparata sa aktivnosti koje se odvijaju u pozadini.

Istovremeno, Vukšić djeluje i u pravcu kompromitacije, odnosno neutralisanja svih onih koji bi mogli biti konkurencija u bilo kom smislu Daki Davidoviću u tekućem procesu raspodjele moći u Crnoj Gori.

Osim Davidovića, svoje mjesto u švercerskim poslovima imaće i premijerov prijatelj, biznismen sa Zabjela poznatiji po cigaretama nego po bijeloj tehnici. Perfidni premijer je isturio upravo Vukšića da koordinira aktivnosti i uloge različitih učesnika, kako bi se on, kad to zatreba, mogao javno zakleti da prijatelja ne poznaje, isto kao što se nešto ranije odrekao i onoga koji ga je doveo na funkciju.

A do tada će nas Vukšićeva UDBA zabavljati informacijama o korišćenju šredera u ANB.

PROFESIONALAC

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
16.02.2021-07:45 07:45

Profesionalac ne znam sto ce onaj Kosanovic koji drzi reciklazni centar u Niksicu kod Carinskog terminala,znaci otpad,staro zeljezo i sl. su mu paravan za nelegalne rabote,a Davidovic odavno poznat kao ratni profiter,prevarant,lopov i sl.i sto je tragedija sve te fukarske rabote koje “vodi”Vuksic(osam stanova,4-5 automobila,za kes ne dozvoljava pristup informaciji)sprovode se uz “blagoslov”malog pendreka “bezbjednjaka”u apostolskoj vladi Abazovica Albanskog cetnika.Blago nama sa apostolskom vladom i korumpiranim pravosudjem posebno sa oloskim Apelacionim sudom. Sto su ih debelo “podmazali”eurima ,no i njih ce “nagraditi”ovaj odozgo kao sto im “nagradi”duhovnog oca popa oskopicu.

Rovca
16.02.2021-12:37 12:37

Vukšić pravi čoek na peavo mjesto.

Donji kraj
16.02.2021-18:45 18:45

Gagi legendo.Jedva čekamo nedelju da sa komsijama svi uglas čitamo tvoje komentare .Komentati su vam Gagi dve bolji i bolji. Svim komsijama je drago da su sve duži i sočniji. Gagi ti si legenda legrndarna.E viva!