Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Rajnke: Aktivnosti Mićunovića i Davidovića omogućile korupciju

Kontroverzni nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović od juče je pod sankcijama američkog Ministarstva finansija. Pod sankcijama je i Miodrag Daka Davidović

Nezakonite aktivnosti Miodraga Dake Davidovića i Branislava Mićunovića omogućile su korupciju u Crnoj Gori, saopštila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, obrazlažući odluku američkog Ministarstva finansija da im uvede sankcije.

Kontroverzni nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović od juče je pod sankcijama američkog Ministarstva finansija. Pod sankcijama je i Miodrag Daka Davidović.

“Njihove nezakonite aktivnosti podrivaju demokratske institucije i otvaraju put malignom ruskom uticaju. Cilj ovih aktivnosti zasnovanih na dva izvršna naloga američke Vlade je zaista pokušaj da se podrže mir, stabinost i fundamentalno funkcionisanje demokratskih institucija u Crnoj Gori i to je naš cilj“, kazala je Rajzing Rajnke, odgovarajući na pitanja novinara.

Govoreći o očekivanjima od nove vlade Rajzing Rajnke kaže da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije odvija dok je ona u mandatu u Podgorici.

“Ohrabrujem Vladu da se na ozbiljan način uključi i osigura da građani Crne Gore vjeruju svojim institucijama i liderima kako bi ova zemlja ostvarila svoj cilj ulazak u EU, a to je i naš cilje“, zaključila je Rajzing Rajnke.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnomorac
17.11.2023-14:21 14:21

. . .bruka,, nista drugo, do boga

Svetica
23.11.2023-15:33 15:33

A koja ti je bruka tvoje dangubljenhe sa Amfilohijem po vaz dan u Manastir.
Što ti to nauči ambasadorko?