Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

MARTINOVIĆEV STRAH OD JAVNOSTI I BJEŽANJE OD OBAVEZA: Kulminacija kukavičluka i bezobrazluka kontroverznog ministra

Maritnović se ovoga puta nije potrudio ni da se opravda bolešću, već je samo nonšalantno u kukavičkom stilu neopjevanog diletanta zanemario Odbor gdje se raspravljalo najviše o temama iz njegovg resora. Osim što je pokazao neviđen stepen kukavičluka i bezobrazluka, ovim činom iskazao je i nepoštovanje prema crnogorskom parlamentu.

Kontroverzni ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović izgubio je svaki kriterijum kada je u pitanju ispunjavanje obaveza iz njegove nadležnosti i ponaša se u stilu nezadovoljnih neradnika iz vremena tranzicije koji su krali toalet papir iz državnih preduzeća.

Hodajuća kontroverza umiješana u brojne afere o kojima Portal Aktuelno piše već mjesecima, postao je poznat po naglom ”razboljevanju” koje mu služi kao izgovor da se ne pojavi na događajima na kojima se zahtjeva njegovo prisustvo kao resornog ministra.

Martinović je sa takvom praksom nastavio i posljednjih dana. On se nije pojavio na sjednici skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje u četvrtak, iako je tema konsultativnog saslušanja bila usko vezana za Martinovićev resor – „Stanje životne sredine, sa posebnim osvrtom na implementaciju Zelene Agende za Zapadni Balkan“.

Martinović se ovoga puta nije potrudio ni da se opravda bolešću, već je samo nonšalantno u kukavičkom stilu neopjevanog diletanta zanemario Odbor gdje se raspravljalo najviše o temama iz njegovog resora. Osim što je pokazao neviđen stepen kukavičluka i bezobrazluka, ovim činom iskazao je nepoštovanje prema crnogorskom parlamentu.

Vladimir Martinović poznat i kao ”Balvan”, ”Šega” i ”Osvrtaj”: Hodajuća bruka koja ne smije da se pojavi u javnosti osim kad su u pitanju prtokolarni događaji i prijemi!

Pitanje nepoštovanja parlamenta pomenuo je i poslanik DPS-a Nikola Janović 16. aprila na plenumu kada je konstatovao kako ”u Vladi postoji više ministara koji gotovo nikako ne dolaze u Skupštinu”. Tu je naravno mislio i na kontroverznog Martinovića.

Duga tradicija ”razboljevanja” i bježanja od obaveza

Kukavičko bježanje od suoačavanja sa javnošću i obavezama iz sopstvenog resora je postalo zaštitni znak kontroverznog Martinovića, koji se obično pravdao bolešću kada je trebalo da izađe iz neke nezgodne situacije.

Kontroverzni ministar se sredinom marta nije pojavio na sjednici Skupštine Opštine Kolašin na kojoj se raspravljalo o kapitalnom projektu za ovaj grad – vodosnabdijevanju i osnježavanju. Ministar je javio da je bolestan, što je zabrinulo njegove sugrađane. Međutim, Martinović je samo dva dana nakon sjednice SO Kolašin naprasno ozdravio i obišao put Jezerine -Lubnice koji je tada zvanično otvoren za saobraćaj.

Ostaje nejasno da li se Martinović ’’razbolio’’ jer ga je bilo sramota da dolazi u rodni Kolašin koji bruji o njegovim aferama ili zato što je usvojeno rješenje za vodosnabdijevanje koje podrazumijeva protok vode od 140 litara u sekundi, a ne preko 400 kako je on ranije planirao.

Moguće da se, nakon što je shvatio da mu je propao pokušaj ugrađivanja u projekat vodosnabdijevanja, naprasno razbolio.

Treba podsjetiti da je za Martinovića lako padanje u bolest i naglo ozdravljenje gotovo uobičajena pojava. Ministar se gotovo po pravilu razboljevao kad god treba da dođe negdje gdje bi se od njega zahtjevalo učešće u stručnoj raspravi, izlaganje plana ili savjet oko gorućih tema iz njegovog resora.

Kad treba da se ide na službeni put u Njujork ili Dubai, Martinović je uvijek zdrav kao drijen

Kontroverzni Martinović početkom januara nije prisustvovao obilježavanju Turističke nove godine u hotelu Splendid.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, komentarišući odsustvo Martinovića, poručio je da se ’’nadamo da ćemo napokon da dobijemo ministarstvo turizma’’.

Krajem prošle godine, Martinović je odbio da gostuje u emisiji na TV Vijesti kada se govorilo o skijalištima na sjeveru Crne Gore. On je svoje odsustvo i tada pravdao bolešću!

Martinović je takođe u novembru prošle godine došao na sjednicu Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje u Skupštini, ali je maltene pobjegao nakon što je pročitao uvodno izlaganje, ističući da ima problema sa zdravljem.

Još dok je bio na funkciji predsjednika Opštine Kolašin, pamti se da nije danima dolazio u svoj kabinet. Da li je i tada bila u pitanju bolest ostalo je nerazjašnjeno.

Odsustvo Martinovića iz javnosti koje često pravda bolešću se podudara sa periodom od kad je Portal Aktuelno počeo da piše o njegovim mnogobrojnim aferama. Da li je u pitanju koincidencija ili je ministar Martinović veoma delikatan i bolešljiv ostavljamo čitaocima da sami ocijene.

U.P.A.  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Selim
27.04.2024-08:03 08:03

Pisu SD Srpske-LAŽNI PREMIJER ŠALJE VOJSKU NA RUSIJU?! Novi cirkus neodgovornog građanina Srbije Aljbina Kurtija, ne prestaje sa TENZIJAMA Petković: Srbi na KiM poručili da ne žele da zive sa albancima u teatru apsurda Kurtija -Teski nacionalisti -Sa ovakvim Provokacijama nikad Albanci nece prihvatit zajednicu ili ponovo u skoli ucit Srpski – oce koliko li ce se zmiji vidjet usi !

cetinje
27.04.2024-16:12 16:12
Reply to  Selim

Selime bolan Selime,Selime,Selime mladi delijo mislim da bi mogao “staviti”taj mozak u Konzervu pasulja,koja bi to mjesavina bila”atomska”sigurno.

cetinje
27.04.2024-16:08 16:08

Dakle receno prosto i po domaci: Martinovic je vepar koritas,zapravo vepar je GODPODIN za njega no nista novo komplet (bez izuzetka)je takva Svetosavska Vlada KORITASI.