Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Antonio Konte preuzima Napoli

Napoli je trenutno na tek osmom mjestu na tabeli Serije A, a ove sezone su već promijenili tri trenera

Trofejni italijanski sttručnjak Antonio Conte od naredne sezone trebalo bi da predvodi Napoli koji ove sezone igra ispod očekivanja nakon osvajanja Skudetta prošle godine.

Rai Sport javlja da je Conte pristao da preuzme Napolitance i da je postigao dogovor o trogodišnjem ugovoru vrijednom 6,5 miliona eura po sezoni.

Conte smatra da ekipi Napolija samo treba pomoć s mentalne strane da se oporavi iduće sezone pa je zato izabrao njihov projekt, tvrdi Rai.

Italijanski trener je posljednji angažman imao početkom 2023. godine kada je dobio otkaz u Tottenhamu nakon što prvi put u karijeri nije uspio osvojiti trofej.

On je već ostavio trag u engleskom fudbalu, jer je postao prvak s Chelseajem u sezoni 2016/2017. te osvojio FA Cup naredne sezone, a prije toga je s velikim uspjehom vodio Juventus te je vratio klub na tron Italije i postavio temelj kojim je ovaj tim učinio daleko najboljim u Italiji u to vrijeme.

Nakon Chelseaja, dobio je posao u Interu i s ovim klubom prekinuo već spomenutu dominaciju Juventusa te osvojio titulu prvaka, a u novembru 2021. godine postao je novi menadžer Tottenhama koji je vodio 16 mjeseci.

Napoli je trenutno na tek osmom mjestu na tabeli Serije A, a ove sezone su već promijenili tri trenera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve