Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

”PROFESIONALAC” PORUČIO ABAZOVIĆU ”Vi nijeste žrtva nego počinilac krivičnog djela za koje se ide na ozbiljnu robiju” (DIO XI)

Što se tiče Vašeg junačenja kroz poziv da objavim to što znam o Vama, već sam rekao da sam ja profesionalac i da ne odajem tajne podatke, ali Vas pozivam da Vi iskoristite vaš autoritet najodgovornijeg čovjeka u bezbjednosnom sektoru, te da skinete oznaku tajnosti i sami objavite podatke iz dokumentacije ANB o Vama i Vašoj porodici. Da Vam pomognem da ih pronađete, krenite od informacija o Vašim istupima sa pozicija albanskog ekstremizma, a onda i saradnje sa stranim faktorom. Objavite i sa kim ste se sastajali u periodu prije posljednjih parlamentarnih izbora, između ostalog i u Vama omiljenom hotelu Ambasador, o čemu ste razgovarali i koje obaveze tada preuzeli

Čitalac portala Aktuelno koji se iz objektivnih razloga potpisuje kao ”PROFESIONALAC”, nakon dva dana pauze,  dostavio nam je i jedanaesto otvoreno pismo koje je ovoga puta posvećeno gostovanju potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor Dritana Abazovića na Javnom servisu.

Reagovanje ”Profesionalca” na izjave koje je potrpedsjednik Abazović iznio u gostovanju na RTCG-u prenosimo u cjelosti:

Taman kad je izgledalo da je shvatio da je pogriješio i možda razmišlja kako da ispravi grešku, došao je petak veče, a izgleda poslije subote ujutro najomiljeniji termin gospodina Potpredsjednika za demonstraciju sile. Moguće da su takva drama neposredno pred vikend odlazak u rodni Ulcinj, uz službenu crnu limuzinu parkiranu na sred šetališta, postali neizostavni dio kicošenja najpoznatijeg ulcinjskog „šarmera“.

Pošto očigledno još niste naučili što su tajni podaci, još jednom ću Vas podsjetiti gospodine Abazoviću da „Profesionalac“ nije iznio ni jedan podatak označen stepenom tajnosti, niti bilo koji podatak koji otkriva sredstva i metode Agencije. Ako možda ne mislite da je tajni podatak to da u krivičnoj prijavi koju je podnio Dejan Vukšić nema nikakvih dokaza, već samo izjave nekolicine službenika sa najnižeg hijerarhijskog nivoa koji su pri tom izloženi svakodnevnim pritiscima od direktora i njegovih novopostavljenih saradnika. Tačno je da je krivična prijava označena stepenom tajnosti, ali kako to gospodine Abazoviću da ste Vi i Vukšić već učinili javnim sve što ste mislili da Vam odgovara, a jedino biste da tajite to da u njoj ustvari nema ništa? Zar nije tajni podatak (pa čak i ako nije tačan) iz krivične prijave to da su pojedini političari, novinari i javne ličnosti navodno nezakonito praćeni, što ste više puta i Vi i Vukšić javno saopštavali, a da ne govorimo o tome što ste davali vašim medijskim pokroviteljima?

Ili možda smatrate da je tajni podatak to da planirate da švercujete cigarete i narkotike? To je možda Vaša tajna gospodine Abazoviću, ali ne može biti tajni podatak jer su te aktivnosti nezakonite. A ako Vas je to iznerviralo i ponukalo da održite ovu dramu na Javnom servisu, onda zakažite jednu i za sljedeći petak veče. A možete i za subotu ujutro.

Dakle, ko iznosi tajne podatke gospodine Potpredsjedniče?

Zamjenu teza vršite i kad govorite o pritisku na zaposlene u ANB-u. Pritisak svakako postoji, već sam o tome govorio, i to nezapamćen od vremena UDBA-e. Ali isključivo od strane direktora Vukšića koji svakodnevno poziva jedne te iste službenike i zajedno sa njima piše službene zabilješke u kojima optužuju bivši menadžment. Količina laži koje napišu u svojim izjavama je jedini kriterijum za napredak u službi, o čemu valjda dovoljno govore načelničke pozicije pojedinih doskorašnjih portira i vozača. Naravno, kad je u pitanju muški dio kolektiva, dok kod koleginica kotorski plejboj, inače kao i Vi poznat po zloupotrebama funkcija za šarmiranje, gleda i neke druge atribute, što je pokazao izborom sekretarice kojoj je bitan preduslov bio i manekenski izgled.

Kad smo već kod pritiska, ne znam kako nazivate harangu koju već više od mjesec dana dižu Vaši pokrovitelji iz koncerna Vijesti informacijama o zloupotrebama bivšeg rukovodstva Agencije kroz izjave Vukšića, „anonimne izvore“ ili autorske tekstove? Da li je to pritisak na Tužilaštvo i cjelokupnu javnost da osudi ljude koji su, bar za sad, složićete se – nevini?

Da li su pritisak na Tužilaštvo i svakodnevne izjave Vaše i Vaših saradnika, uključujući i ove u emisiji od petka, u kojima ih konstantno proglašavate krivim zbog toga što nijesu uhapsili bivšeg direktora ANB i prijetite da će neko naredno, navodno bolje Tužilaštvo procesuirati i njih?

U svakoj normalnoj zemlji, gospodine potpredsjedniče Vlade, ne biste imali priliku ni da pomenete teme koje su u centru svih Vaših nastupa, jer biste morali da podrobno objasnite one preko kojih tako nonšalantno prelazite kao da se nijesu ni desile, naravno uz pregršt optužbi na račun onih koji se usude da Vas za to i pitaju, jer zaboga oni rade protiv interesa Države.

Sastanak zvaničnika Vlade sa stranim državljaninom sa sumnjivom legendom u konspirativnom hotelu Ambasador, koji inače koriste agenti ruskih obavještajnih službi za svoje kontakte, ne zove se „imao sam razgovor“.

Pravdajući se, preskočili ste da kažete nekoliko „sitnica“ – kako je došlo do kontakta sa Simijanovićem i ko Vam ga je preporučio?

Gdje nestade zapadni diplomata koji Vam je predložio da se sa njim sastanete?

O čemu ste razgovarali osim o razvoju vojne industrije i proizvodnji čaura u Crnoj Gori?

Da li ste iz vaših elaborata na tom sastanku isključili domaće i NATO tajne podatke nad čijom sudbinom lamentirate u Vašim javnim istupima, ili su se našli u službenoj zabilješci bjelosvjetskih špijuna?

Zašto ste prihvatili kontakt sa nekim ko se predstavljao kao američki diplomata a da prethodno nijeste o tome pitali ili bar obavijestili Ambasadu SAD u Podgorici, nego ste to tek učinili kad su mediji objavili informaciju o vašem sastanku?

Da li ste namjeravali da gradite kontakt sa centrima moći u SAD mimo njihovih zvaničnih predstavnika u Crnoj Gori?

Gospodine Potpredsjedniče i ovdje vršite zamjenu teza – Vi nijeste žrtva „antirežimskih medija koji su targetirali URA“, nego počinilac krivičnog djela za koje se ide na ozbiljnu robiju.

Ista Vam je uloga i kad ne možete da se sjetite ko Vam je nudio 21 milion eura. To je valjda toliko uobičajena situacija u kojoj se svi ljudi nalaze svakodnevno pa na to i ne obrate pažnju, nego su Vas samo ponovo „antirežimski mediji“ , „uzeli na zub“.

Dakle gospodine Abazoviću, dobro bi bilo da za početak nacionalnu bezbjednost zaštitite od sebe i svojih saradnika, jer je trenutno od Vas najugroženija, a zaštitu od ostalih izazova mogli bi prepustiti profesionalcima koji znaju kako se to radi. Bojim se da nesporna želja i porodična tradicija vezanosti za Službu, nijesu dovoljan uslov da obezbijede uspjeh u ovim zahtjevnim poslovima.

Pošto Vam je kažete poznat identitet „Profesionalca“, ja Vas pozivam da ga objavite, ali znajte da bi taj spisak bio dug, jer se ne radi o pojedincu, već o svim časnim, bivšim i sadašnjim pripadnicima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Tako da čak i kada biste nekog otkrili i osudili (mada ne znam za koje djelo), „Profesionalac“ bi bio na slobodi i nastavio da štiti nacionalnu bezbjednost, sve dok je Vi i Dejan Vukšić, po instrukcijama premijera Krivokapića, ugrožavate.

Što se tiče Vašeg junačenja kroz poziv da objavim to što znam o Vama, već sam rekao da sam ja profesionalac i da ne odajem tajne podatke, ali Vas pozivam da Vi iskoristite vaš autoritet najodgovornijeg čovjeka u bezbjednosnom sektoru, te da skinete oznaku tajnosti i sami objavite podatke iz dokumentacije ANB o Vama i Vašoj porodici.

Da Vam pomognem da ih pronađete, krenite od informacija o Vašim istupima sa pozicija albanskog ekstremizma, a onda i saradnje sa stranim faktorom. Objavite i sa kim ste se sastajali u periodu prije posljednjih parlamentarnih izbora, između ostalog i u Vama omiljenom hotelu Ambasador, o čemu ste razgovarali i koje obaveze tada preuzeli.

PROFESIONALAC

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

24 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dado
15.02.2021-10:05 10:05

Pa gospodine Dritane,ne ocekuje narod ove informacije,demantujte bar pokusajte,ovaj vas rasarafi totalno

Jelena
15.02.2021-10:07 10:07

Persiranje njega je strana riječ, tako da nije vrijedan oslovljavat ga gosp. VI nije za njega on nezna što to znači, , on je običan folirant ,uletio preko izdajničke URE, Rakčevića da pokazuje neznanje silu.

TeVe
15.02.2021-11:08 11:08

Aktuelno kumim vas bogom Abazovica i Becica VJERUJTE DA SVE CRNOGORCE ponizavate i vrijedjate sa zvanjem Gospodin!!

gagi
15.02.2021-11:13 11:13

Podrska Profesionalac samo argumentovano, istinito i u detalje. Evo danas Albanski cetnik u CRVENO,evo danas opet gicanje,prijetnje,ubit,zaklat,uhapsiti itd.samo rellaksirano,a od Dritanove “istine” i demantija nista jer zna da je sve ovo sto pise Profesionalac tacno,ali mali Kaligula ide i dalje po svome. I pravi Kaligula je za senatora postavio konja,evo i ovaj “nas”postavi na mjesto ANB Vukica “domacu vrstu”svetosavskog spijuna,uz “amanet”novinskih tajkuna iz smeca zvanog “vijesti”i podoljuba Krivokapica desne ruke Abazovica.

nenad mne
15.02.2021-11:41 11:41

Po ovome, Dritan se sa TV ekrana neće micat!

Sud i GRU
15.02.2021-11:51 11:51

Ovo što rade Abazović i Vukšić nijesu radili ni oni iz SSSR kada su okupirali Mađarsku, Čehoslovačku i Poljsku. Mettodi pomenute dvojice su čak gori od GRU. Moraće kad-tad odgoarati za ovakva kršenja zakona. Đoko Orlandić PS Ondašnja “Savezna UDBA”, poslije 1966, izgledala je kao “Crveni krst” ili razne NVO za ljudska prava u odnosu na Abazovićevu i Vukšićevu ANB.

Montenegrina
15.02.2021-11:51 11:51

Dritane? Sto imas za reci? Nista! Profesionalac, Vi ste osvjezenje, hladna voda za uspavane, svjetlost za slijepe! A ti, Abazovicu, sam pao sam se ubio! Ajde sad krikni glasno ili suti i poklopi usi kad si izdao Crnu Goru i Crnogorce!

posmatrac
15.02.2021-12:26 12:26

Profesionalac,trebalo je Abaza procesuirati i narodu kazati ko dolazi na celo jedne stranke,koja zavodi neznavene i one koji su se nudili DPSu i nijesu uspjeli.Valjalo bi otkriti sve politicare koji se nude stranim obavjestajcima.Dritan je vec pokazao da mu nije strano (ne)ljudsko i postupanje.Nejasno je kako takvi š

arlatani mogu da privuku one koji sebe smatraju intelektualcem

posmatrac
15.02.2021-12:26 12:26

Profesionalac,trebalo je Abaza procesuirati i narodu kazati ko dolazi na celo jedne stranke,koja zavodi neznavene i one koji su se nudili DPSu i nijesu uspjeli.Valjalo bi otkriti sve politicare koji se nude stranim obavjestajcima.Dritan je vec pokazao da mu nije strano (ne)ljudsko i postupanje.Nejasno je kako takvi š

arlatani mogu da privuku one koji sebe smatraju intelektualcem

posmatrac
15.02.2021-12:26 12:26

Profesionalac,trebalo je Abaza procesuirati i narodu kazati ko dolazi na celo jedne stranke,koja zavodi neznavene i one koji su se nudili DPSu i nijesu uspjeli.Valjalo bi otkriti sve politicare koji se nude stranim obavjestajcima.Dritan je vec pokazao da mu nije strano (ne)ljudsko i postupanje.Nejasno je kako takvi š

arlatani mogu da privuku one koji sebe smatraju intelektualcem

Sara
15.02.2021-12:53 12:53

Super…znala sam i prije da je on strani agent,,jednostavno sam to osjecala iz dubine…

!!!
15.02.2021-13:30 13:30

Molim Profesionalca da ubuduce ono playboy stavlja pod navodnike.Vise mu lezi playgirl.Ovo iz razloga sto covjek ovo sve cita,pa ce mu ionako njegov ogromno bolesni ego trip prihvatiti ovo kao istinu.Takodje, molim da se nadje neki profesionalni profajler ili samo psihijatar da nam konacno objelodani njegovu dijagnozu.

Milica
15.02.2021-13:51 13:51

Uzivam dok citam.

walter
15.02.2021-14:28 14:28

Nevolja nikada ne ide sama.Dritana umjesto VIJESTI u izvjesnom bankrotu,trenutno jedino promoviše PROFESIONALAC u pokretu. Demokrate do juče vriskale:DRŽITE LOPOVE”Danas se pravdaju:NIJESMO LOPOVI. Ministarka zdravlja još nije primila VAKCINU,zato joj je Vlada pred zatvaranjem.Najteže od svega Vijestima presušili izvori:NIKO IM NIŠTA NE DOSTAVLJA.Dobro je kad Mečka igra pred vratima-Loše je kad PROFESIONALAC prebira po dramama i piše krimiće.A tek što su “građevinci” utihnuli,smanjuju zgrade za dva sprata,dok trgovci iz Hajdelberga otkazuju porudžbine :-) Da zlo bude veće:PATRIJARHA više ne biraju izvlačenjem iz Jevanđelja,zbog mogućih zloupotreba ,ovaj put ga izvlače iz Kinder jaja. U Nikšiću:Daka odbio predlog DEMOKRATA da prave koaliciju… Pročitaj više »

Đorđe
15.02.2021-15:54 15:54

Molim redakciju da pošalje rolu tariguza. Još dva članka i Dritko ima da se ulita do vrata.

Ana
15.02.2021-16:33 16:33

Hvala Profesionalcu,hvala portalu Aktuelno! Nadam se da cemo ih jednog dana gledati sa lisicama na ruke,sve ucesnike urusavanja svega sto ima predznak Crnogorsko!

Neko1966
15.02.2021-18:27 18:27

Podrska ljudima koji stoje iza pseudonima Profesionalac. Ocigledno da i su pogodili u metu dok se Dritamga toliko nervira.Jedva cekam da se objelodani cvrst dokaz o tome da se vicepremijer nalazi na platnom spisku BIA-e

purasevic
15.02.2021-18:32 18:32

Trebali mi malo potkacit i demokrate koji sada imaju novu himnu svoje koalicije 200 eura je nasa nacija a koja glasi ovako…VRATI MENE 200 EURA STO SAM DAO TVOME TATI,AKO MENE TI NE VRATIS MILICIJU JA CU ZVATI,PA CE DA TI BUDE ZAO….

Milano
15.02.2021-19:26 19:26

Profesionalac radi beskontaktnu lobotomiju :) Zanimljiv podatak o porodicnoj vezanosti za Sluzbu otkriva kako Driton zna sve o svakome. Detalj koji zasluzuje dublju analizu. Vremenom sve ispliva na povrsinu, osobiti ako ne valja.

Trebjesa
15.02.2021-20:00 20:00

Svaka čast ljudi ! Derite ovog ulcinjskog Šibicara koliko god možete do trenutka kada po zakonu bude završio u Spužu. Pod uslovom da prethodno ne pobjegne u Beograd kod familije i svojih poslodavaca.

victorymne
15.02.2021-21:21 21:21

Samo jako i nastavite, bravo za profesionalca!

MNE men
15.02.2021-21:28 21:28

Šibicaru, javi se!

Nikola
16.02.2021-04:27 04:27

Spijuncinooooo…….hahahahahaha……ovi te hebu i usi zavrcu. Bitanga si ti, no sto….dobro te je Milo krstio, kumom odsad da ga zoves :)))))

Dolcea
16.02.2021-09:49 09:49

Poridična tradicija…mali pacov izvirio iz svog skrovišta koje mu obezbjeđuju strani agenti. Nećes hos dugo Abazi!