Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

PROFESIONALAC: Vukšić će morati da objasni kako je od plate stekao milionsku imovinu (DIO IX)

A onda je kroz kapiju na parkingu zgrade prošao najnoviji BMW X 6 sa ''ful opremom'', vjerovatno skuplji nego privatna vozila svih službenika zajedno, i iz njega izašao prepotentni advokat u skupom markiranom odijelu

Čitalac portala Aktuelno koji se iz objektivnih razloga potpisuje kao ”PROFESIONALAC”,  dostavio nam je i deveto otvoreno pismo upućeno šefu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanu Vukšiću.

Uz današnji tekst podsjećamo na napomenu koju nam je ranije poslao:

I da ponovim, ja sam PROFESIONALAC – moj pseudonim i moj direktni nalogodavac je Dejan Vukšić koji me je svojim postupcima i djelima natjerao da se latim pera. Moje pravo ime je Crna Gora – časnih i poštenih ljudi.

Za bezbjednu i sigurnu Crnu Goru.

Deveto otvoreno pismo PROFESIONALCA prenosimo u cjelosti:

Kada je posljednjih dana 2020. godine, novoizabrani premijer Zdravko Krivokapić, koji je nedugo prije toga predstavio, kako on kaže, apostolsku vladu, najavio dolazak Dejana Vukšića na čelo Agencije za nacionalnu bezbjednost, uz puna usta priče o poštenju i časti, dobar dio službenika je očekivao da ugleda odmjerenog, časnog, skromnog i stručnog čovjeka koji će poštovati sve Božje zapovijesti.

A onda je kroz kapiju na parkingu zgrade prošao najnoviji BMW X 6 sa ”ful opremom”, vjerovatno skuplji nego privatna vozila svih službenika zajedno, i iz njega izašao prepotentni advokat u skupom markiranom odijelu.

Nedugo zatim, objavljen je njegov imovinski karton, iz kojeg se ne tako komplikovanom matematikom može sabrati višemilionska imovina, i to samo iz dijela koji je prijavio, ne računajući nekretnine i poslovne objekte koje nije naveo. Mnogo kompleksnije matematičke funkcije potrebne su da se njima izvede računica kako se od mjesečne zarade od 5.000 eura, uz supruginih 550, može steći pokretna i nepokretna imovina čija je vrijednost više miliona. Sve i da se ne računa život na visokoj nozi, koji je obuhvatao i rijetki, ali mnogo skupi hobi penjanja na poznate svjetske vrhove sa kojih je „velikomučenički“ branio svetinje, dok su se njegovi „manje zaslužni saborci“ patili širom Crne Gore često u nehumanim vremenskim prilikama. Nadam se da će Vukšić imati priliku da ovu matematičku teoremu dokaže pred nadležnim organima, ako ne prije onda odmah nakon najavljenog usvajanja zakona o porijeklu imovine. Ako to uspije, postaće poznatiji kao matematičar nego kao obavještajac, te dobiti priliku da njegova fotografija za radnim stolom u Kabinetu Agenciji za nacionalnu bezbjednost uljepša i stranice „Sveta“ i „Skandala“, pošto se još jedino u njima nije pojavio za mjesec dana funkcije.

Možda će mu u tome pomoći njegovim sposobnostima fascinirani šef, inače po profesiji matematičar, odmah nakon što dokaže kako je stekao svoju, ne mnogo manje vrijednu registrovanu i neregistrovanu imovinu od profesorske plate.

Za imovinu će Profesor moguće reći da je snagom volje prenio iz Cuca. Ali ono što sigurno neće moći da objasni je rasipnički odnos njegovog pulena, koji je kao prvu aktivnost koju je preduzeo po dolasku u Agenciju zatražio da mu se kompletan vozni park stavi na raspolaganje. Tako je Vukšić, dok je njegov šef velikodušno najavljivao da će se odreći čuvenog „Majbaha“ kako bi spasio svoj „gladni narod“, sjeo u novog skupocjenog Mercedesa S klase, koji je nabavljen isključivo za potrebe stranih delegacija i putovanja direktora u inostranstvo i korišćen svega nekoliko puta, a nikada za lokalne potrebe. Za rezervu je uzeo ne mnogo jeftinijeg VW Touareg, koji je nabavljen i korišćen za iste potrebe kao pomenuti Mercedes, te još dva mercedesa novije proizvodnje C i E klase, najnovijeg modela VW Arteona i Audi S 8. S obzirom na sve ovo, sasvim je izvjesno da će Vukšić uskoro sjesti i u Majbaha, s obzirom da je tražio da se vrati Agenciji koja je njegov stvarni vlasnik, a da će pomenute mercedese „nižih klasa“, u kojima su se do skoro vozili direktori pojedinih najvećih evropskih službi, zadužiti svojim saradnicima, s obzirom da se Vučina Živković već vozi u VW Touaregu. Nadajmo se samo da „vječiti portir“ neće i njega založiti kod kamataša, mada ga vjerovatno neće smetati obraz, s obzirom da ga nije spriječio ni da založi imovinu koju je naslijedio od oca.

Ali ni to nije bilo dovoljno da zasiti očigledni prekomjerni hedonizam i glad za marketingom direktora Vukšića, koji neće sam da upravlja vozilima, već njegov vozač i obezbjeđenje koje je angažovao iz redova Policije, svakodnevno odlaze za njega u Kotor, gdje ga kasnije i vraćaju iz Podgorice. Vukšić obezbjeđenje i skupocjena vozila čija upotreba i održavanje nijesu jeftini, koristi i za završavanje privatnih obaveza, često u radno vrijeme, kada odlazi do Kotora kako bi ostvarivao sastanke sa klijentima, uglavnom ruskim državljanima.

Možda će profesor matematičkom formulom dokazati i ovu uštedu, odmah nakon što dokaže i onu njegovu nastalu odricanjem od Majbaha, a nakon toga angažovanje 14 službenika policije i većeg broja vozila u njegovom obezbjeđenju, nakon što je prvog dana na posao došao taxijem. Tako će profesor biti prvi premijer koji je imao više pripadnika obezbjeđenja nego ministara.

A zajedno će njih dvojica objasniti zašto je i po kom osnovu vozilo Mercedes C klase koji je u vlasništvu Agencije i takođe korišćen za posebne potrebe, dato na raspolaganje generalnom sekretaru Vlade, Božu Milonjiću.

Ipak, ako su pojedini službenici bili iznenađeni novim direktorom, operativci svakako nijesu, jer im je bio poznat po svim linijama rada, od organizovanog kriminala do ruskog obavještajnog djelovanja. Takođe, iskusnom oku operativaca svakako nije promakla ni pojava Vukšića, njegov stil života, sistem vrijednosti, promiskuitetnost koju je ponekad skupo plaćao i druge osobine koje oslikavaju veoma karakterističan profil ličnosti.

PROFESIONALAC

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
11.02.2021-08:27 08:27

Vukšić je britka sablja .Objeruka! Pravi čoek na pravo mjesto!

gagi
11.02.2021-09:50 09:50
Reply to  Rovca

Rovca magarce Vuksic prijavi imovinu 7-8 stanova, 4-5 automila racun bancin -ne dozvoljava uvid i tebe je to “pravi coje”tama kao ti magarce ludi,i jos nesto taj “tvoj dobri cijek”je advokat kriminalnih klanova sa teritorije Kotora. Rovca nja mal njaaaaaa.

Donji kraj
11.02.2021-13:27 13:27
Reply to  gagi

Gagi ti si legenda legendarna.Mi sa komsijama tvoje komentare svake nedelje čitamo naglas uz kavu i rakiju. Samo moras jos češće komentarisati a komentariti trebaju biti malo duži. E viva Gagi!

Boca di cataro
11.02.2021-08:43 08:43

Što znači to promiskuitet?

gagi
11.02.2021-09:53 09:53

Ovaj Vuksic je “cistih ruka”taman kao kikirez Abazovic. Ma sto bi sa one 21 milin eura Abazovicu,cutis kao zaliven samo rellaksirano.bumerang je cudna sprava.

Dolcea
11.02.2021-10:09 10:09

Pišite dragi gospodine…raskrinkavajte zle naume četničke bratije…rušite mit o njihovom dobročinstvu!!! Svaka vas sreca pratila! Vječna je!

Ha20
11.02.2021-11:19 11:19

Ja mislim da sam nasao formulu Vuksicevog bogatstva ” Odvajao jadnik od usta ale ne svojih ” Prijatan dan zelim svim korisnicima ovoga sajta.

pero
11.02.2021-22:09 22:09

Ustedio od plate ali od plate krim.klanova!

Śuśkavi profesor
12.02.2021-05:12 05:12

Promiskuitet znači narodski rečeno kurvarluk!