Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Milatović ponovo pokušava da krši Ustav i uzurpira nadležnosti?

Traže od Milatovića da se izjasni o javno iznesenim navodima i njegovom protivustavnom ponašanju

Informacija da je Jakov Milatović od odlazećeg premijera tražio da njegov savjetnik Dejan Vukšić, čovjek koji je svojevremeno ANB pretvorio u ekspozituru srpske BIA, prisustvuje svim sjednicama Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ukoliko je tačna, jedan je od najvećih u nizu skandala tokom dosadašnjeg mandata predsjednika države, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“Milatović ne preza da gazi Ustav i zakone kako bi pokušao da se infiltrira u sve segmente vlasti, iako su njegove nadležnosti jasno definisane. Njegov lažni doživljaj samog sebe kao vrhovnog komandanta Vojske, bio je predmet podsmijeha, ali to ga ne spriječava da i dalje pokušava da uzurpira vlast gdje god može – od toga da se brutalno miješa u formiranje vlade i njen sastav do toga da čovjeka koji je nanio štetu bezbjednosnom sektoru države, prvo promoviše za svog savjetnika a onda pokuša da ga protivno Ustavu i zakonu ubaci na sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost”, navodi DPS.

Traže od Milatovića da se izjasni o javno iznesenim navodima i njegovom protivustavnom ponašanju. Ukoliko i pokuša da izvede operaciju uzurpiranja nadležnosti suočiće se i on i njegov savjetnik, ali i lice koje mu to omogući, sa posljedicama predviđenim za pravno nasilje i kršenje Ustava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve