Srijeda, 14 Aprila, 2021
Rubrika:

 EKSKLUZIVNO Pitanja ”Profesionalca” za članove Odbora koja ruše Vukšića

Ako Vi ne saopštite predstavnicima Odbora za bezbjednost i odbranu da ste ih lagali i upoznate ih sa istinom, onda budite ubijeđeni da će to učiniti ''Profesionalac''.

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, u dvadesetpetom pismu koje je poslao na adresu portala Aktuelno pripremio je seriju pitanja koje je namjenio članovima skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

S obzirom da se danas održava kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića, čitaoci portala Aktuelno imaju priliku da pročitaju ekskluzivna pitanja koje je Profesionalac pripremio za dvojicu državnih funkcionera, a koje bi trebalo da im postave članovi Odbora. Jedno od pitanja tiče se i toga kako je Vukšić vršio malverzacije da bi mogao da naredi mjere tajnog nadzora prema novinaru koji ugrožava njega lično i političku grupaciju kojoj pripada.

Dvadesetpeto otvoreno pismo ”Profesionalca” prenosimo u cjelosti:

Dejan Vukšić ne obmanjuje samo međunarodno partnere, već i predstavnike zakonodavne vlasti koji su zaduženi za kontrolu rada Agencije za nacionalnu bezbjednost. I to u Vukšićevom slučaju jedini, s obzirom da ANB već tri mjeseca funkcioniše bez generalnog inspektora za unutrašnju kontrolu, kojeg imenuje Vlada da bi kontrolisao zakonitost rada ANB. Očigledno da je i u ovom slučaju svemoćni Vukšić objedinio sve funkcije, tako da sam određuje što da radi, a onda sam sebe iskontroliše, isto kao što je u istragama koje je pokrenuo bio i istražitelj koji je prikupljao dokaze, a onda i tužilac, pa na kraju i sudija koji je presudio. Mnogo bi volio da može da bude i dželat, ali mu za to nedostaju određeni organi koje ne mogu nadomjestiti ni dvojica pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice koje je angažovao da ga čuvaju.

Više puta je Vukšić demantovao da je imao direktni kontakt sa odbjeglim visoko pozicioniranim pripadnikom kavačkog klana Igorom Božovićem, govoreći da je jedini kontakt imao sa jednim članom njegove porodice. Sasvim sigurno da Vukšić nema pravo da laže ni crnogorsku javnost, ali pogotovo ne pripadnike Odbora za bezbjednost koji, između ostalog, treba da donesu odluku o njegovoj podobnosti za izuzetno važnu funkciju na koju namjerava da ga postavi premijer Krivokapić.

Dakle gospodine Vukšiću, da li ste predstavnicima Odbora priznali da ste imali neposredan kontakt sa Igorom Božovićem?

Da Vam pomognem, sa kim ste tačno razgovarali npr 26.07.2016. godine u 10:08 časova? Zašto predstavnicima Odbora nijeste dostavili audio zapis i transkript vašeg razgovora obavljenog u ovom terminu? Da li ste možda procijenili da je on veća tajna od svih onih koje ste im već dostavili, uključujući i podatke o tajnim operacijama partnerske službe i njenim tajnim agentima, pošto je očigledno da su Vama tajni podaci samo oni koji se tiču Vas?

Da li ste ih informisali da Vaši javno izrečeni navodi da kao advokat nikada nijeste imali poslovni odnos sa licima koja se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom nijesu tačni? Da li ste im rekli da ste u aprilu 2016. godine davali advokatske usluge i u kotorskoj policiji posjećivali istaknute pripadnike škaljarskog klana Gorana Stančića i Nikolu Malovića koji su tada bili privedeni zbog ubistva kavčanina Srđana Vlahovića?

Vjerovatno ćete trebati da objasnite, i njima ali i još nekom, kako to da ste sarađivali sa oba klana. Mada to za Vas nije ništa novo, s obzirom da ste poznanstvo sa Markom Batom Carevićem počeli tako što ste zastupali njegovog protivnika u sporu oko plaže Ploče, Olega Deripasku, a zatim ga izdali i u istom postupku prešli na stranu Carevića sa sve podacima koje ste imali od druge strane, zahvaljujući kojima je Carević tada i dobio spor.

Imajući ovo u vidu, jasniji je i Vaš preletački odnos između kotorskih klanova. Odnosno lakše je shvatiti kako ste u periodu dok ste bili bliski DF-u i bili njihov kandidat na lokalnim izborima u Kotoru, prešli na stranu Škaljara. Samo vjerujem da ćete jednog dana morati da objasnite Vašim kavačkim prijateljima koje ste sve podatke o njima tada dostavili škaljarima i obavještajnim službama Republike Srbije sa kojima su tada Vaši politički pokrovitelji iz DF-a i kriminalni saradnici iz Škaljara bili bliski? Da li su možda istrage protiv kavčana koje su kasnije dobile veliki epilog u susjednoj državi počele baš na osnovu Vaših podataka dostavljenih stranoj obavještajnoj službi? Da li ste kad ste postali svjesni mogućih posljedica takvog djelovanja pokušali ponovo da se približite kavčanima i da li za to koristite svoga sina koji na sve načine pokušava da se poveže sa ćerkom jednog od lidera kavačkog klana?

Da li ste članovima Odbora obrazložili Vašu relaciju sa starletom Sorajom Vučeljić i saopštili im kad ste i na kojim lokacijama sa njom boravili? Da imate generalnog inspektora za unutrašnju kontrolu vjerovatno bi njemu morali obrazložiti zbog čega su Vaše istražne aktivnosti u Agenciji posebno bile usmjerene na otkrivanje ko je i kako napravio snimke Vašeg poslovnog, ali i intimnog prijatelja Mijajla Backovića u hotelu Regent sa pomenutom starletom? Možda ste tražili i Vaš dio snimka, ali ga sigurno nijeste uspjeli naći. Ako budete dovoljno uporni, možda ga i nađete.

Kad smo kod obmanjivanja Odbora za bezbjednost i odbranu, da li ste rekli istinu kada ste ih informisali da od Vašeg dolaska na mjesto direktora ANB nijeste zaveli mjere nadzora ni prema jednom pripadniku političkih partija, civilnog društva ili novinara, te da se primjenjuju samo one koje ste naslijedili? Zašto ste prećutali istinu? Možda je i to tajna za razliku od podataka partnerskih službi sa kojima ste ih velikodušno upoznali? Informišite Odbor gospodine Vukšiću koje ste nove mjere prema licima iz ovih struktura zaveli i obrazložite im zašto im to nijeste rekli nego ste ih slagali! A zatim ih upoznajte koji su to novi podaci koje ste nakon Vašeg dolaska u Agenciju prikupili o tim licima koji su Vam dali osnov sumnje da se bave neprijateljskom djelatnošću za interes stranih službi, jer očigledno Vaši prethodnici njima nijesu raspolagali s obzirom da nijesu primjenjivali mjeru u odnosu na ta lica.

Ili možda tih podataka nema, nego ste Vrhovnom sudu dali lažne podatke protiv novinara koji ugrožava Vas lično, ili političku grupaciju kojoj trenutno pripadate?

A zatim recite u odnosu na koja lica primjenjujete mjere nelegalno, bez odluke Vrhovnog suda. Da li imate nalog za primjenu mjera tajnog praćenja u odnosu na bivše rukovodstvo Agencije i članove njihovih porodica i po kom osnovu? Po kom zakonu ste za te aktivnosti angažovali privatnu firmu i ko su ljudi koji prate žene i djecu naših kolega?

Ako Vi ne saopštite predstavnicima Odbora za bezbjednost i odbranu da ste ih lagali i upoznate ih sa istinom, onda budite ubijeđeni da će to učiniti „Profesionalac“.

PROFESIONALAC

Na linkovima u nastavku možete pročitati tekstove Profesionalca koje smo do sad objavili:

PROFESIONALAC: Vukšić pokušava da isprovocira bivše rukovodioce da iz revolta ugroze interese partnera!?

PROFESIONALAC: Očajnički pokušaj kotorskog udbaša da izbjegne odgovornost za stravično djelo koje je počinio

PROFESIONALAC: Krivokapića nije briga za odavanje podataka, prioritet mu je da Vukšić ostane direktor ANB-a

PROFESIONALAC: Da li je Krivokapić naumio da odgovornost svali na nekog od službenika ANB-a i poslanike?

PROFESIONALAC: Vukšić i pored upozorenja insistirao da se tajni podaci dostave Odboru!

EKSKLUZIVNO Profesionalac od sjutra ponovo na portalu Aktuelno!

Najnovije

Privredna komora: Partnerstvo sa Upravom prihoda za bolji poslovni ambijent

Intenzivna saradnja Privredne komore i Uprave prihoda u interesu je biznis zajednice i države i doprinijeće unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori. Partnerstvo će...

Aplikacija Heads Up upozorava korisnike da gledaju naprijed dok hodaju

Dio je aplikacije Digital Wellbeing namijenjene uređajima s Android operativnim sistemom, a svrha aplikacije je upozoriti korisnike da, dok hodaju ne gledaju stalno u...

Potrebna pomoć za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića

Potrebna je pomoć za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića u Austriji. U objavi na društvenim mrežama piše da je potrebno prikupiti još 23 hiljade eura. Dragutin Dubljević,...

Ustati pa reći Milo Đukanović!

piše: Dragan Bursać  Sprski svet mrzi, baš mrzi Đukanovića, ne zato što nije demokratičan ili što je autarh i ostale ublehe, nego zato što ne...

Ministarstvo pripremilo izmjene Krivičnog zakonika, strože kazne za krivična djela počinjena prema djeci

Na inicijativu Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore od 12. aprila 2021. godine, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava bez odlaganja je pristupilo izradi Predloga...

Najčitanije

Povezano

ZAŠTO JE VUKŠIĆA TEŠKO SKLONITI SA ČELA ANB-a: Dritana ucjenjuje snimkom iz Skoplja?

Pakleni plan v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića da odgovornost za skandalozno odavanje identiteta agenata CIA prebaci na svoju saradnicu sproveden...

Ruski uticaj u Crnoj Gori prijetnja za povjerljive podatke NATO-a

Pojačani uticaj Rusije u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora mogao bi dovesti u opasnost sigurnost NATO podataka a slične afere, poput najnovijeg curenja podataka...

Komersant: Direktor ANB Crne Gore mogao bi da ostane bez fotelje

Državno tužilaštvo Crne Gore započelo je istragu skandala u koji je umiješan direktor glavne tajne službe Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić, što...

SPREMNI ZA NOVE MANIPULACIJE Odbor pušta Vukšića niz vodu, Krivokapić mu baca pojas za spasavanje?

Živo blato obmana i manipulacija u koje vršilac dužnosti diretktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić ubrzano tone potpuno je paralisalo takozvanog ''kotorskog...

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
31.03.2021-08:59 08:59

Predlazem, da sam sebi stavi lisice i pred Odbor kaze,vodite me!Osudjujem sebe na 10 godina.Ako je pravde i postenja.

fasizamjebolest
31.03.2021-10:27 10:27

2 stvari…. valjda ce ovo procitat normalni ljudi koji treba ako ima takvih…..cudno je da ocekujete ista dobro i normalno od organizacije za unistenje CG kojoj ovaj pripada

Milan
31.03.2021-10:39 10:39

Mene je Vuksic prije 15 godina prevario za 10.000 eura dok sam radio u agenciji za nekretnine. Ja sam nasao plac za prodaju i poveo klijente da ga vide i oni su odlucili da ga kupe i uzeli su advokata Vuksica da im zavrsi ugovor, i naravno Vuksic je zavrsio ugovor sa njima i vlasnikom direktno bez mene i na taj nacin sam ostao bez provizije koja je iznosila oko 10.000 eura.. I taj prevarant nam je sada direktor anb-a

Ovog
31.03.2021-16:00 16:00

Grbaljskog Apolona brzija dana KGB prebača u spremljeni stančić u Moskvu. A onda zamjena sa Amerima za nekog Ruja. Hahahxaxa

Mil
31.03.2021-20:43 20:43

Vec sam nekoliko puta pitao, jer ne znam: Da li ijedan drzavni ili specijalni tuzilac ima obavezu da reaguje po sluzbenoj duznosti na ovakvo ponasanje Vuksica i druzbe? Zapravo – postoji li uopste neka institucija u Crnu Goru koja je duzna da nesto ucini po sluzbenoj duznosti u ovakvim situacijama?

Vučko
31.03.2021-22:17 22:17

Evo niti na jedno pitanje nije dao odgovor. Što da se radi, da se piše ponovo.