Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Laković – Ardeleanu: Sve političke snage u Crnoj Gori usmjerene su na postizanje što bržeg članstva u EU

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković istakao je zadovoljstvo zbog susreta i zahvalio se na podršci koju Rumunija pruža Crnoj Gori u oblasti bezbjednosti i evropskih integracija

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković sastao se danas sa ambasadorom Republike Rumunije u Crnoj Gori, Viorelom Ardeleanuom. 

“Predsjednik Laković je istakao zadovoljstvo zbog susreta i zahvalio se na podršci koju Rumunija pruža Crnoj Gori u oblasti bezbjednosti i evropskih integracija. Dodao je da je podrška članstvu Crne Gore u EU vrlo visoka, te istakao da su sve političke snage u Crnoj Gori usmjerene na postizanje što bržeg članstva u ovoj organizaciji”, saopšteno je iz Skupštine.

On je pojasnio i da Skupština pred sobom ima intenzivan period ispunjen zakonodavnim aktivnostima koje su usmjerene na ispunjavanje privremenih mjerila za dobijanje IBAR-a.

“Ambasador Ardeleanu istakao je uvjerenje da će Crna Gora ostvariti tražene rezultate i ubrzo dobiti pozitivan IBAR. Naglasio je da Crna Gora i Rumunija imaju odlične bilateralne odnose, što je vidljivo prije svega u visokom broju susreta na visokom nivou između zvaničnika dvije države. Ipak, podvukao je da postoji značajan prostor za unaprjeđenje parlamentarne saradnje, pogotovo saradnje između odbora koji u nadležnosti imaju pitanja bezbjednosti i odbrane”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o društveno-političkim aktuelnostima u obje države, uticaju rata u Ukrajini na bezbjednosnu situaciju u Rumuniji, te o dobrim uporednim praksama koje se mogu primijeniti u radu skupštinskih odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve