Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

PROFESIONALAC: Da li je Krivokapić naumio da odgovornost svali na nekog od službenika ANB-a i poslanike?

U slučaju Odbora za bezbjednost, Vaš posilni, Dejan Vukšić je ne samo počinio krivično djelo odavanja tajnih podataka, već je i ugrozio bezbjednost nekih crnogorskih i stranih državljana, operaciju međunarodnih partnera u koju je sigurno uloženo mnogo truda i sredstava, ponizio najmoćniju Službu na svijetu, ugrozio ugled Agencije za nacionalnu bezbjednost, njenih časnih službenika i države Crne Gore

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, na radost hiljada čitalaca portala Aktuelno ponovo je počeo da piše.

Profesionalac se u dvadesetprvom pismu koje je poslao na adresu portala Aktuelno osvrnuo na odnos premijera Zdravka Krivokapića na događaje koji su se odigrali na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu u Skupštini Crne Gore. Takođe je pisao i o tome kako je pokojni mitropolit SPC Amfilohije nekoliko puta pokušao da ”opameti” premijera da ne pije alkoholna pića sa visokim sadržajem šećera.

Dvadesetprvo otvoreno pismo ”Profesionalca” prenosimo u cjelosti:

Brigu crnogorskih građana zbog mogućih posljedica postupanja direktora ANB, Dejana Vukšića na Odboru za bezbjednost i odbranu, definitivno je otklonio premijer Krivokapić koji je u nedeljnoj izjavi, stručno i utemeljeno, kako mu i basta, „radi punog informisanja građana“ objasnio da nije kriv Vukšić što je objavio najstrože tajne partnerske službe, nego poslanici koji su na to ukazali i pozvali ga na odgovornost.

U prvom mahu čovjek je mogao pomisliti da se radi o još jednoj montaži omraženih „Buksovaca“. A pošto se uvjerite da je ipak u pitanju orginalan snimak, pomislite da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Gospodine Premijeru, ponovo ste malo izvrnuli činjenice. „Osnovna karakteristika koja se desila na tom Odboru“ nije „da je Vukšić proglašen krivim za odavanje tajnih podataka“, nego da je Vukšić odao tajne podatke partnerske službe. Poslanici „koji su istrčali ispred rude“ nijesu iznijeli ni jedan podatak sa sjednice Odbora i prekršili zakonsku obavezu, već su samo informisali javnost da je sa tajnim podacima partnerske službe postupano na nezakonit način od strane Dejana Vukšića, a što je potvrdio i potpredsjednik Vaše Vlade, Dritan Abazović koji je prisustvovao istoj sjednici. Nije kažnjivo obavijestiti javnost da je neko prekršio zakon, jer bi pola Vaše Vlade već bilo u zatvoru, nego počiniti krivično djelo, u ovom slučaju odavanja tajnih podataka.

Zašto gospodine Krivokapiću nijeste pozvali Tužilaštvo da preduzme aktivnosti protiv istog Dejana Vukšića onda kada je on obavještavao javnost o navodnim krivičnim djelima njegovih prethodnika (koji je takođe imao obavezu da o tome ne govori dok se sa brojnih podataka koje je iznio ne skine „veo tajnosti“), iako je imao mnogo manje dokaza od onih koje sada prozivate, koji su se u isto neposredno uvjerili?

U slučaju Odbora za bezbjednost, Vaš posilni, Dejan Vukšić je ne samo počinio krivično djelo odavanja tajnih podataka, već je i ugrozio bezbjednost nekih crnogorskih i stranih državljana, operaciju međunarodnih partnera u koju je sigurno uloženo mnogo truda i sredstava, ponizio najmoćniju Službu na svijetu, ugrozio ugled Agencije za nacionalnu bezbjednost, njenih časnih službenika i države Crne Gore.

I još da znate, sa tajnih podataka se ne skida „veo tajnosti“, to se možda radi sa tajne pomjeranja planina o kojoj izgleda više znate. Sa tajnih podataka se ukida stepen tajnost podatka u skladu sa precizno definisanim procedurama Zakona o tajnosti podataka. A u konkretnom slučaju, ni Vukšić ni Vi lično nijeste mogli skinuti ni veo ni ukinuti stepen tajnosti, jer se radi o međunarodnim tajnim podacima, a njihov stepen tajnosti može ukinuti samo onaj koji ga je i odredio.

Ako nije bio u pitanju međunarodni tajni podatak nego „interni podatak Agencije“ (što god to značilo jer interne i eksterne tajne podatke Zakon ne poznaje, osim ako ne mislite da je podatak imao oznaku „INTERNO“ a to je malo vjerovatno s obzirom na njegov sadržaj), čemu će onda interna istraga u Agenciji i šta ona treba da utvrdi? Da li ste gospodine Krivokapiću naumili da za ovakvo djelo odgovornost svalite na nekog od službenika Agencije i poslanike koji su reagovali da zaštite Agenciju i Državu?

I na kraju gospodine Krivokapiću, radi ugleda naše Države čiji ste Vi jedan od najodgovornijih funkcionera i uticaja medija na vaspitanje naše djece, najljubaznije Vas molim da pokušate jednom da izjavu date u ranim jutarnjim časovima, ili da pređite na drugog proizvođača jer izgleda da ovaj kojem ste lojalni koristi previše šećera. No sumnjam da bi Vam to pomoglo, s obzirom da na Vas nije nije uticao ni autoritet pokojnog mitropolita Amfilohija, koji je nekoliko puta pokušao da Vas opameti upotrebom skiptra.

PROFESIONALAC

U sjutrašnjem tekstu Profesionalca čitaćete o neprincipijelnosti Vukšića po čijoj se krivičnoj prijavi saslušavaju urednik portala „Aktuelno“ i bivši direktor ANB-a zbog objavljivanja tajnih podataka, dok on u intervjuu jednom dnevnom listu otkriva tajni podatak koji službenik se nalazi na kojem radnom mjestu i na kojim je poslovima angažovan.

Na linku u nastavku možete pročitati tekstove Profesionalca koje smo do sad objavili:

PROFESIONALAC: Vukšić i pored upozorenja insistirao da se tajni podaci dostave Odboru!

EKSKLUZIVNO Profesionalac od sjutra ponovo na portalu Aktuelno!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jok mori
26.03.2021-08:30 08:30

kukavni profesore i premijeru, ako od ovog čpvjeka ne naučiš ništa, onda nikad ništa od tebe….Profesionalac sedi, ODLIČAN 5+

CRMNICANKA
26.03.2021-09:32 09:32

U ovom Skandalu nema SLUCAJNO već samo NAMERNO!

gagi
26.03.2021-12:10 12:10

Bravo Profesionalac,samo licno mislim da Bocaljub i ujutro rano cugne krijuci i onda nastaje “kolaps mozga”profesora masinstva.

Naka
26.03.2021-23:35 23:35

A moguće da se “ispadi” rade namjerno, a ispane da je “podmetnuto” pred očima javosti koja ih glasali, kako bi cg i to malo kredibiliteta izgubila isto tako slučajno. Tuga. Jasno srozavaju sve moguce, “planskim slučajnim greskama” kako bi nas uklonili svuda, a javno su kao i za EU, i za NATO… a ako je u pitanje neznanje, ona su neznalice,te na izbore. 3ca sreća.

Zabjelo 1965
27.03.2021-15:38 15:38

Da ima imalo pravde i zakona ovag Viksica su morali ukloniti sa cela ANB pa makar dok se nezavrsi diszipniski postupak. Ocigledno je da je sve smisljeno uradio, a jos uvijek je na istoj poziciji dje nesmetano ima sva ovlastenja na uvid u poverljive informazije.
Nemoguce je da jedan advokat i pravnik nezna kako se posupa sa tajnim podatcima obavestanih sluzbi. To im je bio plan da nas NATO izbaci i zavrsi Posao za njih.