Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Tinejdžer srušio Tetris kao prvi u istoriji koji je osvojio preko deset miliona poena

Petnaestogodišnji tinejdžer Aleks Teh, oborio je šest svjetskih rekorda u popularnoj igri Tetris, osvojivši preko deset milona poena i novčanu nagradu

Krajem 2023. godine svjetski rekord u igri Tetris iznosio je 6,8 miliona ponea, ali to je prevazišao Aleks Teh (Aleks T) i postigao nevjerovatnih 16,7 miliona poena. Super zvijezda Tetris-a, oborio je najmanje šest svjetskih rekorda u igrama tokom marta i aprila ove godine. Postigao je rekord tako što je najmanje dva puta imao preko deset miliona poena i pritom osvojio nagradu vrijednu nekoliko hiljada dolara.

Aleks T gotovo je dostigao svjetski rekord, koji je definisan kao „Blue Scuti kill screen”, kada je došao do 157 nivoa, sa samo jednom nedovršenom linijom (rekord je 157 nivo sa 6 završenih linija). Naime, radi se o tome da kada igrač dostigne određeni nivo u Tetrisu, ekranska paleta boja naglo se mijenja u plavu nijansu, zbog čega je poznata i kao Blue Planet, a Scut (Scuti) je prvi igrač koji je to dokumentovao.

Iako ima 15 godina, Aleks T je iskusan veteran Tetris scene. Stekao je slavu kao najmlađi igrač u istoriji koji je postigao maksimum na tabeli NES Tetris (preko 999.999 poena) sa samo 11 godina. Bio je poznat je po „Hypertapping” tehnici igranja, a prihvatanje „Rolling” tehnike mu je pomoglo da pokaže svoj puni potencijal tokom 2023/2024 godine. Od marta ove godine, Aleks je postao izuzetno impresivan.

Vjerovatno je bio inspirisan širokom medijskom pokrivenošću trenutka kada je stigao do nivoa za „ubijanje” Tetrisa, 34 godine nakon što je igra stigla na NES (Nintendo Entertainment System). Nagrada je bila inspirativna za tinejdžere i iznosila je 2.300 dolara, koja je obezbjeđena za prvog strimera koji postigne rezultat preko 10 miliona poena. Aleks T je privukao pažnju kada je 11. marta podijelio snimak ekrana sa rezultatom od 9,9 miliona poena, navodi TomsHardware.

Svi entuzijasti Tetris-a znaju da je za dostizanje najviših nivoa u ovoj „ikoni među igrama”, potrebna ogromna vještina, tehnika i izdržljivost. Da bi dostigao rezultat od 10 miliona poena, igrač mora da rizikuje pokušavajući da ostvari Tetris eliminacije, tačnije 4 linije u jednom redu. Rani uspjesi su ključni, zato što igra postaje sve teža kako se prelazi nivo 100, jer tada počinje ubrzani tempo padajućih elemenata.

Prilikom igre, Aleks T je koristio modifikovane Tetris Gym kontrolere, koje je gejmerska publika široko prihvatila. Kod nekih zaljubljenika to je izazvalo sumnju, pa je Aleks ne željeći da mu niko osporava rezultat, brzo ponovio i nadmašio neke od svojih najboljih rezultata koristeći originalne NES kontrolere.

Ukratko, aGameScout pruža pregled dostignuća koje ima Aleks T. Zainteresovani mogu da prate njegov Tetris Leaderboard rezultat na mreži, a šampion u Tetris-u takođe ima svoj Twitch kanal za strimovanje igara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve