Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Svetosavlje razapelo vjeru na krst politikantstva zbog preuzimanja vlasti u Crnoj Gori

Veliki petak u Crnoj Gori, koja je već decenijama pod duhovnom okupacijom parareligijske inostrane instalacije, ne označava žrtvovanje Hrista za spasenje od grjehova, već žrtvovanje hrišćanstva i pravoslavlja zarad niskih politikantskih ciljeva, preuzimanja vlasti i sticanja finansijskih benefita. Ovdje se naravno misli o aktivnostima obavještajno-bezbjednosne, operativne ispostave ''sprskog sveta'' – svetosavske sekte (SS), poznate i pod akronimom SPC.

Vjernici koji poštuju Julijanski kalendar danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je, prema predanju, rodonačelnik hrišćanske religije Isus Hrist osuđen i razapet na Golgoti. Taj akt, prema važećem i zvaničnom teološko-apologetskom objašnjenju, gleda se kao ’’žrtvovanje  za sve ljude i spasenje svijeta’’.

Međutim, ovaj datum u Crnoj Gori, koja je već decenijama pod duhovnom okupacijom parareligijske inostrane instalacije, ne označava žrtvovanje Hrista za spasenje od grijehova, već žrtvovanje hrišćanstva i pravoslavlja zarad niskih politikantskih ciljeva, preuzimanja vlasti i sticanja finansijskih benefita.

Ovdje se naravno misli o aktivnostima obavještajno-bezbjednosne, operativne ispostave ”sprskog sveta” – svetosavske sekte (SS), poznate i pod akronimom SPC. Ova organizacija odavno je pljunula na Hrista, hrišćanstvo i pravosavlje, a vjeru koristi kao najjače političko i subverzivno oružje velikosrpske hegemonije.

Njeni politikantski napori kulminirali su nakon 30. avgusta 2020. godine, kada je tzv. SPC zloupotrebom vjere u niske manipulativne svrhe izdejstvovala smjenu vlasti u Crnoj Gori i ozvaničila svoj status ”države u državi”.

SPC razapela Isusa na krst politikantstva u Crnoj Gori

Ova parareligijska hegemonistička ispostava ’’srpskog sveta’’ u Crnoj Gori počinila je sve grijehove i u kontinuitetu krši sva hrišćanska načela, ali ovom prilikom ćemo se osvrnuti samo na dio koji se tiče politikantsva, koji dokazuje da tzv. SPC više nema nikakav legitimitet da se naziva hrišćanskom i pravoslavnom crkvom. Jedini kontekt u kojim se svetosavska sekta može dovesti u vezu sa vjerom je da se proglasi za ’’Crkvu Mamona’’.

Zloupotreba vjere zarad preuzimanja vlasti

Da su tzv. SPC i njeni visoki funkcioneri, odnosno svetosavska ideologija koju zastupaju, razapeli vjeru na krst politikantstva radi osvajanja vlasti u Crnoj Gori, postalo je jasno odavno. Dokaza da ova paravjerska ispostava ’’srpskog sveta’’ ima jak ako ne i presudan uticaj u izvršnoj vlasti ima na pretek.

Očigledno je da joj i treća ’’oslobodilačka’’ Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem vraća dugove jer im je prije svega ova zlokobna organizacija omogućila promjenu vlasti 30. avgusta 2020. godine i instalaciju teokratsko subverzivne političke garniture veoma naklonjene zvaničnom Beogradu.

Najnovija u nizu potvrda da je Spajićeva Vlada potčinjena tzv. SPC stigla je na sjednici početkom aprila. Vlada Crne Gore je tada usvojila zvanično mišljenje koje je potpisao premijer Milojko Spajić, da je ”Temeljni ugovor sa SPC u svemu usaglašen sa Ustavom i zakonima Crne Gore koji regulišu oblasti koje se dodatno razrađuju ugovorom”. Stoga i ne čudi što Ustavni sud nije ni razmatrao ustavnost ovog veleizdajničkog akta.

Ovakvim zvaničnim stavom Spajić i njegovi ministri upisali su se u knjigu istorije crnogorske veleizdaje jer su, svetosavskom terminologijom rečeno, aminovali svinjariju koju je 3. avgusta 2022. godine oposlio Dritan Abazović.

Podsjetimo, 3. avgusta 2022. godine osumnjičeni saradnik srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i korisni idiot velikosrpskog autokrate Aleksandra Vučića – Dritan Abazović, fukarski i na prepad potpisao je takozvani ’’temeljni ugovor’’ sa paramilitarnom, ekstremističkom organizacijom svetosavskom sektom (SS) poznatom pod akronimom SPC. U ime ekstremističke sekte ugovor je potpisao njen lider Prvoslav Perić – Porfirije koji je za tu priliku bio prošvercovan u Crnu Goru.

Spajićeva Vlada nastavila tamo đe je Dritanova stala – da služi svetosavlju

Čovjek koji i nije pravoslavac i koji je za religijska pitanja potpuni idiot, svojim potpisom je kompromitovanoj hegemonističkoj sekti u amanet ostavio desetine kvadratnih kilometara državnog zemljišta, stotine crnogorskih vjerskih objekata, stavio takozvanu SPC iznad zakona i Ustava i omogućio agentima u mantijama da slobodno sprovode svoje subverzivne aktivnosti, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Danak u novcu za ekspanziju svetosavlja

Ovakav stav Spajićeve Vlade ipak ne iznenađuje jer je jasno da je i ova izvršna vlast potčinjena svetosavskoj sekti. Ono što su započele dvije prethodne vazalske izvršne vlasti, nastavila je Spajićeva, a stav o ”temeljnom ugovoru” je samo još jedan u nizu dokaza za tu tvrdnju.

Na sjednici Vlade u decembru prošle godine usvojena je informacija o finansiranju centra za indoktrinaciju pod kodnim nazivom ”Pravoslavna gimnazija Sveti Sava” u Podgorici.

“Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo da za 2023. godinu, za potrebe realizacije Ugovora, isplati 900.000 eura. Navedena sredstava neophodna su za rad ustanove i predviđena su Zakonom o budžetu za ovu godinu”, istakli su tada iz Vlade.

Najveća ironija je u tome što se gotovo milion eura daje za regrutni centar SS, koji je u startu osuđen na propast, jer je ovu paravjersku školu upisalo svega 11 učenika, o čemu smo već pisali

Da je militantno svetosavlje ušlo duboko i u tkivo Spajićeve Vlade, dokazuje i odluka Vlade koja je na sjednici početkom decembra prošle godine utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa nove operativne baze svetosavske sekte (SS), kodnog naziva ”pravoslavni Saborni hram u Budvi”, s Programom održavanja Javne rasprave, u trajanju od 15 radnih dana.

To će uz centralnu operativnu bazu u Podgorici kodnog naziva ”Hram Hristovog Vaskrsenja”, biti najveći centar operacija SS u državi. Njenu izgradnju još prije više od četiri godine najavio je pokojni šef crnogorske filijale SS Amfilohije Radović.

Uz sve ovo treba pomenuti i koketiranje ministara u Spajićevoj Vladi, pogotovo iz redova Demokrata, koji su poznati po sastancima i konsultacijama sa visokim funkcionerima SS.

Amfilohijeva zaostavština prisutna i u trećoj Vladi nakon ”oslobođenja”

Kontinuitet ranijih vlada

Prethodne vlasti nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. Očigledno je i nova vlada preuzela model dvije prethodne, a to i ne treba da čudi kada političke ispostave SS čine najjači korpus u novoj izvršnoj vlasti. Spajić očigledno niti ima volje, želje i moći da im se suprotstavi već je osuđen da ”igra po svetosavskom melosu”.

Bivša Abazovićeva Vlada je iz budžeta za 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

Da ne govorimo o bivšoj Krivokapićevoj vladi, koja je formirana u otetom crnogorskom manastiru Ostrog, po diktatu Amfilohija Radovića, a maltene je bila uslužni centar za svetosavsku sektu.  Prvi potez ”oslobodilaca” je bilo da izmijene Zakon o slobodi vjeroispovijesti onako kako to odgovara tzv. SPC, što je bila samo uvertira za veleizdaju u vidu ”temeljnog ugovora” koji je potpisao Dritan Abazović kao premijer sljedeće vlade.

Joanikije došao u Glavni grad da svetosavskoj podvižnici i njegovoj marioneti Jeleni Borovinić Bojović preda račun

Podgorica postaje operativni centar militarističke SPC

Kako smo već pisali, militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje ova organizacija svetosavskim marionetama koje je dovela na vlast debelo naplaćuje svoju političku podršku i otvoreno ih reketira. U Glavnom gradu je još odavno isplanirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju.

Javnosti je ovaj plan najavljen kada je krajem juna prošle godine delegacija crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) takozvane Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), na čelu sa šefom ”lokalne” operative Jovanom Mićovićem – Joanikijem, posjetila Glavni grad i sastala se sa svetosavskom marionetom, operativkom velikosrpske politike na čelu SO Podgorica Jelenom Borovinić Bojović.

Nedugo nakon sastanka sa Borovinić Bojović, u javnost je isplivala informacija da je takozvana SPC podnijela Skupštini Glavnog grada nekoliko ”sugestija” (čitaj naloga) za izmjenu i dopunu urbanističkog plana Podgorice, čija je izrada tada bila u toku. S obzirom da se svetosavskoj sekti ne smije reći NE, svi prijedlozi su usvojeni i u Podgorici će biti podignuto sedam vjerskih objekata, što je kodno ime za operativne baze ove organizacije.

Kada tome dodamo da je takozvana SPC od Vlade početkom 2022. godine dobila saglasnost za izgradnju mastodontskog kič-zdanja kodnog imena ”crkveni dom”, površine 5.000  kvadratnih metara, koji bi trebalo da bude smješten uz Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, jasno je da je okupacija Podgorice već detaljno isplanirana i da će uskoro biti realizovana.

Budući izgled operativne baze SS u Podgorici

Uz sve ovo došla je i vijest da je Spajićeva Vlada, podržala odluku prethodne i omogućila izgradnju i formiranje trenažnog centra za mlade svetosavske ekstremiste operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija „Sveti Sava” Podgorica” na Starom Aerodromu.

Da bi bilo jasnije koga aktuelna izvršna vlast podržava, treba samo podsjetiti da je svetosavska sekta predstavlja glavno subverzivno tijelo preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti u državama Regiona. Pod najjačim udarom takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’. O tome opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
03.05.2024-08:11 08:11

A kako se “smije”nesrecni Dragan Bojovi,ne znam cemu se smije,bolje da lelece jer mu se sa “barbike”ne skidaju vise no dijete sa tresnje,smij s ti Bojovicu,a Jekica neka prima one klinove.

Labud
03.05.2024-14:50 14:50

Pope pope tebe i tvoj narod jest rađalo srpstvo-ali ono koje je Turska trcala i množila-da je služe i brane.Vaše izdajstvo nekadašnjih Srba Nemanjića i rađanja Turdkoj sluge i soldate krili ste lažnom istorijom-da smo mi Crnogorci iz časnog crnogorstva i vi Srbi iz otrcanog srpstva istog roda i poroda.A među nama i vas,zjapi petovjekovna provalija različitog opstanka i rađanja.Pa da smo i od istog roditelja i predka Srbina međusobno ne možemo imat ništa zajedničko.Mi smo sebe skovali narodnst Crnogorca ratujući protiv turske vojske koju ste vi rađali i predvodili.Danas je internet da se zna svakom narodu nastanak i nestanak… Pročitaj više »

Marko K.
03.05.2024-17:22 17:22

@Labud
A reci ti meni koga su trcali soldati Pircia Birolia kada danas na Cetinju imamo na stotine crnogoraca talijanskog porijekla?

Crnoj Gori potrebno vaskrsenje iz ralja bogoodrođene sekte | Skala radio
05.05.2024-14:18 14:18

[…] Kako smo već pisali, ova organizacija odavno je pljunula na Hrista, hrišćanstvo i pravosavlje, a vjeru koristi kao najjače političko i subverzivno oružje velikosrpske hegemonije. Njeni politikantski napori kulminirali su nakon 30. avgusta 2020. godine, kada je tzv. SPC zloupotrebom vjere u niske manipulativne svrhe izdejstvovala smjenu vlasti u Crnoj Gori i ozvaničila svoj status ”države u državi”. […]