Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

U SUSRET NAJAVLJENOJ REKONSTRUKCIJI: Svetosavska ofanziva – tzv. SPC dobija ministarska mjesta, možda i potpredsjednika Vlade?

Martinović je juče ispoljio demagošku karakteristiku koju je usvojio u svojoj partiji ameboidnih frazera, da sopstveni kriminal, korupciju i nesposobnost krije iza pseudovjere i popovske brade. Nakon što je od Joanikija tražio pomoć za rješavanje problema ekologije, ekonomskog razvoja i investicija, sasvim je očekivano da tzv. SPC i zvanično ponudi kandidate za ministre prilikom najavljene rekonstrukcije Vlade. Nikad se ne zna, možda Martinović poveže Joanikija i njegove ljude sa Spajićem i ministrom finansija Novicom Vukovićem, da poguraju program Evropa sad 2, koji je očigledno još u nekoj imaginarnoj, ili svetosavskom terminologijom rečeno, nebeskoj fazi.

Piše: Balša Knežević

Tamni oblaci zlokobnog sekularizma, zločinačke emancipacije i zapadnih vrijednosti koji su, koliko toliko, zaklanjali Vladu Milojka Spajića konačno su se razišli i sunce nebeskog klerikalizma ispoljilo se u punom sjaju!

Juče je emanacija svekolikog svetosavalja objavila da je ispostava nebeske Srbije na Zemlji – svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, konačno odlučila da proširi dijapazon djelovanja i sa rješavanja političkih pitanja, operativnog djelovanja na stvaranju ’’srpskog sveta’’, agitovanja i terneskih manipulacija, pređe i na ekonomsku oblast.

Za ovakav podvig u izvršnoj vlasti zaslužan je prije svega kontroverzni ministar, ali nadasve predan djelatnik u službi ”srpskog sveta” Vladimir Martinović koji je pokazao da političko djelovanje nebeskog svetosavlja ne mora da se svodi samo na kadriranja u Vladi i partijama. Ingerencije ove organizacije od juče su proširene i na ekološku, odnosno ekonomsku sferu.

’’Crkva će uvijek biti podrška, ne samo po pitanju zelene agende, već i ekonomskog oporavka i prosperiteta čitavog društva kojem svi teže’’, poručio je juče šef crnogorske filijale svetosavske sekte (SS), operativne titule mitropolit crnogorsko-primorski Jovan Mićović-Joanikije na sastanku sa kontroverznim Martinovićem koji obavlja funkciju ministra, turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Joanikije se naoštrio da riješi pitanja ekologije i ekonomskog razvoja

“U cilju zajedničkih akcija u pogledu zaštite životne sredine, a na inicijativu Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, u prostorijama Mitropolije crnogorsko – primorske održan je sastanak mitropolita Joanikija i ministra Martinovića”, saopšteno je iz resora kontroverznog Martinovića.

Martinoviću jedino bog može pomoći

Sastanak Martinovića sa šefom svetosavske političke operative Mićovićem i ne mora da čudi, jer kontroverznom ministru je ostalo samo da se nada u božiju pomoć da bi se izvukao iz svih svinjarija korupcije, nepotizma i nestručnosti u kojima je učestvovao proteklih godina.

Kontroverzno lice iz Bara Kraljskih u centru je nekoliko korupcionaških i nepotističkih priča koje je otvorio Portal Aktuelno. Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, zbog čega nije smio da dođe na nedavnu sjednicu SO Kolašin, ali i nelegalna sječa šuma i saradanja sa zloglasnim ’’medijskim gangom’’. Zbog brojnih afera u narodu je postao poznat kao ”Balvan”, ”Šega” i  ”Osvrtaj”.

Uostalom, ko će razumjeti Martinovićevu sklonost aferama i sakrivanju skandala bolje nego Joanikije, koji je krio pedofilske zločine u okviru svoje organizacije, zbog čega je pokrenut postupak pred podgoričkim tužilaštvom.

Umjesto da pokuša da pokrene makar neku pozitivnu inicijativu i da kao ministar u veoma važnom resoru počne sa konkretnim i konstruktivnim radom, Martinović je u maniru tipičnog Demokrate, salonskog svetosavca i okorelog demagoga odlučio da svoje brljotine i afere sakrije iza popovske brade. Valjda se nada da će, ako se sakrije iza Joanikijeve mantije, njegova korupcija, nepotizam, nesposobnost nekim čudom nestati. Uostalom, ko će razumjeti Martinovićevu sklonost aferama i sakrivanju skandala bolje nego Joanikije, koji je krio pedofilske zločine u okviru svoje organizacije, zbog čega je pokrenut postupak pred podgoričkim tužilaštvom.

Osim što je možda očekivao svojevrsnu svetosavsku indulgenciju za svoju korupciju, Martinović je, po svemu sudeći, pomislio da Joanikije može da riješi i problem njegove nesposobnosti kao ministra. Možda je kontroverzno lice iz Bara Kraljskih pomislilo da Mićović ima link sa bogom tako da neće morati da radi više ništa, jer će svetosavski bog sve da ozeleni i riješi goruća pitanja oko turizma, investicija i razvoja sjevera koja su za mandata kontroverznog ministra potpuno marginalizovana zbog njegove nesposobnosti i neznanja.

Ali ako uzmemo u obzir sav javašluk i kontroverze koje se vezuju za Martinovića, nije ni čudo što je na neki svoj priprosti način odlučio da zatraži božiju pomoć, koja mu je s obozirom na okolnosti koje se za njega vezuju, i te kako potrebna.

Nastavak tradicije poltronisanja SS

Sastanak Martinovića i njegovog duhovno-operativnog gurua Joanikija potvrđuje i ranija pisanja Portala Aktuelno da je Spajićeva Vlada samo nastavila tradiciju poltronisanja, snishodljivosti i primanja direktiva, koje je bilo zastupljeno u prethodne dvije izvršne vlasti.

Premijer Spajić, sa ministrima Martinovićem i Radulovićem: Da li da očekujemo ministra u mantiji nakon rekonstrukcije?

Ono što su započele dvije prethodne vazalske Vlade, nastavila je Spajićeva još odavno. To je dokazano krajem prošle godine kada je na sjednici Vlade usvojena informacija o finansiranju centra za indoktrinaciju pod kodnim nazivom ”Pravoslavna gimnazija Sveti Sava” u Podgorici. Vlada je za tu svrhu opredijelila gotovo milion eura.

Vlada je takođe na sjednici početkom decembra prošle godine utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa nove operativne baze svetosavske sekte (SS), kodnog naziva ”pravoslavni Saborni hram u Budvi”.

Prethodne vlasti nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, ostaće upamćene kao ispostave svetosavske sekte (SS), a njihova poslušnost kulminirala je potpisivanjem sramnog ’’temeljnog ugovora’’.

Očigledno je i nova vlada preuzela model dvije prethodne, a Martinović ne samo da je to potvrdio, već najavljuje i proširenje dijapazona djelovanja svetosavske operative na oblast ekologije i ekonomskog razvoja! To je bilo nezamislivo čak i za vjerskog ekstremistu kakav je bio Krivokapić, ali i za marionetu u službi beogradske patrijaršije, Aleksandra Vučića i Porfirija Perića – Dritana Abazovića.

Od ovakvih kadrova neće biti teško da predlože kandidata za ministra, eventualno i potpredsjednika Vlade

Jasno je da ova parapolitička organizacija ima veliki, ako ne i presudan uticaj na izvršnu vlast. Spajićeva Vlada samo funkcioniše u skladu sa tradicijom koju je uspostavio Amfilohije Radović nakon 30. avgusta 2020. godine – da tzv. SPC ima svoje ljude na najvišim funkcijama u Vladi, čak i na premijerskom mjestu.

SS da ponudi kadrove za rekonstrukciju

Martinović je juče ispoljio demagošku potrebu koju je usvojio u svojoj partiji ameboidnih frazera, da sopstveni kriminal, korupciju i nesposobnost krije iza pseudovjere. Nakon što je od Joanikija tražio pomoć za rješavanje problema ekologije, ekonomskog razvoja i investicija, sasvim je očekivano da tzv. SPC i zvanično ponudi kandidate za ministre prilikom najavljene rekonstrukcije Vlade. Mjesta predsjednika Opština i Skupštine su svakako zauzeli kadrovi koji promovišu ’’srpski svet’’ i ’’veru svetosavsku’’ bolje nego bilo koji mantijaš.

Nikad se ne zna, možda Martinović poveže Joanikija i njegove ljude sa Spajićem i ministrom finansija Novicom Vukovićem, da poguraju program Evropa sad 2, koji je očigledno još u nekoj imaginarnoj, ili svetosavskom terminologijom rečeno, nebeskoj fazi. Postoji takođe opcija da SS i njeni crnogorski operativci dobiju diretkorska mjesta u nekoj od energetskih firmi, koje i onako odavno vode ljudi čija je fanatična odanost militantnom svetosavlju jedina preporuka za pozicije koje obavljaju u recimo CEDIS-u, RUP-u, EPCG…

U suštini mali je korak od toga da simpatizeri i podguzne muve tzv. SPC kao što su Vladimir Čađenović, Milutin Đukanović ili Milan Lekić budu zamijenjeni nekim svetosavskim popom. Što se tiče stručnosti neće biti mnogo razlike. Uostalom, jedino što u Crnoj Gori nijesmo viđeli nakon ’’oslobođenja’’ su ministri ili direktori u mantijama. Martinović je juče poručio – zašto i to da ne probamo? Kada smo već došli dovde sa svetosavizacijom i izrugivanjem države, zašto da ne idemo do kraja?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
02.04.2024-13:11 13:11

Ovaj Spajic nije normalan..sektaski mozak..sektaske misli..Mi ne smijemo da dozvolimo..da strana crkva Srbije..ima glavnu odluku u nasoj drzavi CG..Ovo je teski..bezumni kriminal..

dragan
02.04.2024-13:24 13:24

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Pe Pera
03.04.2024-07:29 07:29
Reply to  dragan

Ajd nauči barem još jednu riješ kumim te i ljubim nepismena !!!!

Vučedolska
02.04.2024-14:29 14:29

Hoće li popovi u Vladi biti u mantijama
sa kapelinama i krstovima ili će obući evropsko odelo?
Ja bi ih radije vidio u mantijama da sprdnja
bude veća, i ovako smo zvek od države.

džudović
02.04.2024-23:22 23:22
Reply to  Vučedolska

Sa mantijama je počelo kada su popovi sa mantijama počeli da drže predavanja na Odsjeku za filosofiju Filozofskog u Nikšiću. Odsjek za filosofiju je, inače, popovski Odjsek, osnivač Bogoljubče Šijadikus koji je imao istovremeno dva radna odnosa i kome je rektor Božović isposlovao zvanje emeritus. To je Bogoslovija na UCG koju finansira budžet CG.

StrojevKorak
02.04.2024-14:34 14:34

Koji je ovo esesovski korak?
Niko živi a oni koračaju da pokažu
narodu kako im je put slobodan
i da nema na njemu niko osim njih.
Sram vas bilo, izrodi!

Pe Pera
03.04.2024-07:31 07:31
Reply to  StrojevKorak

Jel si ovo sam smislio il ti neko pomoga, a?

Kosijeri
02.04.2024-14:40 14:40

Ja mislim da je ova sluka Amfilohija
sa oštrenjem kose obišla svijet!
No kako ge ne ufatiste da otkiva kosu,
tek bi to bio snimak za antologiju
okupatorske svetosavske sekte
crkve Srbije!

Pe Pera
03.04.2024-07:32 07:32
Reply to  Kosijeri

Kako tvoja NVO ? Koji vam je sad poglavaR’ Znam za onog u vatikan ali pitam za odje…….

džudović
02.04.2024-18:06 18:06

Pitanje je zbog čega je ova ljiga bila kod Jadonikija? Da li je sam odlučio tamo da ide ili je to uradio po nalogu Bečić-Bogdanović. U svakom slučaju ovo pokazuje da su Demokrate direktno pod upravom SPC. Ne znam da li te nesretne ljige ne vide koliko je bijedno ići na razgovore za svajete kod Jadonikija. Ovo neće na dobro izaći. Utvrditi da li je Martinoviću kuću napravio Eurozox ka mito za gradnju u KL. A, onda ljigu na sud.

cetinje
02.04.2024-18:29 18:29

Gospodine Knezevicu u nekoliko navrata sam napisao na ovom portalu sljedece: Nema toga reciklaznog dvorista koje moze Svetosavsko smece u Vladi i takozvanoj vecini u Skupstini kao u SPC preraditi u nesto posteno i ljudsko,e pitanje je dali moze “sanitarna kada” tri metra pod zemljo,samo se plasim da bi zatrovali sve oko sebe.

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
02.04.2024-18:32 18:32

Šega je prvo po dolasku u fotelju kolašinsku kupio ulaznicu kod popova za tričavih 50 000€.

Pe Pera
03.04.2024-07:28 07:28

Još da vam neko povjeruje…. Dosadni ste voše da ovom podmuklom propagandom !!!