Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

GODINA OD FUKARSKOG POTPISIVANJA ’’TEMELJNOG UGOVORA’’: Vučić, crne mantije, američka diplomatija i njihov idiot sproveli najveću veleizdaju Crne Gore!

Nakon potpisivanja takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa ekstremističkom sektom ne samo da se društveni odnosi nijesu promijenili na bolje, nego je Crna Gora upala u mrak učmale teokratije, proživljava politički haos i potpuno je skrajnuta sa evropskog puta koji je nekad predvodila u Regionu! Potpisivanje veleizdaje je rezultat organizovane akcije takozvane SPC, Aleksandra Vučića, BIA-e i Dritana Abazovića, koji su imali svesrdnu podršku američke diplomatije predvođene Kristoferom Hilom

Piše: Balša Knežević

Knjiga istorije crnogorske veleizdaje na današnji dan prije tačno godinu dobila je materijal kojim je ispunjeno možda i njeno najznačajnije poglavlje. Na današnji dan 3. avgusta 2022. godine saradnik srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i korisni idiot velikosrpskog auotkrate Aleksandra VučićaDritan Abazović, fukarski i na prepad potpisao je takozvani ’’temeljni ugovor’’ sa paramilitarnom, ekstremističkom organizacijom svetosavskom sektom (SS) poznatom pod akronimom SPC.

U ime ekstremističke sekte ugovor je potpisao njen lider Prvoslav Perić – Porfirije koji je za tu priliku bio prošvercovan u Crnu Goru kao paket kvalitetnog kokaina.

Čovjek koji i nije pravoslavac i koji je za religijska pitanja potpuni idiot, u stilu napaljenog manijaka i fukare, svojim potpisom je kompromitovanoj hegemonističkoj sekti u amanet ostavio desetine kvadratnih kilometara državnog zemljišta, stotine crnogorskih vjerskih objekata, stavio takozvanu SPC iznad zakona i Ustava i omogućio agentima u mantijama da slobodno sprovode svoje subverzuivne aktivnosti.

Potrčko Beograda i SS potpisuje najveću veleizdaju u istoriji Crne Gore: Isto kao što Abazović nije pravoslavac, a potpisao je ”temeljni ugovor”, isto tako ni Adolf Hitler nije bio Njemac, ali je zato unesrećio Njemačku i čitav svijet

Ovo je uradio po nalogu Beograda, odnosno direktno Aleksandra Vučića, da bi rušenjem vlade izazvao dodatnu nestabilnost i Crnu Goru survao sa evropskog puta, i sve to uz pomoć američke diplomatije predvođene ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom.

Fukara se sprda sa Crnom Gorom

Bez obzira na to što će njegovo ime ostati upisano crnim slovima u istoriji veleizdaje Crne Gore, ova fukara se na današnji dan usudila da se ku*či svojim nesojskim aktom kao da je najveće postignuće demokratije.

Politički imbecil i podla grobolupežina (kako ga Crnogorci nazivaju nakon potpisivanja takozvanog TU) svečano je danas saopštio da ’’je tog 3. avgusta 2022. godine u Vili Gorica stavljen potpis na dokument za koji će se ispostovati da je trajno promjenio društvene odnose na bolje, kao nijedan akt do sada’’.

Ovakva izjava ne može biti samo produkt malicioznosti i političkog nesojluka, već je takođe rezultat gluposti koja po svemu sudeći prožima svaku ćeliju Abazovićevog bijednog bića ili makar ono što je od njega ostalo.

Nakon potpisivanja takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa ekstremističkom sektom ne samo da se društveni odnosi nijesu promijenili na bolje, nego je Crna Gora upala u mrak učmale teokratije, proživljava politički haos i potpuno je skrajnuta sa evropskog puta koji je nekad predvodila u Regionu!

Kako ga potpisah!

Nakon što je nesoj u ulozi premijera po nalogu njegovog gazde Aleksandra Vučića potpisao ’’temeljni ugovor’ koji je napisao agent BIA-e i još nekoliko službi Velibor Džomić, Crna Gora je postala faktor nestabilnosti u regionu jer su evropska agenda, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, rješavanje ekonomskih pitanja, dovođenje investitora, regulacija zakona… stavljeni u drugi plan iza interesa parapolitičke sekte, takozvane SPC.

Da ne govorimo o tome da je prekrajanjem takozvanog temeljnog ugovora u Beogradu, izbačeno sve što je pokojni Amfilohije Radović ostavio kao amanet, i što je trebalo da osigura široku autonomiju pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Ali što o tome zna imbecil Abazović kojem načela ponašanja i djelovanja diktiraju iz Beograda njegovi idoli Vučić, Hil i lider takozvane SPC Porfirije Perić, čijim parapsihološkim dejstvom je opčinjen.

Potpisivanjem TU pljunuli na Đeda!

Crna mrlja američke diplomatije

Podjednaku krivicu za veleizdajnički akt i pokušaj satiranja Crne Gore i Crnogoraca sklapanjem pakta sa svetosavsko-satanističkom, pedofilsko-kriminalnom sektom ima i američka diplomatija predvođena izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i posebno ambasadorom te države u Beogradu Kristoferom Hilom.

Upravo je Hil, inače intimni prijatelj prvog čovjeka SS Porfirija Perića, direktno izdejstvovao  da odlazeći premijer Dritan Abazović  potpiše takozvani ”temljeljni ugovor” sa SPC.

Vlada Crne Gore je 8. jula prošle godine usvojila tekst ‘temeljnog ugovora’. Bez ikakvih konsultacija sa stručnom javnošću Abazović je u svom stilu, na kvarno, izdejstvovao usvajanje teksta koji je pisan u Beogradu. Nakon toga uslijedila je žestoka reakcija i revolt javnosti zbog čega se Abazović našao u strahu i počeo je da se koleba. Osim toga, obećao je da neće potpisivati ugovor prije konsultacija.

Međutim, tada je na scenu stupio Vučićev diplomatski specijalac, ambasador Kristofer Hil koji je dao ”vjetar u leđa” Abazoviću da izvrši akt veleizdaje. Američki ambasador i Vučićev intimus se 22. jula našao sa Abazovićem u Porto Novom, desetak dana prije potpisivanja ugovora. Hil je maltene naredio Abazoviću da potpiše ugovor sa takozvanom SPC i garantovao mu je da to neće snositi nikakve teže posljedice.

Kristofer Hil i Dritan Abazović u Porto Novom desetak dana prije potpisivanja velizdajničkog ”temeljnog ugovora”

Međutim, Hil je dobro znao da će nakon potpisivanja sramnog akta DPS biti prinuđen da povuče podršku manjinskoj vladi, što se i desilo. Nakon toga je Crna Gora upala u do tada najveću nestabilnost i potpuno je skrenula sa evropskog kolosjeka, jer su interesi parapolitičke sekte stavljeni ispred EU integracija!

Njegov pajtaš Eskobar je činio sve da relativizuje ovaj sramni akt veleizdaje. Prije nego je stupio na balkansku turneju, Eskobar je početkom decembra prošle godine u intervjuu za Atlantski savez potencirao izbor sudija Ustavnog suda i pitanje prijevremenih izbora, relativizujući crkveno pitanje i ugroženost vjerskih prava Crnogoraca.

On je kazao da se treba fokusirati na ’’reformu vladavine prava, ekonomiju, borbu protiv organizovanog kriminala, a ne na stvari koje prave podjele – ko je Srbin, a ko Crnogorac i ko ide u koju crkvu’’.

Stoga je očigledno da je potpisivanje takozvanog ”temeljnog ugovora” bila organizovana akcija takozvane SPC, Vučića, BIA-e, Abazovića koji su imali svesrdnu podršku američke diplomatije predvođene Kristoferom Hilom.

Aleksandar Vučić, Porfirije Perić i Milorad Dodik: Svetosavska banda preko TU pokušala da integriše Crnu Goru u ”srpski svet”

Pakt sa đavolom

Ova organizovana akcija podržana od strane američke dilomatije izaziva nevjericu s obzirom da je već postalo trivijalno govoriti koliko malignog uticaja takozvana SPC nanosi zapadnim interesima u Regionu, a posebno Crnoj Gori koju i ne priznaje kao suverenu državu, a za crnogorski narod već duže vremena smatra da je izmišljen.

O kakvoj se krvoločnoj organizaciji radi juče nas je podsjetio lider crnogorske filijale ove sekte Jovan Mićović, operativnog imena Joanikije, koji je u želji da pospješi diskurs mržnje i krvoprolića, izjavio da su ’’Crnogorci bili lakomi na sječenje turskih glava i da uberu junaštvo, to je i danas prisutno u nama’’.

Kristofer Hil i Gabrijel Eskobar: Neprijatelji Crne Gore i Crnogoraca, koje tretiraju kao što su njihovi preci tretirali Indijance

Ovakva bolesna izjava je samo kontinuitet ratnohuškačke retorike funkcionera SS, koja već godinama, ako ne i decenijama djeluje kao ”država u državi”. Za njene lidere i službenike nakon potpisivanja ”temeljnog ugovora”, gotovo da ne važe zakoni Crne Gore, države koju ta organizacija i ne priznaje.

Mićović je i ranije prizivao krvoproliće izjavama da je ”Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina”.

Njegove poruke su kristalno jasne – da Crna Gora nije članica NATO, SPC i njihove veze iz bezbjednosno-obavještajnog podzemlja odavno bi u državi napravili teren za sprovođenje ukrajinskog scenarija. Eskobaru i Hilu to očigledno ne smeta!

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”. Potpisivanje ”temeljnog ugovora” sa ovom organizacijom stoga se može uporediti sa potpisivanjem ”pakta sa đavolom”.

Tradicija subverzije i zločina

Treba podsjetiti da je takozvana SPC i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) u martu prošle godine, označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Kakva je organizacija takozvana SPC, Portal Aktuelno pisao je nebrojeno puta, a na OVOM LINKU možete pročitati o njihovim zločinima tokom 90-ih, ratnohuškanju, promovisanju ideologije ’’krvi i tla’’ i pedofiliji.

Kada je u pitanju Crna Gora, takozvana SPC i pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko su umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista – nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine. Što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš” je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Saradnja sa obavještajnim službama i terenski rad

Takozvana SPC se decenijama dovodi u vezu sa tajnim službama, a operativci u mantijama su poznati kao najbolji terenski agenti, jer uživaju povjerenje među prostim i neupućenim narodom.

Portal Aktuelno pisao je o propagandnom radu takozvane SPC, kao i o vezi između Ruske pravoslavne crkve (RPC) i njenog šefa Kirila Gunđajeva, sa svetosavskom sektom (SS).

Takođe smo pisali o visokorangiranim rashodovanim operativcima kao što su pokojni Amfilohije Radović – ”Pukovnik” i njegovom nasljedniku u operativnoj liniji Veliboru Džomiću – ”Vraču”, ali i o nižerangiranim operativcima koji predstavljaju neizostavan dio subverzivnog djelovanja.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, onda kurčenje izraubovonag političkog idiota Abazovića kada je u pitanju potpisivanje takozvanog ”temeljnog ugovora” dobija  groteskno-morbidnu dimenziju, koja za ponos može da služi samo individui koja je intelektualno, moralno i duhovno potpuno hendikepirana.

Ipak, ostaje nada da će nakon sve izvjesnijeg oslobođenja Crne Gore od svetosavskog zuluma, neka nova vlast poništiti ovaj ugovor koji će postati bezvrijedno parče toalet papira kojim će Abazović, Perić, Vučić, Hil, Eskobar i ostala banda moći samo da obrišu dupe!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

22 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Da se ne zaboravi srbijanski teror
03.08.2023-11:54 11:54

Ma kakav ugovor to je obična kartušina sa kojom treba obrisat gu.icu jer srbijanska sekta ne zasluzuje nikakvo postovanje 3,14 3,14

Merlin
03.08.2023-12:18 12:18

Jesi li Hrvatsko, Italijansko, Tursko ili Đilasovo kopile ? Neki kopiljan sigurno jesi …

dpero
03.08.2023-12:57 12:57
Reply to  Merlin

A ti si Tursko kopile sa setanja opanaka, govno srbijansko!

Merlin
03.08.2023-15:48 15:48
Reply to  dpero

Hrvoje, nemate nikakvih šansi u Crnoj Gori jer vas narod ne voli. Nema vas ni 0,05% i potpuno ste beznačajni.

drago 1
03.08.2023-16:21 16:21
Reply to  Merlin

e, merline lijepo li je iza glavice s.at, izidji dje na vidjelo pa prose.i nesto od toga, pa da vidis kakvi su crnogorci.

Zeco
03.08.2023-13:01 13:01
Reply to  Merlin

Ti si Tursko kopile i Putinov dupolizac..bolje ce ti stojati pseudomin Mustafa nego Merlin .

Merlin
03.08.2023-15:40 15:40
Reply to  Zeco

Rusija i Srbija su vas gologuzane decenijama hranili, branili, besplatno školovali, lečili i zapošljavali. Ružno je što pljuješ u bunar iz koga su tvoji preci pili vodu. Mustafa ti je izmislio nova slova, dovlačiš ga iz dijaspore da glasa za tebe. Mustafe ti vode državu i ne smeš ni da im pisneš ! :)

RIR
03.08.2023-13:58 13:58
Reply to  Merlin

…popa Merlinčica boli istina da se ne zaboravi teror 1918 god. /srbijanski genocid nad CGorcima/-bili svi elementima genocida /termin genocid uspostavljen odmah nakon II svj.rata /…nakon toga opet genocid 1995god.—zato ko god to pomene SS/nazovi vjer.org.SPC/-on je kopile …a ko je “šetao opanke “500 godina i sto im je DNK49% /tvS/
…pogledaj im face po plažama/i bez onih “finih”običaja po plažama i bez uticaja sunca-sve postaje JASNO – samozvani “nebeski narod” najviše ugrožen u EVROpi….

Merlin
03.08.2023-15:53 15:53
Reply to  RIR

Bajne gene imaš pa se sada kriješ iz “grđanskih” gluposti. Samo još vi i nesrećni bosanski muslimani verujete u grđanska sranja. Imaš super gene, musliman ti je izmislio nova slova, još da nađeš vernike, crkve i manastire pa da se kompletiraš. :)

RIR
03.08.2023-16:30 16:30
Reply to  Merlin

…moji geni Merličiću ,od muške i ženske strane sve Crnogorski i to 1521 /prvi pisani”defter” opis sela i plemena/a ti znas li ko ti je pradeda …/moj ponos što u lozi nije bilo srbijanske ni krvi ni uveta …/imamo Hramove ,Crkve I sveta groblja …sve imamo samo ste ih vi privremeno okupirali …/ od vajkada pričamo na svoj jezik ,da nije onoga sa drvenom nogom /V.K./i dogovora da se prihvati reforma jezika …/ nebi se mogli NI sporazumEti mi i vi vesela srbadija …/ djelo velikog CGorskog Njegosa ,prevedeno je na srbijanski/vidi koliko vama nepoznatih riječi/ i na to smo… Pročitaj više »

Andjela
03.08.2023-15:41 15:41
Reply to  Merlin

Evo gedza iz Leskovac !

Dragoljub Knezevic
03.08.2023-12:11 12:11

Pitao bih te Balsa Knezevicu, što je sa ugovorom sa katoličkom crkvom koji je u Vatikanu potpisao Igor Luksic nikad nije objavljen nugchd. Sta je sa ugovorom sa islamskom fahrdnicom. Objasni mi pjszo ih njgfhe ne oficira szo u njima piše. Objavi ih da znamo da se ne zanosno šta piše u istim ili to ne smijes pisati

Anthropos
03.08.2023-13:07 13:07

Katolicizam i Islam su globalne (ekumenske) religije. Vatikan je država članica UN tako da je TU sa Vatikanom međudržavni sporazum. Ono što je važnije od formalnosti jeste činjenica da je Katolička Crkva bila crkva najstarije crnogorske države – Duklje (Barska nadbiskupija), Svetosavska Crkva Srbije je registrovana u Srbiji i ne postoji kao pravno lice u CG, Ono najbitnije – najvažniji djelovi TU – kao npr. “800 godina neprkidnog prisustva SPC (osnovana tekl 1920) u CG”, isl. … su obmane i falsifikati. TU će – prije ili kasnije – pasti na sudu – ali če vaša bruka ostati zauvijek zabilježena u… Pročitaj više »

Freedom
03.08.2023-12:41 12:41

Fukara potpisala fukarski ugovor. Ko se slaže sa njim isti je. Crnogorci nas NE Obavezuje taj potpis i naša je obaveza da to parče papira bude u wc šolji.

Merlin
03.08.2023-12:45 12:45
Reply to  Freedom

U wc šolji su ti završili Milo, Draginja, Raško, Ranko, SDP, itd.

Lovćen
03.08.2023-13:49 13:49
Reply to  Merlin

Za tvoju mržnju lijeka nema,jadan je tvoj život Balego!

Uros
03.08.2023-13:57 13:57

Ha ha ha koje ludilo u glavi ima ovaj Balsa. Samo neko ko nije sav svoj ili ciji je mozak sprzen mrznjom moze da napise ovaj “tekst”. Pomiri se Balsa sa cinjenicom da vise nema DPS-, SDP-a i ostalih koji su aplaudirali izglasavanju sramotnog ugovora u Skupstini CG. Ti da znas sta “pises” samo bi se sjetio velicanstvrnih litija u CG posle kojih su tvoji idoli otisli u politicku penziju. Ali sta ces, svako nosi svoju muku, ali tvoja je izgleda ogromna pa pokusavas da se ovako olaksas.

Che
03.08.2023-15:37 15:37

Dozvolili smo da nam omaleni kudravi isfrustrirani i iskomleksirani uzurparor koji galami i mlatara kad ga uhvate u neistinama i prevarama, pretvori zemlju u manastirski feud Crkve Srbije a nas u njihove kmetove i robove. I cutke pristali na okupaciju. Prvi put u istoriji ove, nekad, ponosne drzave. Pricajmo o svemu, ali o “hrabrosti, dostojanstvu i patriotizmu” – vise ne. Izgleda da je to ipak mit i bajka. Mi to nemamo

Vesna
03.08.2023-18:50 18:50

Sa tijem ugovorom neka popovi crkve srbije ociste prkna
Crnogorci to ne priznaju

Backovic E.
03.08.2023-22:40 22:40

Ljudi nemo te tako, pokusajmo razumjeti korisnu budalu……, pa korisna budala ima interese u crcu Svetosavlja, u Beogradu!! ;-)
A za ovoga Merlina sto se ka nesto javlja i kopuni, ako je iko imao sumnje da je glup, sada je svaka sumnja otklonjena!! ;-))

Backovic E.
03.08.2023-23:12 23:12

Ti nisi obicna budala-!! Ti si u stvari jedna opasna i glupa budala!! No onedjali smo i gore od tebe pa i tebe cemo nista robo!!

MILOJKOV AMIN NA DRITANOVU VELEIZDAJU: Stav o ’’temeljnom ugovoru’’ dokaz da i 44. Vlada radi za tzv. SPC | Skala radio
05.04.2024-15:40 15:40

[…] Čovjek koji i nije pravoslavac i koji je za religijska pitanja potpuni idiot, svojim potpisom je kompromitovanoj hegemonističkoj sekti u amanet ostavio desetine kvadratnih kilometara državnog zemljišta, stotine crnogorskih vjerskih objekata, stavio takozvanu SPC iznad zakona i Ustava i omogućio agentima u mantijama da slobodno sprovode svoje subverzivne aktivnosti, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU. […]