Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

SVETOSAVSKA SEKTA I NJENE SUBVERZIVNE ĆELIJE (3): Iz baze ”Kosijerevo” planirane političke litije i izborna kampanja, Vučić posjećivao operativni štab ”Kolo”

Opšte je poznato da je u periodu političkih litija posjetilac restorana Kolo (operativni štab) vlasnika D.T. bio i sam predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Takođe na svakodnevnim sastancima u restoranu su boravili najviši crkveni funkcioneri koji su davali jasne instrukcije preko D.T. kako da se djeluje u Crnoj Gori.

Piše: Balša Knežević

Parapolitičko-ekstremistička organizacija, u javnosti poznata kao svetosavska sekta (SS), koja se vodi pod akronimom SPC, predstavlja ekspozituru velikodržavnih centara iz Beograda za obavještajno-bezbjednosno, subvezrivno, hegemonističko djelovanje u regionu, sa posebnim akcentom na Crnu Goru.

Portal Aktuelno već duže vremena naglašava da ova organizacija nikad nije napuštila ideološko-operativnu zaostavštinu krvavih 90-ih, kada je bila glavni ideološki inspirator ratnohuškanja, etničkog čišćenja, genocida i mnogih drugih monstruoznih zločina koji su počinjeni u ime svetosavske doktrine.

Ovo je postalo očigledno nakon što smo u petak objavili šemu djelovanja ove ekstremistiške organizacije preko takozvanih ”pravoslavnih bratstava” koja su, po nalogu iz Trebinja, instalirana u Nikšiću, gdje im je pokrovitelj predsjednik Opštine Marko Šubara Kovačević.

Operativni štab u Trebinju

Da bi stekli jasniju sliku ko pruža logistiku svetosavskoj sekti, političkim i ekstremističkim krugovima povezanim sa njom, moramo se vratiti na tekst koji smo objavili u srijedu u okviru mini-feljtona, kada je bilo riječi o saradnji SPC sa operativnim ćelijama iz regiona, prije svega iz Republike Srpske.

Ekstremističke grupe formirane po uputstvima iz RS

Kako smo pisali – glavno djelovanje takozvane SPC, ostalih lica i organizacija koje ugrožavaju bezbjednost Nikšića, Herceg Novog i drugih dijelova Crne Gore, koordinirano sa teritorije Hercegovine, tačnije Trebinja, Bileće i Gacka. Kao lokacija sa koje je djelovanje konkretno koordinirano, i koja je važila za operativni štab, je restoran ”Kolo”, u trebinjskom starom gradu.

Vlasnik restorana i ”konsiljere” SPC je D.T. izvršilac svih direktiva šefa crnogorske filijale SPC – Jovana Mićovića, poznatog po operativnom imenu Joanikije.

Mićović izdavao direktive bivšem gradonačelniku Bileće

Osim što je koordinirao protokom ljudstva, odnosno svetosavskih ekstremista i logistike preko granice između Crne Gore i BiH (Hercegovine), Mićović je imao veliku operativnu ulogu u koordiniranju političkih litija i pripremi kampanje uoči izbora 2020. godine.

Podsjetimo, u toku izborne kampanje 2020. godine protiv Crne Gore se vodila najbrutalnija propagandna kampanja i hibridni rat iz Srbije i Republike Srpske, uz ogromnu logističku i finansijsku pomoć Moskve.

Nikšić – centar subverzivnog dejstva SS u Crnoj Gori

Kako su kazali naši izvori lice koje je imalo aktivno učešće u predizbornoj kampanji 2020. godine je bivši gradonačelnik Bileće Miljan Aleksić.

”On je po direktivama Joanikija Mićovića kontaktiran od strane D.T. koji mu je jasno dao smjernice djelovanja da podrži kandidata Zdravka Krivokapića. Aleksić se inače u prošlosti bavio švercom: cigareta, kafe i alkohola da bi kasnije ušao u legalan posao kao glavni zastupnik za Nikšićko pivo na terotoriji RS. Zbog poslovanja iz prošlosti aktivirao je svoju staru mrežu saradnika za aktivnosti u cilju pružanja pune podrške kampanji i Zdravku Krivokapiću, jer je to bio zahtjev SPC”, rekli su naši izvori.

”Kosijerevo” glavni logistički centar

Kako su kazali naši izvori, ‘‘glavni logistički centar u Banjanima je manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za kampanju i političke litije pokrenute od strane SPC”.

Manastir Kosijerevo – glavni logistički centar u Banjanima u kome su planirane sve aktivnosti vezano za kampanju i političke litije

Lice koje je bilo zaduženo za izvršenje svih direktiva je Mitar Knežević, prvooptuženi u izvršenju teškog razbojništva u nikšićkoj pošti, kada je stradao radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50). Mitar Knežević, je brat Ostoje Kneževića, funkcionera SPC, takozvanog popa, koji je postavljen za cetinjskog paroha. Ostoja Knežević je inače desna ruka šefa CG filijale SPC Jovana Mićovića i formalno osoba od njegovog najvećeg povjerenja!

”Opšte je poznato da je u periodu političkih litija posjetilac restorana Kolo (operativni štab) vlasnika D.T. bio i sam predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Takođe na svakodnevnim sastancima u restoranu su boravili najviši crkveni funkcioneri koji su davali jasne instrukcije preko D.T. kako da se djeluje u Crnoj Gori. Momo Mandić otac Vlada Mandića, koji je konstantno boravio u Nikšiću i dijelio novac u predizbornoj kampanji za izbore u martu 2021. godine, takođe je imao određene zadatke, zbog svojih veza u Nikšiću koje su i danas veoma jake”, rekli su naši izvori.

Braća Ostoja i Mitar Knežević i Jovan Mićović – njihov pokrovitelj

D.T. je takođe povezan sa licima koja se bave prekograničnim švercom raznih vrsta nedozvoljenih roba, preko kojih se prebacao novac iz RS u Crnu Goru ilegalnim putevima sa smanjenom kontrolom od strane granične policije.

Država neće biti stabilna dok se ne obračuna sa SS!

Ono što je izloženo u tri nastavka mini-feljtona koji je Aktuelno objavio je samo djelić subverzivnih operacija u koje je umiješana takozvana SPC, poznata kao svetosavska sekta.

Treba napomenuti da je SPC, između ostalog, osim što snosi punu odgovornost za ratnohuškačku ideologiju 90-ih, aktivno logistički pomagala pokušaj terorizma 2016. koji su vodili ruski agenti, kada je pripreman ”ukrajinski scenario” za Crnu Goru.  SPC je najzaslužnija za dovođenje vjerskih ekstremista i srpsko-ruskih agenata na vlast 30. avgusta 2020. godine. Takođe je bila osnovna operativna baza za izbore u Nikšiću u martu 2021. godine koju su srpski propagandisti označili kao ”bitku za Nikšić”.

Sada je jasnije zašto je takozvana SPC i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) indirektno označena kao ekstremistička organizacija i glavni destabilizujući faktor koji u regionu zastupa ruske interese.

Na kraju treba zaključiti da nikad nećemo imati reformisano i stabilno društvo dok god organizacija koja se vodi kao SPC, djeluje kao baza za obavještajne službe, subverzivne političke uticaje i ekstremističke grupe iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, koje Crnu Goru ne posmatraju kao suverenu državu, već puki dio ”srpskog sveta”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

19 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
05.06.2022-11:28 11:28

Poslije ovakvih analiza portala Aktuelno, ustoličeni premijer Dritan Abazović ne bi smio da kaže da nema saznanja o neprijateljskoj djelotnasti Srpske okupatorske crkve, Srbije i republike Srpske prema Crnoj Gori i Crnogorcima. Takođe ne bi smio reći da nema saznanja da visoki kriminal i korupcija stoluju u Srpskoj okupatorskoj drkvi, Srbii i republii Srpskoj. Kavački klan, bivša predsjednica Vrhovnog suda CG, Lazovići i sl., su siten ribe pri kitu- ubici Srpskoj Pravoslavnojj sekti, A.Vučiću, Dodiku, Prletu i Jovanu. Abazović još ima vremena da se spasi. Iako mu se čini da je samo “krhka slamčica”, nek se jadan uhvati za Crnu… Pročitaj više »

Risantije
05.06.2022-11:37 11:37

Bravo,Knezevicu.Ovo je istrazivacko novinarstvo.Vidi se mnogo si se trudio,prikupljao cinjenice..Tezak je to posao.Ali,svaka cast.Pomazes i narodu,da otvori oci,a bogami i drzavi,vise nedo neki moji prijatelji,nadobudni profesionalcici bez rezultata,cekaju na gotovo.!!!

RIR
05.06.2022-11:46 11:46

DRZAVA /CG/NEĆE BITI STABILNA DOK GOD SE NE OBRAČUNA SA SS /SPC/
ako to znate ———što se onda čeka !?

Sara
05.06.2022-12:06 12:06

Pukni od muke i nemoći nesrećni građanerski talibanu i sektašu. Za tvoje identitetske probleme je zadužena medicinska struka. Ratovao bi protiv Srbije i Srba ali nemaš sa čime i sa kime..Lepo vas je AV opisao kao dosadne muve zunzare.

Ha20
05.06.2022-14:25 14:25
Reply to  Sara

Sarice srbaljska gnjido da te nije kojim slucajem neki pop natrtio od pozadi pa ove pedofile branis vjerno i bezuslovno ??

Uros
05.06.2022-16:43 16:43
Reply to  Ha20

Nema vece gnjide od tebe cim tako napadas neistomisljenike. Lako se prciti preko portala.

Ha20
05.06.2022-17:38 17:38
Reply to  Uros

A ti si gnjida kaoja brani gnjidu. A na koji nacin bi ti zelio da pricam sa tobom i ovom splacinom koju ti branis. Vi ste ti koji pljujete po crnogorcima i svemu sta je crnogorsko a ja vas tretiram samo po zasluzi.

Nikola
06.06.2022-01:26 01:26
Reply to  Uros

Taman ka i to “junače” operisani, obiliću “strašni”……ada ne brabonjaj govedo da li govedo :)))))))

dpero
05.06.2022-17:41 17:41
Reply to  Sara

Ne DIPR glibava cetnikuso ako si uopste zensko!!

Nikola
06.06.2022-01:24 01:24
Reply to  Sara

Deder sarice opet na duvanje balona čika Nikoli….daće čika boba :)))))))

Kardinal
05.06.2022-12:56 12:56

Vjerovali ili ne, ovo zna skoro pa svaki seljanin Banjana, Grahova, Golije i Oputne Rudine.

ivangrad
05.06.2022-13:01 13:01

Tacno ti je ovo oko muva zunzara. Predmet njihovog interesovanja je zavrsni produkt procesa probave hrane a to najvise odgovara picoustoj kreaturi koja se nalazi iza inicijala AV.

Lada
05.06.2022-14:14 14:14

Sara, shvati vec jednom. Nisu svi Srbi i ne žele biti Srbi.

Uros
05.06.2022-15:07 15:07

Ovo nema veze sa istrazivackim novinarstvom. Ovo je čisti UDBA-ški sistem plasiranja pojedinih informacija na koje se niko neće ni osvrnuti, ali će ući u uši onih kojima ovakvo pisanje odgovara. Očito pojedinci liječe svoje komplekse koje debelo naplaćuju od službi sa zapada pridružujući im se u napadu na sve što je vezano za Srbiju. Pretpostavljam da mi administrator neće objaviti ovaj komentar jer se “kosi” sa uredjivačkom politikom portala.

Nikola
06.06.2022-01:28 01:28
Reply to  Uros

Neimaš ni ti veze s pameću pa te eto vegetiraš……

!!!
05.06.2022-16:31 16:31

@Sara,opet pitam koja je muka kad se potpisuješ kao žena?Budi muško pa makar jednom u životu a ne kukavica kao svi svetosavci.

Jelena
05.06.2022-20:23 20:23

Sara je cetnicko djubre ka smrad od smrada rakovic smece fukara vucica bolesnika iz laze

Vranjina
06.06.2022-00:23 00:23

Dobro bi bilo da vas portal istrazi koga su 2
vojna helikoptera transportovali iz manstira na Vranjini .U tom selu se prica da su helikopteri 7.septembra (dakle dva dana nakon onakvog ustolicenja na Cetinju) u niskom letu( skrivajuci se kroz vrbake) prisli manisturu i pokupili ,kako se prica “nauruzane rezerviste” koji su konacili u tom crkvenom objektu.Ljudi vidjeli i pricaju.,a izbliza su to gledali oni koji su (u tom sumovitom pojasu)brali drva za zimski ogrijev.(septembar prosle godine)..

UPOTPUNJAVANJE ZLOČINAČKOG DOSIJEA: Šetanjem ostataka poznatog naciste, takozvana SPC nameće svetosavsku verziju pravoslavlja - Voice of Montenegro
28.05.2023-14:38 14:38

[…] podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije […]