Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

SVETOSAVSKA SEKTA I NJENE SUBVERZIVNE ĆELIJE (2): Iz Trebinja stizale instrukcije za formiranje što više ”crkvenih bratstava”, Kovačević operativna veza!?

Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ''Zavjetnici Tvrdoš'', je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, koji je juče krenuo u kampanju uklanjanja crnogorskih zastava iz Nikšića, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa. Kako su kazali izvori portala Aktuelno, on je u bliskoj vezi sa Ilijom Maslovarićem, pripadnikom službe tajne policije Republike Srpske i  odgovornim licem NVO ''Zavjetnici Tvrdoš'' Dragom Musićem

Piše: Balša Knežević

Parapolitičko-ekstremistička organizacija, u javnosti poznata kao svetosavska sekta (SS), koja se vodi pod akronimom SPC,  je nakon godina propagandnog inžinjeringa i djelovanja bezbjednosno-obavještajnih službi zavela veliki broj ljudi u Crnoj Gori da misle da se radi o vjerskoj organizaciji.

Ustvari, organizacija poznata kao takozvana SPC predstavlja ekspozituru velikodržavnih centara iz Beograda za obavještajno-bezbjednosno, subverzivno, hegemonističko djelovanje u regionu, sa posebnim akcentom na Crnu Goru.

U tekstu koji smo obajvili u srijedu u okviru mini-feljtona, samo smo zagrebali površinu, kada je u pitanju saradnja ove parapolitičke organizacije sa ekstremističkim ćelijama iz regiona, prije svega iz Republike Srpske.

Veze SPC sa kriminalcima

SPC za sprovođenje svojih antidržavnih i kriminalno-subverzivnih aktivnosti sve više počinje da kopira model koji se koristi u Srbiji – osniva nacionalistička udruženja, sa tom specifičnošću što se predstavljaju kao ”pravoslavna bratstva”, čiji su najistaknutiji članovi duboko upleteni u sumnjive poslove sa one strane zakona.

Ekstremisti isrped baze SS u Podgorici: Spremni za reprizu 90-ih

Jedna od najpoznatijih takvih organizacija koja ima sjedište u Nikšiću, ali i jake veze sa Republikom Srpskom, je takozvano ”pravoslavno bratstvo” – ”Zavjetnici Tvrdoš”.

Ova organizacija ponovo je u žižu javnosti dospjela kada je u jučerašnjoj akciji policije u Nikšiću uhapšen, između ostalih, Marko Jevrić aktivni član ovog bratstva. On je od ranije poznat policiji kao bezbjednosno interesantno lice, a uhapšen je zbog sumnje da je učetvovao u uličnoj trgovini i distribuciji narkotika.

Kako su kazali naši izvori dobro upućeni u rad SPC, Jevrić je aktivno učestvovao u litijama i svim aktivnostima takozvane SPC. Aktivan je bio i na Cetinju i u Cetinjskom manastiru u septembra prošle godine, kao i mnoga druga bezbjednosno interesantna lica iz Crne Gore i okruženja.

Kako su kazali naši izvori, lice koje je takođe bilo zaduženo za izvršenje svih direktiva SPC je i Mitar Knežević, optuženi u izvršenju teškog razbojništva u nikšićkoj pošti, kada je stradao radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50). Mitar Knežević, je brat Ostoje Kneževića, funkcionera SPC, takozvanog popa, koji je postavljen za cetinjskog paroha. Ostoja Knežević je inače desna ruka šefa CG filijale SPC Jovana Mićovića i formalno osoba od njegovog najvećeg povjerenja!

Svetosavska braća poziraju ispred objekta koji je nekad bio kancelarija predsjednika Opštine Nikšić, a sada je štab za ekstremističko djelovanje i organizaciju akcija uklanjanja crnogroskih zastava

Kovačević – gradonačelnik ili operativna veza za kriminalce i ekstremiste?

Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, koji je juče krenuo u kampanju uklanjanja crnogorskih zastava iz Nikšića, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa. Kako su kazali izvori portala Aktuelno, on je u bliskoj vezi sa Ilijom Maslovarićem, pripadnikom službe tajne policije Republike Srpske i  odgovornim licem NVO ”Zavjetnici Tvrdoš” Dragom Musićem.

Treba takođe podsjetiti da je Kovačevićev ujak osoba koja se povezuje sa kriminalnim miljeom – Ranko Radošević (46), zvani Ranko Eskobar, za koga se spekulisalo da pripada grupi Rajka Baćovića zvanog Džeger.

Marko Kovačević – Šubara i njegova svetosavska braća: Postavlja cerade sa likom zlikovca Amfilohija Radovića – Sotone, a u slobodno vrijeme zloupotrebljava funkciju predsjednika opštine da skida crnogorske zastave iz Nikšića

Kako kažu naši izvori, upravo su preko ove linije iz Trebinja stizale jasne instrukcije za formiranje što više crkvenih bratstava i organizacija.

”Iz Trebinja su stizale jasne instrukcije za formiranje što više crkvenih bratstava i organizacija zarad jačeg djelovanja i bržeg povezivanja na teritoriji Crne Gore. Tako je među prvima organizovano bratstvo  “Zavjetnici Tvrdoš”, čiji su članovi pretežno lica kriminogene prošlosti, a od skoro pomenuto bratstvo je “preregistrovano” u Nevladinu organizaciju, radi lakšeg djelovanja i finansiranja iste”, rekli su naši izvori.

Odgovorno lice NVO Zavjetnici Tvrdoš je atletski trener Drago Musić, u bliskom kontaktu sa predsjednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem – Šubarom – za koga se spekuliše da direktno koordinira bratstvom!

”Bratstva” pružala podršku Periću i njegovim agentima u mantijama prilikom posjete Ostrogu

”Musić je zbog zasluga na litijama, politički, od skoro zaposlen u novoformiranom Savjetu za sport u opštini Nikšić”, kazali su naši izvori. Takođe, kako navode naši izvori, od skoro je formirano i novo bratstvo u Petrovićima  “Sveštenomučenika Rista Kosijerevskog”, sa jasnim zadacima koji se uklapaju u model subverzivno-ekstremističkog djelovanja koje promoviše SPC.

Priprema ekstremista za 13. jul, uz podršku iz RS

Ovih dana smo svjedoci da ista lica i organizacije, kao što su imali zadatke na Cetinju 05. septembra prošle godine i 12. maja prilikom posjete šefa SPC Porfirija Perića Nikšiću (obezbeđenje litije, pratnja stranim zvaničnicima) pozivaju i okupljaju sve članove i istomišljenike na sukobe, opstrukciju i destabilizaciju najavljene proslave 13. jula u Nikšiću.

Zlokobne poruke lica koja bi Crnu Goru i region da vrate u mrak 90-ih

”Za sada sve aktivnosti, usmjerene su da se što više prošire preko društvenih mreža, nakon toga će se ići u organizovanije aktivnosti i okupljanja sa puno jasnijim zadacima”, rekli su naši izvori.

Lice sa teritorije Hercegovine, a koje je veoma bitno je Ilija Maslovarić pripadnik službe tajne policije Republike Srpske.

”Maslovarić važi za čovjeka veoma bliskog samom vrhu SPC, predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću i svim organizacijama stvorenim u Nikšiću. Razlog tome je jednostavan, odlično poznaje Nikšić jer je više godina bio odgovorno lice u firmi “Pentar” čiji je stvarni vlasnik SPC. Poslije teške krađe u firmi Pentar, Maslovarić je iznenadno nestao, i preselio se u Trebinje. Ima jako uporište u Nikšiću zahvaljujući velikom broju poznanstava i kumstava. Maslovarić je imao jasna zaduženja za 12. maj – to se odnosilo na dolazak lidera SPC Porfirija Perića, njegovo obezbjeđenje, organizovanje većeg broja hodočasnika i ostalih stanovnika Hercegovine autobusima i putničkim automobilima na litiju 12. maja u Nikšiću”, rekali su naši izvori.

Sva navedena lica, sa starim razrađenim metodama, samo sada sa puno uigranijim timom, će se potruditi da se dan državnosti Crne Gore, 13. jul ne održi na onaj način kako su to zamislile crnogorske patriote i građani koji su toga dana najavili dolazak u Nikšić radi proslave. Incidenti nijesu isključeni, s obzirom da se radi o sljedbenicima ratnohuškačke, nacionalističke doktrine koja je u pakao rata gurnula region 90-ih.

Nastaviće se…

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

18 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
03.06.2022-11:38 11:38

Kada su se Crnogorci borili na Grahovcu i Vučjem dolu nijednog Srbina nije bilo u CG.

Boka
03.06.2022-12:33 12:33

Balša svaka čast
Ovo se zove istraživačko novinarstvo.
Ovo treba slati na sve međunarodne adrese.

RIR
03.06.2022-13:31 13:31

SVAKA ČAST BALŠA !
SS SPC je odabrala i koordinira sa najvećom OLOŠI iz
Hercegovine —čast postenim hercegovcima a ološ došla u njima tuđu državu
da po zadatku stvara nemire po CG
sekta —nikad crkva !

džudović
03.06.2022-14:48 14:48

Koji mrak izbija na ovoj slici od ove siledžijeske bagre? Bagra je sa malo mozga i ne msili, samo sluša naređenja. A, naređenja dolaze iz dobro organizovane kriminalne klerofašističke grupe koja se predstavlja kao crkva. Tako da su naređenja kriminalna a izvršitelji kriminalci.

Posmatrac
03.06.2022-16:12 16:12

Poznao sam sa fotosa jednoga nesoja.Nema istorijskoga zapisa da mu je ko od predaka poginuo u bitkama.Jedino u saobracaju.Njegovi predci mogu se naci jedino u dvije knjige i to knjiga rodjenih i umrlih.

Ana
03.06.2022-16:35 16:35

Ko je taj Coco Becirovic , primitivko iz krsa.On koji je bio uz sanere i prodavao saniranu robu. Strazario po kockarnicama pi.

COL
03.06.2022-17:26 17:26

Ako se ovo zlo na vrijeme ne demistifikuje i razbije država i građani će imati velike probleme poput onoga sa kavčanima i škaljarcima. Ovo nema nikakve veze sa vjerom koja im samo služi za mimikriju i prikrivanje protivzakonitih radnji…

Eureka
03.06.2022-18:51 18:51

Ova bagra,trazi da im Eu napravi aerodrom,od donacija,kao infrastrukturu,za davno planiranu rusku bazu.Prevarili du se ako misle da ne znamo to.Neka im poslodavci rusi naprave i aerodrom,a bazu tesko.Bice neodrziva sa vise aspekata.Smatrsm da se njima treba suprostaviti svim zakonskim sredstvima,jer su to teskindrsyruktivni elementi otvoreni neprijatelji nase nezavisnosti i drzavnosti.

drago 1
03.06.2022-19:38 19:38

kako se ostre po cg. niko im nista ne odgovara cine sto ih volja. pitam se kako bi ih docekali na kosovo?

imaistine
03.06.2022-19:51 19:51

većina ove bagre su ništa više nego dobroćudna bagra koja glumi opasnost i snagu i pokušaj kriminala. ova bagra bi se mogla neutralisat u roku od nekoliko sati. bezopasne galamdžije. ali možda bolje spriječit nego liječit. a to se zna či je posao.

Mirko
04.06.2022-08:10 08:10

Dabogda svi dobili rak i uža i sira vam familija zbog ovih laži svi iz portala aktuelno Bog pomogao da se raspadnete u najvećim mukama

SVETOSAVSKA SEKTA I NJENE SUBVERZIVNE ĆELIJE (3): Iz baze ”Kosijerevo” planirane političke litije i izborna kampanja, Vučić posjećivao operativni štab ”Kolo” | Skala radio
05.06.2022-11:44 11:44

[…] […]

Dulw
05.06.2022-23:44 23:44

Balsa je Balsa

COL
17.06.2022-20:57 20:57

Lako je uočiti da su takozvana bratstva zamjena za omražene navijačke horde, sa potpuno istom ulogom i zadacima. Bratstva bi bila dužna da odrade pokoji prljavi posa za crkvu kao i da im plate reket u vidu dobrotvornih prihoda, a ovi njima zaštitu od progona zakona, utočište prilikom skrivanja kao i infrastrukturu na cijeloj teritoriji bivše juge. Predśednici ,,oslobođenih” opština bi im obezbjeđivali finansiraanje kroz donacije, prostore za okupljanje, kao i zaštitu od progona zakona. Bratstva bi bila dužna da promovišu pravedne i prepodobne predśednike opština i da ih štite od bilo kakvih neprijatnosti. Problemi već nastaju jer su bratstva… Pročitaj više »

OPERATIVCI ”SRPSKOG SVETA” NA DJELU: U Nikšiću viđena koordinirana akcija ekstremista SPC, po nalogu iz Beograda | Skala radio
14.07.2022-10:43 10:43

[…] Glavni operativac i koordinator ovih ekstremističkih grupa je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević – Šubara. Obojica rade po nalogu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, a portal Aktuelno već je upozoravao da bi ovakav scenario izazivanja haosa na prosalvi 13. jula mogao da se dogodi. […]

SUNOVRAT CRNE GORE: Od heroja do izroda | Skala radio
17.01.2023-15:28 15:28

[…] Kako smo ranije pisali, on je u bliskoj vezi sa Ilijom Maslovarićem, pripadnikom službe tajne policije Republike Srpske i  odgovornim licem NVO ”Zavjetnici Tvrdoš” Dragom Musićem. […]

AKTIVIRANA SVETOSAVSKA OPERATIVA: BIA i tzv. SPC sprovode ratnohuškačke akcije u Crnoj Gori! | Skala radio
13.08.2023-12:59 12:59

[…] Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš” je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, inače vatreni podržavalac Milatovića, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa. […]

AKTIVIRANA SVETOSAVSKA OPERATIVA: BIA i tzv. SPC sprovode ratnohuškačke akcije u Crnoj Gori! - Voice of Montenegro
13.08.2023-13:09 13:09

[…] Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš” je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, inače vatreni podržavalac Milatovića, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa. […]