Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SPAVAŠ LI MIRNO VELIBORE: Sve više pripadnika SPC ogorčeno, optužuju Džomića za izdaju Amfilohijevog amaneta!

Joanikije ipak nije označen kao glavni krivac za izdaju Amfilohijevog amaneta jer se, kako nam je rečeno, radi o ’’intelektualno limitiranoj osobi’’ i ’’patološkom poslušniku’’ kome se slijepo izvršavanje komandi ne može uzeti za zlo. Kao krivca broj jedan za izdaju Amfilohija srpski korpus lojalan pokojnom Radoviću označio je svetosavskog vrača, epidemiologa i prvog operativca SS protojereja-stavrofora - Velibora Džomića!

Piše: Balša Knežević

Fukarsko-kriminalno potpisivanje takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa svetosavskom sektom (SS) poznatom i pod akronimom SPC, koje je u ime Vlade, po nalogu iz Beograda, obavio osumnjičeni saradnik srpske BIA-e, Dritan Abazović, ne prestaje da bude izvor kontroverzi.

Iako je intelektualno limitirani potrčko stranih službi, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera SS Prvoslava Perića, odlazeći premijer Abazović rekao da je potpisivanjem ugovora ’’ad acta stavljeno jedno važno pitanje’’ kao i da će sad podjele magično da nestanu, nakon 3. avgusta svjedočimo potpuno surpotnom razvoju događaja.

Pitanje ugovora sa takozvanom SPC ni izdaleka nije stavljeno ’’ad acta’’, jer će se načinom na koji je potpisan i njegovim skandaloznim sadržajem nadležne institucije tek baviti. Što se podjela tiče one su na nikad većem nivou, Crna Gora je evropsku agendu stavila u peti plan u odnosu na obaveze prema takozvanoj SPC, a očekuje se i skori pad vlade.

Mora se priznati, zaista su vidljivi ’’pozitivni’’ efekti načina na koji je uspaljeni plaćenik BIA-e ”na pravi način ad-actirao’’ ovo delikatno pitanje!

Izdaja Crne Gore i zaostavštine Amfilohija Radovića

Srbi ogorčeni zbog izdaje Amfilohija!

Osim što je prouzrokovao vjerovatni pad vlade, udaljavanje od EU i gnijev kod većine građana Crne Gore zbog podmuklog i kriminalnog načina na koji je ”oposlio” ugovor sa SS, Abazovićevo potpisivanje izazvalo je i gnijev kod velikog broja Srba, pripadnika SPC.

Kako je portalu Aktuelno reklo više dobro obavještenih izvora, među pripadnicima SPC u Crnoj Gori sve jače odjekuje priča o ’’pogaženom’’ amanetu pokojnog lidera crnogorske filijale SPC Amfilohija Radovića.

’’Temeljnim ugovorom SPC i Vlade dovršeno je brisanje Amfilohija iz istorije pravoslavlja. Po diktatu vrha SPC i Aleksandra Vučića, koji je neskriveno mrzio Amfilohija, izbrisana je čitava zaostavština pokojnog mitropolita’’, u ovu rečenicu može da se sumira stav velikog boja Srba, vjernika SPC, sa kojima je razgovarao novinar portala Aktuelno.

Treba podsjetiti da je portal Aktuelno više puta pisao da je potpisanim ugovorom između SPC i Abazovića, u potpunosti poništeno nasljeđe pokojnog Amfilohija koji je planirao i gotovo pripremio teren za potpisivanje dokumenta sa ,,Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“. Taj termin je izbačen iz ugovora, i zamjenjen nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Da li je za izdaju Amfilohija uzeo 30 srebrenjaka od Vučića i Perića?

Takođe, ugovorom je ukinut Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Amfilohije Radović.

Stavili Nedostojnog Jovana da izvršava naređenja

Odlukom centrale SS o ukidanju Episkopskog savjeta u Crnoj Gori, koja je potvrđena „temeljnim ugovorom“, izvršena je jaka centralizacija nove uprave takozvane SPC, a Mitropolija crnogorsko-primorska, nekada druga po rangu u SPC, svedena je na nivo episkopije. Odnosno – ponižena je.

Mnogi prećutkuju i okolnost da je sve ovo omogućeno jer je na čelo crnogorske filijale SPC takozvane MCP postavljen Jovan Nedostojni Mićović, alijas Joanikije, što nije bila želja pokojnog Amfilohija.

’’Amfilohije je Joanikija smatrao za ’priglupog’ ali poslušnog vladiku. Za svog nasljednika pokojni Radović želio je da postavi Metodija Ostojića, kojega je zvao Njegoš. On nikad ne bi dozvolio potpisivanje ovako nakaradnog ugovora’’, rekli su naši izvori.

Jovanu se ne zamjera zbog izdaje, jer je priglup

Ova izuzetno kompleksna tema biće predmet nekih narednih tekstova portala Aktuelno.

Džomića krive za izdaju!

Kako saznaje portal Aktuelno, Joanikije ipak nije označen kao glavni krivac za izdaju Amfilohijevog amaneta jer se, kako nam je rečeno, radi o ’’intelektualno limitiranoj osobi’’ i ’’patološkom poslušniku’’ kome se slijepo izvršavanje komandi ne može uzeti za zlo.

Kao krivca broj jedan za izdaju Amfilohija srpski korpus lojalan pokojnom Radoviću označio je pravoslavnog vrača, epidemiologa i prvog operativca SS protojereja-stavrofora – Velibora Džomića!

Kako kažu naši izvori iz amfilohijevskog korpusa takozvane SPC, Džomić je najzaslužniji za sastavljanje ovako ’’nakaradnog temeljnog ugovora’’.

’’Džomić je sastavljao temeljni ugovor i iz njega, po nalogu Beograda, izbacio sve što mu je Đedo rekao da stavi kao dio njegovog amaneta. Njegova izdaja je još veća ako se zna da je, navodno, dok je Amfilohije bio živ bio njegova desna ruka i čovjek od povjerenja. To što ga je ovako olako izdao govori najviše o Džomiću, plitkoći njegove vjere i moralnih svjetonazora’’, rekli su naši izvori.

Zapitali su se ’’da li Džomić mirno spava i da li se boji Đedove kletve?’’.

’’S obzirom da se radi o deklarisanom ateisti, ne bi nas čudilo da Džomić sasvim mirno spava i da ga nije briga što je izdao pokojnog mitropolita’’, rekli su naši izvori.

Kriv za korona-kletvu

Treba podsjetiti da je Džomić sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus, a početkom 2020. godine, kada je pandemija bila u zamahu, je kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Atanasije, Džomić i Amfilohije: Manipulacijama o tome da ima lijek za koronu poslao u smrt dvojicu šefova?

Nakon toga Džomić je prozvan ’’pravoslavni vrač’’ i ’’svetosavski epidemiolog’’. Dovodio se u vezu sa olakim shvatanjem  korona-kletve koja je u samo nekoliko mjeseci pokosila četiri istaknuta visoka funkcionera SS Irineja Gavrilovića, Amfilohija Radovića, Atanasija Jevtića i Momčila Krivokapića.

Džomić se smatra indirektno odgovornim za njihovu sudbinu jer je tvrdio da ima lijek za koronu i da njegovi pretpostavljeni nemaju razloga za brigu, što je dovelo do olakog shvatanja korona kletve – kako je u javnosti postala poznata nakon što je od ovog virusa za kratko vrijeme preminulo nekoliko lidera SS.

Takođe se spekulisalo da su po njegovim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Džomića, nakon smrti njegovih nadređenih izazvanih korona-kletvom nije bilo u javnosti, kao da se od nekoga krio ili kao da je osjećao odgovornost za ruganje koronavirusu koji je na kraju, u neponovljivoj ironiji sudbine, usmrtio toliko srpskih vladika i pored naizgled neprobojne litijaške zaštite. Interesantno je da se Džomić pojavio u javnosti tek kad je potpisana izdaja njegovog pokojnog mentora Amfilohija.

Široki osmjeh koji je imao na licu nakon potpisivanja ugovora, nameće pitanje – da li je Džomić još za Amfilohijevog života osmislio akciju ukopavanja njegove zaostavštine po nalogu centrale iz Beograda?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cuca
11.08.2022-15:02 15:02

Ima dosta istine u vašem tekstu.
Ne sumnjam da je Velibor Džomić jedan od najvećih falsifikatora i lažova u crkvi Srbije.
Kao takav pokvarenjak i manipulator često je bio kažu u društvu sa Roćanom u Maši a kod potpisivanja ugovora je vrlo blizak sa Dritanom i Aleksandrom Damjanovićem.
Bio je organizator litija u Mercedesu kao kapo od karnevala predvodivši zombi
povorku , praveći sprdnju od gradjana Crne Gore.

Cuca
11.08.2022-15:02 15:02

Ima dosta istine u vašem tekstu.
Ne sumnjam da je Velibor Džomić jedan od najvećih falsifikatora i lažova u crkvi Srbije.
Kao takav pokvarenjak i manipulator često je bio kažu u društvu sa Roćanom u Maši a kod potpisivanja ugovora je vrlo blizak sa Dritanom i Aleksandrom Damjanovićem.
Bio je organizator litija u Mercedesu kao kapo od karnevala predvodivši zombi
povorku , praveći sprdnju od gradjana Crne Gore.

Cuca
11.08.2022-15:02 15:02

Ima dosta istine u vašem tekstu.
Ne sumnjam da je Velibor Džomić jedan od najvećih falsifikatora i lažova u crkvi Srbije.
Kao takav pokvarenjak i manipulator često je bio kažu u društvu sa Roćanom u Maši a kod potpisivanja ugovora je vrlo blizak sa Dritanom i Aleksandrom Damjanovićem.
Bio je organizator litija u Mercedesu kao kapo od karnevala predvodivši zombi
povorku , praveći sprdnju od gradjana Crne Gore.

Donbas
11.08.2022-20:59 20:59
Reply to  Cuca

Bio član sotonističke sekte u Hrvatskoj!

GODINA OD FUKARSKOG POTPISIVANJA ’’TEMELJNOG UGOVORA’’: Vučić, crne mantije, američka diplomatija i njihov idiot sproveli najveću veleizdaju Crne Gore! - Voice of Montenegro
03.08.2023-12:00 12:00

[…] ne govorimo o tome da je prekrajanjem takozvanog temeljnog ugovora u Beogradu, izbačeno sve što je pokojni Amfilohije Radović ostavio kao amanet, i što je trebalo da osigura široku autonomiju pravoslavnoj crkvi u Crnoj […]

GODINA OD FUKARSKOG POTPISIVANJA ’’TEMELJNOG UGOVORA’’: Vučić, crne mantije, američka diplomatija i njihov idiot sproveli najveću veleizdaju Crne Gore! | Skala radio
03.08.2023-15:47 15:47

[…] ne govorimo o tome da je prekrajanjem takozvanog temeljnog ugovora u Beogradu, izbačeno sve što je pokojni Amfilohije Radović ostavio kao amanet, i što je trebalo da osigura široku autonomiju pravoslavnoj crkvi u Crnoj […]

OD ”DANA MITROPOLITA”, DO ZABORAVA: Amfilohije ”izbrisan” po nalogu beogradske centrale - Voice of Montenegro
05.11.2023-14:56 14:56

[…] Kao krivca broj jedan za izdaju Amfilohija srpski korpus lojalan pokojnom Radoviću odavno je označio pravoslavnog vrača, epidemiologa i prvog operativca SS protojereja-stavrofora – Velibora Džomića, o čemu smo već pisali. […]

OD ”DANA MITROPOLITA”, DO ZABORAVA: Amfilohije ”izbrisan” po nalogu beogradske centrale | Skala radio
05.11.2023-15:26 15:26

[…] Kao krivca broj jedan za izdaju Amfilohija srpski korpus lojalan pokojnom Radoviću odavno je označio pravoslavnog vrača, epidemiologa i prvog operativca SS protojereja-stavrofora – Velibora Džomića, o čemu smo već pisali. […]