Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

DOPRINOS REGIONALNIM PODJELAMA Mandić se za sve pita – vladajuća većina predložila Rezoluciju o Jasenovcu

Na taj način aktuelna većina u crnogorskom parlamentu odlučila je da stane na stranu destruktivnih snaga u regionu Zapadnog Balkana koje predvodi autokrata na čelu Srbije Aleksandar Vučić uz podršku tzv. Srpske pravoslavne crkve i obavještajno bezbjednosnog aparata.

Skupštinska većina predala je predlog Rezolucije o Jasenovcu, potvrdio je predsjednik Parlamenta Andrija Mandić.

Predlog Rezolucije potpisalo je 43 poslanika.

Na taj način aktuelna većina u crnogorskom parlamentu odlučila je da stane na stranu destruktivnih snaga u regionu Zapadnog Balkana koje predvodi autokrata na čelu Srbije Aleksandar Vučić uz podršku tzv. Srpske pravoslavne crkve i obavještajno bezbjednosnog aparata.

Takođe, jasno je da se radi o politikantskoj odluci kojom poniženi premijer Milojko Spajić želi da se “opere” pred predstavnicima “srpskog sveta”‘ predvođenih Andijom Mandićem. Sam predlog ove rezolucije doprinijeće da Crna Gora drastično pogorša odnose sa susjedima posebno Hrvatskom, sve da bi se dodvorila režimu u Beogradu i ”srpskom svetu”.

Hrvatska je ove sedmice uputila protestnu notu zbog najave da će ta rezolucija biti predložena.

Glasnogovornik Mandić

Mandić je na sjednci Skupštine rekao da je predata Rezolucija o Jasenovcu.

“U skupštinsku proceduru predali smo predlog Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, uz 43 potpisa podrške poslanika iz parlamentarne većine. Imamo čvrsto uvjeravanje još nekoliko poslanika da će podržati i to je ono što moram da obavijestim javnost jer je to važna i značajna stvar za ovaj Parlament koji se ranije određivao prema nekim drugim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije tako da nam je ovo veoma važno”, kazao je Mandić.

Ranije danas, skupštinska većina razgovarala je o podnošenju ove Rezolucije.

Na tom sastanku, dio učesnika, prema saznanjima RTCG, smatrao je da Rezoluciju treba predložiti što prije, dok je drugi dio ukazao da to treba da bude urađeno nakon što bude izvjesno dobijanje IBAR, odnosno pozitivnog mišljenja EK vezano za pregovore o pridruživanju u oblasti vladavine prava.

Rezoluciju o Jasenovcu najavio je nedavno predsjednik Skupštine Andrija Mandić, a premijer Spajić je rekao da je spreman da se ta rezolucija podrži.

Vlada Crne Gore izjasniće se naredne sedmice u UN o Rezoluciji o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vojvodina
17.05.2024-19:47 19:47

Zdravstveno stanje generala krvolocnika cetnickog Ratka Mladića, koji se nalazi u zatvoru haškog tribunala, veoma je ozbiljno, nepokretan je i stalno je u krevetu, izjavio je zabrinuti cetnik Vucic koji mu jr urucio orden -dao Trg i ulicu Krvolocniku cetnickom za Genocid u Srebrenici !

Seoca
17.05.2024-22:58 22:58

U slučaju da četnički vojvoda Mandić sa posrbicama i četničkim popovima predloži rezoluciju o Jasenovcu, Evropa, EU i Amerika istoga momenta prekidaju sve pregovore o ulazku Crne Gore u EU, stopiraju sve bespovratne kredite i prekidaju svu ekonomsku pomoć Crnoj Gori i uvode nam vizni režim!!! Crna Gora automatski spada na nivo iz doba Slobe, Mire i Arkana, spada na prosjački štap i bijedu i poniženje, zato Crnogorsko sudstvo MORA ODMAH DA UHAPSI VOJVODU MANDIĆA I SVE ONE U PARLAMENTU KOJI HOĆE DA UNIŠTE CRNU GORU!!!

Krsto
18.05.2024-07:13 07:13

Srbija tj Vucic ne smije da sam predlozi rezoluciju o genocidu u Jasenovcu… Jer bi u tom slucaju morao da podrzi i rezoluciju o genocidu u Srebrenici…To ne moze ni Dodik jer RS nije drzava…Cak i da pokusa i Bosnjaci i Hrvati bi bili protiv.. Ali je zato poturanje Crne Gore da vadi vruc krompir iz vatre za Vucica idealno… Vucicu bi uspot jos odgovarali i nacionalni i socijalni nemiri u Crnoj Gori…On bi u tom slucaju ponudio lazno prijateljstvo i okupaciju kao pomoc…Crna Gora bi se posvadila ne samo s Hrvatskom vec bi njena ekonomija bila ugrozena kao i… Pročitaj više »

18.05.2024-10:55 10:55

Bolje da podržite ovu o Srebrenici nego o Rezoluciju obustaškom Jasenovcu.