Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Spajić: Za Crnu Goru najbolja vremena tek dolaze

Svečani prijem u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić priredio je svečani prijem u Vili Gorica.

Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, političari, i brojni drugi zvaničnici.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić obratio se prisutnima, kazavši da je 44. Vlada na čijem je čelu u relativno kratkom periodu postigla zapažene rezultate.

Foto: Vlada Crne Gore

“Mi koji sada živimo u Crnoj Gori treba da razmišljamo kako da budemo dobri preci, kako da se buduće generacije ponose nama i našim djelima. Pa kako? Jedino ako ostvarimo buku dnevne politike i bavimo se temama koje su relevantne. Nešto je više od pola godine kako ste mi ukazali povjerenje da budem na čelu 44. Vlade sa zadatkom da Crnu Goru vodimo putem daljeg napretka. Postavili smo tri ključna prioriteteta koja se odnose na ravnomjeran, ubrzan ekonomski razvoj, ubrzavanje evropskih integracija i vladavinu prava. Sa ove vremenske distance možemo reći da smo u relativno kratkom periodu postigli ztapažene rezultate na planu stvaranja uslova za unapređenje saobraćajne infrastrukture, kao jednog od ključnih preduslova ukupnog privrednog rasta. Svih 14 dionica i autocesti su u fazi pripreme za realizaciju”, naveo je, između ostalog, Spajić.

Foto: Vlada Crne Gore

U skladu sa pokrenutim aktivnostima, Spajić je kazao da pokrećemo bolju budućnost za rast naše djece.

Poručio je da će osim penzija, i druga obećanja Vlade biti na listi prioriteta.

Foto: Vlada Crne Gore

Podsjetio je da u junu čekamo pozitivan IBAR što, kaže, daje novu nadu našoj evropskoj perspektivi.

“Nada za Crnu Goru je nada za čitav region. Možda će zvučati pretenciozno, ali našim napredovanjem na planu približavanja EU dat je novi vjetar u leđa i našim susjedima, a ideja evropejizma na velika vrata se vraća. Čini se čak i kod onih koji su počeli da gube vjeru u evropsku perspektivu. Stoga se svojim djelovanjem na regionalnom planu iznova potvrđujemo kao podrška našim najbližim susjedima da prevazilaze prošlost i sa vjerom gledaju u zajedničku evropsku budućnost napretka”, istakao je on.

Foto: Vlada Crne Gore

On je poručio da će ostati posvećen napretku Crne Gore “svakog dana svog mandata i svog života”

Foto: Vlada Crne Gore

“Ubijeđen sam da za Crnu Goru najbolja vremena tek dolaze, a Crna Gora da bi bila vječna mora biti izvrsna”, kazao je Spajić poručivši:

“Srećan Dan nezavisnoti i da je vječna Crna Gora”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
17.05.2024-21:06 21:06

Ovdje,svoji na svome,moja familija zivi 800 godina,za sto imam dokaze.Boljitak nijesmo osjetili od 1945,no ste nas nagrdili,tako da ga ni sa tvojom vladom nece biti.No mi je zao djece,ne mene.