Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

OTEO DRŽAVNU IMOVINU I JOŠ MU PLAĆAMO Država iz budžeta sipa novac u nelegalan biznis Bata Carevića!

Ministarstvo poljoprivrede uplatilo je u tokom oktobra 11.874 eura na račun firme Carinvest, kojom upravlja predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević. Riječ o kompleksu u mjestu Krimovica koje je Carević uzurpirao od države i gdje je sagradio na hiljade kvadrata nelegalnih objekata

Ministarstvo poljoprivrede uplatilo je tokom oktobra 11.874 eura na račun firme Carinvest, kojom upravlja predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević. Riječ o kompleksu u mjestu Krimovica koje je Carević uzurpirao od države i gdje je sagradio na hiljade kvadrata nelegalnih objekata.

Prema podacima koje je na društvenim mrežama objavio Dejan Milovac iz MANS-a precizno su objavljeni iznosi koje je Ministarstvo poljoprivrede uplatilo na račun firme Carinvest.

Ovakva bahatost državnog organa odnosno Ministarstva poljoprivrede je još jedan dokaz koliko je aktuelna vlast spremna da ide u kršenju propisa i novcem građana finansira i subvencioniše one koji otimaju državno zemljište i nemaju legalne objekte. Sve to nije dovoljno da se ovakvim nezakonitostima pozabavi Tužilaštvo, koje navodno još izviđa ono što se vidi golom okom, a to je da se Carevićima dozvoljava otimačina državne imovine, a uz to još od države dobijaju novac.

Ministar posjetom legalizovao imanje

Novac je isplaćen s računa Ministarstva poljoprivrede, a ministar Aleksandar Stijović je prvi koji je nakon stupanja na funkciju potrčao među stoku kod Carevića u Krimovici.

Stijović je sredinom februara posjetio farmu Carević u selu Krimovica na kojoj su krave, koze, ovce, goveda, svinje kao i ergela konja i maslinjaci. U tadašnjem saopštenju Stijovićevog resora ni slova o nelegalnoj gradnji, iako je član “ekspertske vlade” koja je obećala pa prevarila da će se baviti suzbijanjem kriminala.

Podsjetimo, Carević već više od pet godina uzurpirao je oko 450.000 kvadratnih metara državnog zemljišta u kotorskoj opštini u mjestu Krimovica. Na tom zemljištu Carević je praktično pred očima države nelegalno sagradio objekate od oko šest hiljada kvadrata koji se koriste za razvoj stočarstva.

Kako smo pisali, gospodar SAO Budva, samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević u posljednje vrijeme ima pune ruke posla i veoma je aktivan na poljima koja nijesu vezane za politiku i mjesto predsjednika Opštine koje i dalje na silu zauzima i pored protivljenja koalicionih partnera na lokalnom nivou.

Car afera

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva.

Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer, po svemu sudeći, tužilaštvo i ostale nadležne institucije nikako ne žele da se bave svojim poslom i učine nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
03.11.2021-20:52 20:52

Da se ovaj Stijović slikao sa govedom, ne bi ga prepoznali kao sa jaretom.