Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Stijović: Vjerujemo da imamo kadrove sa znanjem, vizijom i voljom da pokrenu cjelokupan ekonomski razvoj društva

On je istakao da je kroz presjek stanja ekonomije, predložena rešenja i vizije razvoja Crne Gore kreiran zajednički cilj, a to je cjelokupan ekonomski i društveni razvoj Crne Gore i bolji životni standard građana

Savjetnik Predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović učestvovao je na IV Bjelopoljskom biznis forumu koji se održava 27. i 28. jula.  Forum organizuje opština Bijelo Polje u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i Investiciono razvojnim fondom Crne Gore.

Stijović je poželio uspješan rad učesnicima skupa, uz poruku da rezultati rada ovog foruma, ideje i rješenja ne ostanu mrtvo slovo na papiru, već da se svi zajedno potrude da, kroz institucije koje predstavljaju, utiču na poboljšanje investicione klime i uklanjanje biznis barijera kako bi privukli održive investicije i kredibilne investitore koji su neophodni za dalji razvoj Crne Gore i podizanje standarda života građana.

“Biznis forum u Bijelom Polju već postaje brend, pažljivo se fokusirajući na najaktuelnije društvene teme od ekonomskog značaja, posebno kroz održivi razvoj, digitalizaciju, znanje, inovacije, smanjenje uvozne zavisnosti i zaustavljanje negativnih migracija stanovništa sa sjevera prema centralnom i južnom regionu Crne Gore, ali i van zemlje”, kazao je Stijović.

On je istakao da je kroz presjek stanja ekonomije, predložena rešenja i vizije razvoja Crne Gore kreiran zajednički cilj, a to je cjelokupan ekonomski i društveni razvoj Crne Gore i bolji životni standard građana.

“Crnoj Gori su potrebna održiva radna mjesta i nove fabrike, dodatno potrebno je da jačamo i diverzifikujemo turističku privredu i razvijamo ruralni, sportski i zdravstveni turizam, dok na polju poljoprivrede i trgovine treba da doprinosimo boljoj povezanosti i saradnji poljoprivrednih proizvođača sa potrošačima kao i sa sektorom turizma”, naglasio je Stijović.

Pored navedenog, istakao je da su razvojne šanse na polju energetike i energetske efikasnosti, kao i na polju IT tehnologija i digitalizacije, a da je zajednički zadatak da se promovišu dobre prakse, predstave rješenja i vizije razvoja svih ovih sektora u Crnoj Gori, kao i da se u saradnji sa bankarskim sektorom i investicionim fondovima stvori poslovno okruženje koje će podsticajno djelovati na razvoj posebno malog i srednjeg biznisa.

Savjetnik Stijović kazao je da je sa nivoa države i nivoa opštine potrebno uraditi prostorno planske dokumente, neophodnu infrastrukturu i digitalizaciju servisa, kako bi konkretnim rješenjima i mjerama podstakli i velike investitore da ulažu u Crnu Goru.

‘’Vjerujemo da Crna Gora ima kadrove sa znanjem, vizijom i voljom da pokrenu cjelokupan ekonomski razvoj društva i da je konačno vrijeme da investiramo u budućnost”, kazao je Stijović u svom obraćanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
27.07.2023-23:31 23:31

HAHAHHA, ti si kadar!

cetinje
28.07.2023-10:21 10:21

A ovoga pod hitno u JARAM upregniti kao VOLA da izvlaci balvane iz sume,ima potencijala ovaj lupez.