Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

Jasno je da Carević lobira za namještanje Labović u Upravni odbor Morskog dobra i time pokušava da preuzme kontrolu nad tim javnim preduzećem, da bi u klasičnom korupcionaškom maniru, uz eksplicitan konflikta interesa, omogućio da ovo javno preduzeće aminuje uzurpaciju plaže Ploče i obustavi priču o tenderu.

Novi skandal u najavi u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom. Najveći favorit za novu članicu Upravnog odbora “Morskog dobra” je Anđela Labović. Ova mlada 24-godišnja Budvanka, javnosti je poznata jer je bila zaposlena u firmi  predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića i njegovog brata Nebojše.

U njenoj biografiji, u koju je portal Aktuelno imao uvid, jedino zaposlenje bilo je u firmi ”Piastra” – Nebojše i Bata Carevića u čijem sastavu rade objekti na plaži Ploče!

Ovakav izbor za člana izuzetno važnog preduzeća bio bi vrlo problematičan i da nije bila zapošljena u firmi Carevića, jer je riječ o osobi koja nema dovoljno radnog iskustva za poslove kojoj bi joj bili dodijeljeni, a to samo može da uruši i onako poljuljan ugled ovog državnog preduzeća.

Sa druge strane, imenovanje Labović predstavlja direktan konflikt interesa jer se ona i prošle godine, navodno u svoje ime, pojavljivala na tenderima raspisanim za plažu Ploče i pravila svojevrsne opstrukcije, stiče se utisak, po nalogu svog gazde Carevića. Simptomatično je takođe, da su joj, nakon što bi oborila tender za plažu Ploče, ispred zgrade Morskog dobra aplaudirale pristalice Bata i Nebojše Carevića.

Carevići spremni na sve da zadrže plažu Ploče pa i da postave svog čovjeka u Morsko dobro

Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom već gotovo godinu pokušava da organizuje javni poziv za zakup plaže Ploče, i da sprovede zakonski tenderski postupak. Braća Carevići, međutim, postupak sabotiraju na sve moguće načine.

Portal Aktuelno je već pisao o najnovijim malverzacijama uzurpatorske braće kada je Nebojša Carević koji već godinama ilegalno koristi plažu Ploče, 31. decembra prošle godine podnio tužbu za naknadu štete protiv dvoje sudija Osnovnog suda u Kotoru Miša Jakšića i Milijane Milović.

Iako je ostalo nejasno zašto je tužba podnijeta i da li uopšte ima bilo kakvog osnova za nju, treba napomenuti da su Jakšić i Milović članovi sudskog vijeća u predmetu koji je formiran pred sudom u Kotoru nakon što je Javno preduzeće ”Morsko dobro” uložilo prigovor na privremenu mjeru zabrane upravljalja plažom Ploče.

Isto tako, jasno je da Carević lobira za namještanje Labović u Upravni odbor Morskog dobra i time pokušava da preuzme kontrolu nad tim javnim preduzećem, da bi u klasičnom korupcionaškom maniru, uz eksplicitan konflikt interesa, omogućio da ovo javno preduzeće aminuje uzurpaciju plaže Ploče i obustavi priču o tenderu.

Ako ova akcija budvanskog uzurpatora prođe, to bi moglo da ima nesagledive posljedice po interes države Crne Gore.

A da će na Carevića krenuti neko od tužilaštava u to više niko i ne vjeruje. Jer budvanski šerif ima veće privilegije nego bilo koji drugi građanin Crna Gore.

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve