Nedjelja, 17 Oktobra, 2021
Rubrika:

BATO ”KORUPCIJA” I GAŽENJE ZAKONA Carevići poštovali ugovor sa Morskim dobrom kao da je parče toalet papira!

Brat predsjednika Opštine prekršio je ugovor sa Morskim dobrom na svaki mogući način i uprkos najgrubljim kršenjima polazi mu za rukom da i dalje drži plažu Ploče! Klauzule koje je prekršio su - od nelegalne gradnje na teritoriji morskog dobra, pa sve do kašnjenja sa uplatama, što znači da je ugovor koji su Carevići potpisali sa Morskim dobro za njih validan koliko i parče toalet papira! U čitavoj ovoj priči najčudnije je što Tužilaštvo ne želi da se bavi svojim poslom iako je i sam Marko Carević javno priznao da je umiješan u koruptivne radnje!

Predsjednik opštine i šef SAO Budva Marko Bato Carević, koji je od nedavno javnosti postao poznat pod nadimkom ”Bato korupcija”, vratio se sa turneje po Srbiji gdje je propisno brukao Crnu Goru svojim neznanjem i ispoljavanjem verbalne hendikepiranosti. Lokalno popularni svetosavski uzurpator nakon povratka iz Srbije zatekao je svoju imperiju izgrađenu na korupciji netaknutu. Portalu Aktuelno ostaje da nastavi priču o aferama u koje su umješani on i njegov brat Nebojša u nadi da će tužilaštvo konačno početi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umješan.

Portal Aktuleno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića.

To je međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu. Ovom prilikom otkrivamo detalje malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Kršio ugovor kako je stigao

Brat predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića, Nebojša je još  17. marta 2003. godine zaključio ugovor o korišćenju zemljišta morskog dobra sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom. Ugovor je zaključen na period od tri godine sa mogućnošću produženja.

Plaža Ploče

”Kako Morsko dobro nije produžilo ovaj ugovor, Carević je vodio spor pred Osnovnim sudom u Kotoru koji je pred svim sudskim instancama rezultirao odbijanjem Carevićevog zahtjeva da se naloži Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da sa njim zaključi Aneks ugovora kojim se produžava važenje osnovnog ugovora o korišćenju morskog dobra”, kazali su izvori portala Aktuelno dobro upućeni u ovaj slučaj.

Portal Aktuelno je došao u posjed Ugovora iz 2003. godine i utvrdio da je brat predsjednika Opštine prekršio ovaj ugovor na svaki mogući način i uprkos najgrubljim mogućim kršenjima polazi mu za rukom da i dalje drži plažu Ploče!

Tako je, na osnovu člana 21 Ugovora predviđeno da isti prestaje da važi kada se steknu svi uslovi propisani članom 10 i članom 11 Zakona o morskom dobru, kao i zbog teže povrede obaveza od strane ugovornih strana.

Teže povrede su decidno nabrojane, a u njih, između ostalih spadaju i situacije kada korisnik-brat predsjednika Opštine bez ili mimo odobrenja započne ili izvodi prepravke, adaptacije ili druge građevinske radove na ustupljenom dijelu morskog dobra, kao i situacija kada korisnik zakasni sa plaćanjem ugovorene naknade za korišćenje morskog dobra i ne izvrši uplatu nakon upućene opomene.

A brat predsjednika opštine Budva sve je te klauzule prekršio – od nelegalne gradnje na teritoriji morskog dobra, pa sve do kašnjenja sa uplatama, što znači da je ugovor koji su Carevići potpisali sa Morskim dobro za njih validan koliko i parče toalet papira!

”Nebojša Carević ne samo da nije platio zakupninu počev od 2011. godine, nego je Morsko dobro protiv njega upravo zbog neplaćanja zakupnine podnijelo tužbu nadležnom sudu i taj postupak je bio u prekidu do okončanja postupka kojeg je Carević izgubio i pred Vrhovnim sudom Crne Gore u februaru ove godine”, rekao je za Aktuelno izvor veoma dobro upućen u ovaj slučaj.

Međutim, da li je novi direktor Mladen Mikijelj naložio svojoj pravnoj službi da traži nastavak tog postupka i da naplati godine besplatnog korišćenja plaže Ploče od Nebojše Carevića tema je kojom će se portal Aktuelno baviti u narednim danima.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznanađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojma je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Izbori na Kosovu: Završeno glasanje, najveća izlaznost u srpskim sredinama

Biračka mjesta na lokalnim izborima na Kosovu zatvorena su u 19 časova, a prvi rezultati se očekuju večeras oko 22 časa. Burim Ahmeti iz CIK-a...

Cijena eurosupera 95 viša od prosjeka u regionu

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci...

1. CFL: Budućnost slavila u Baru, Golubuvović autogolom poklonio trijumf Iskri

Budućnost je u seriji pobjeda, kontinuitet dobrih igara i rezultata je nastavljen i u Baru. Aktuelni šampion je bio ubjedljiv protiv Mornara, slavio je 3:0...

Filipović: Upis Cetinjskog manastira na MCP protivzakonit čin Đurišića, kad tad će krivično odgovarati

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj”, Ljubomir Filipović kazao je da je upis Cetinjskog manastira na Mitropoliju srpske crkve u Crnoj Gori protivzakonit čin...

WhatsApp bi vam uskoro mogao omogućiti pauziranje glasovnih zapisa

WhatsApp je nesumnjivo jedna od najčešće korišćenih aplikacija za razmjenu poruka širom svijeta. Iako nije toliko bogat funkcijama kao neke druge aplikacije, WhatsApp je...

Najčitanije

Povezano

ČEKAJUĆI PROMJENE U TUŽILAŠTVU Milivoje Katnić, stanovnik besudne zemlje

Za aktuelno.me Piše: Nebojša Redžić Sve bučno izgovorene parole nove vlasti o beskopromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, već skoro godinu se odbijaju o zid...

NIJE LAGAO KAD JE GOVORIO DA JE SKLON KORUPCIJI Grbaljski bagerista imao svoje ljude za malverzacije u katastru!  

Gospodar SAO Budva koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine i samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević, u svojim dobro uhodanim ilegalnim uzurpatorskim poduhvatima...

Careviću zabranjeno da gradi objekat na Krimovici, da li će nadležni konačno ispitati plažu Ploče?

Državni organi konačno su počeli da, makar minimalno, pružaju ''otpor'' i sprovode propise kada je u pitanju predsjednik Opštine Budva, svetosavski tajkun Marko Bato...

DOKTOR ZA KRŠENJE ZAKONA Politička kriza nije smetnja Batovim ilegalnim poduhvatima

Politička kriza koja drma lokalnu vlast u Budvi zbog nezadovljstva radom predsjednika Optšine Marka Bata Carevića, očigledno ne sprječava ternutno najpoznatijeg bageristu u Crnoj...

Komentari

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
07.05.2021-11:34 11:34

Pa se onda zalimo sto nas nece u EU. Evropa je svjesna toga da je cijelii Balkan zarazen vrlo opasnim virusom koji se naziva korupcija i javasluk. Nama to lezi u genima i trebaju nove generacije koje se moraju skolovati da bi to zlo izlijecili a do tada mozemo samo da sanjamo EU. Hvala na paznji.

ogi
07.05.2021-11:38 11:38

On je isao na protest uprkos zabrani. Dok su crnogorce pohapsili po Budvi zbg krsenja mjera. I niko nista.

grana
07.05.2021-12:18 12:18

A cuj sta kaze? Mi Srbi nista nismo mogli !! hahahaha. Da nije i on teska sirotinja?

Sara
07.05.2021-23:18 23:18
Reply to  grana

Sirotinja..sa 60 auta..najbogatiji politicar(iako nije politicar)u drzavi CG

grana
07.05.2021-12:20 12:20

Stid mi je slusati ga iako nisam ni Srbin ni siromah ni bogatas i zivim u CG. Pravo zastidje jer se mnogo toga dozvoljavalo i sada se sve to vraca kao bumerang.

Anonymous
07.05.2021-12:34 12:34

NAJ-BOLJE da ga postavite za glavnog javnog tuzioca, kad jednom ne-pismenjaku tuzilastvo za zlo&djela I priznatu korupciju nista ne moze naj bolje da se sa njim udruzite!

Sara
07.05.2021-18:58 18:58

Cim suti Tuzilastvo..onda se zna sto..on je sve potkupio..On pomaze njima privatno..da su njihova djeca obezbijedjena…(dobivaju radno mjesto)ili asvatira im puteve..pored njihovih kuca..i to sve na racun Opstine Budve..Ovaj tip je bahat..teski manipulator i lazov..Narod ga bira..sto ima korist od njega..a crnogorce steti dje stize..

Neki
07.05.2021-21:25 21:25

UGROZENI SRBIN CAREVIC!

Uskok
07.05.2021-23:12 23:12

Ovaj čovjek je živa legenda !

.....
08.05.2021-02:52 02:52

i Ćalovićka se ućutala….a dobro zna ko je Carević. E, Vanja, Vanja, ko te ne zna, ne diraš ti tvoje apostolčiće

Sara
08.05.2021-09:03 09:03
Reply to  .....

Ona se zove Dalmatinka..sa onih lijepih slika..Ova zena je uvijek bila na stranu srbije i cetnistva!