Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Stijović u ime Milatovića prisustvovao Biznis forumu u Bijelom Polju

Sajam i Biznis forum organizovala je Opština Bijelo Polje sa Turističkom organizacijom i uz podršku Ministarstva poljoprivrede

Savjetnik predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića za regionalni razvoj Aleksandar Stijović prisustvovao je u ime šredsjednika države Biznis forumu u Bijelom Polju. Sajam i Biznis forum organizovala je Opština Bijelo Polje sa Turističkom organizacijom i uz podršku Ministarstva poljoprivrede.

Stijović je kazao da je organizacija sajma sa tematskim biznis forumom odličan primjer kako kroz dobro osmišljene događaje jačamo turističku privredu i doprinosimo boljoj povezanosti i saradnji poljoprivrednih proizvođača sa potrošačima.

“Domaći proizvodi, proizvedeni u Crnoj Gori na ovaj način dolaze do potrošača direktno, ali što je još važnije kroz ovakve sajmove i hotelski lanci kao i trgovci stiču sliku šta sve crnogorska poljoprivreda može da ponudi, u kom obimu i u kom kvalitetu,” kazao je Stijović.

“Naša želja je da svi koji izaberu Crnu Goru kao svoju turističku destinaciju dobiju mogućnost da bolje upoznaju sjever Crne Gore, da ne prođu samo od granice do mora već i da uživaju u bogatoj i raznovrsnoj ponudi i u sjevernom i u centralnom dijelu Crne Gore i naš zadatak je da im ponudimo sadržaje koji će ih zaintrigirati da dio svog odmora provedu na sjeveru,” naglasio je Stijović.

On je istakao da jačanje ruralnog turizma na sjeveru, sa već razvijenim turističkim kapacitetima na jugu, treba da bude zamajac razvoja poljoprivrede uz podizanje standarda našeg stanovništva.

“Naš zajednički zadatak je da promovišemo kako poljoprivredne proizvode domaćih proizvođača tako i turističku ponudu Crne Gore, uvezujući ih u lanac snabdijevanja gdje obije strane imaju korist od saradnje, dok istovremeno turista dobija obogaćenu turističku ponudu, mogućnost planiranja aktivnog odmora i otkrivanje skrivenih ljepota Crne Gore i to od trenutka kada uđe u Crnu Goru pa sve do svoje krajnje destinacije,” kazao je Stijović.

On je pozvao da svi zajedno udruže snage kako bi kroz umrežavanje, nove ideje i digitalna rješenja olakšali poljoprivrednim proizvođačima da plasiraju svoj proizvod, trgovačkom sektoru da plasira što više domaćih proizvoda na tržište, a turistima da novu i obogaćenu ponudu, sa novim i za njih do sada neotkrivenim turističkim destinacijama u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve