Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Nebojša Carević koji već godinama ilegalno koristi plažu Ploče podnio je 31. decembra tužbu za naknadu štete protiv dvoje sudija Osnovnog suda u Kotoru Miša Jakšića i Milijane Milović. Iako je ostalo nejasno zašto je tužba podnijeta i da li uopšte ima bilo kakvog osnova za nju, treba napomenuti da su Jakšić i Milović članovi sudskog vijeća u predmetu koji je fromiran pred sudom u Kotoru nakon što je Javno preduzeće ''Morsko dobro'' uložilo prigovor na privremenu mjeru zabrane upravljalja plažom Ploče.

Predsjednik opštine Budva svetosavski tajkun Marko Bato Carević i njegov brat Nebojša učiniće sve da bi i dalje nastavili da mimo svih zakonskih propisa uzurpiraju plažu Ploče, a dokle su spremni da idu govori i njihova najnovija pravna diverzja.

Nebojša Carević koji već godinama ilegalno koristi plažu Ploče podnio je 31. decembra tužbu za naknadu štete protiv dvoje sudija Osnovnog suda u Kotoru Miša Jakšića i Milijane Milović.

Iako je ostalo nejasno zašto je tužba podnijeta i da li uopšte ima bilo kakvog osnova za nju, treba napomenuti da su Jakšić i Milović članovi sudskog vijeća u predmetu koji je fromiran pred sudom u Kotoru nakon što je Javno preduzeće ”Morsko dobro” uložilo prigovor na privremenu mjeru zabrane upravljalja plažom Ploče.

Podsjetimo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je 9. jula, prošle godine nakon skoro 18 godina, prvi tender za zakup  jednog od najatraktivnijih kupališta na primorju – plaže Ploče.

Sudija Veljko Bulatović koji je Carevićima omogućio da i dalje uzurpiraju plažu Ploče

Međutim, 24. avgusta sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović, koji je poznat po aferama i prisnoj vezi sa Carevićima, donio je privremenu mjeru kojom se zabranjuje Morskom dobru zakup i davanje na korišćenje trećim licima plaže Ploče.

S obzirom da se takvom odlukom aminuje Carevićma da i dalje protivzakonito uzurpiraju plažu Ploče, Morsko dobro je očekivano uložilo prigovor pred Osnovnim sudom u Kotoru.

Malverzacije i pritisak na sud

Sudsko vijeće u kotorskom Osnovnom sudu koje treba da odluči po prigovoru Morskog dobra sastavljeno je od gore pomenutih sudija Jakšić i Milović, dok je predsjednik vijeća sudija Predrag Krstonijević.

Nakon što je Nebojša Carević, po svemu sudeći da bi sabotirao ovaj sudski proces, podnio prijave protiv Jakšić i Mijović, njegov punomoćnik, advokat Mladen Peruničić, podnio je 12. januara zahtjev za izuzeće pomenutih sudija.

Plaža Ploče već godinama uzurpirana od strane Carevića

Kao razlog za izuzeće Peruničić je naveo da “pošto je Carević protiv sudija podnio tužbu oni neće objektivno postupati u slučaju koji se vodi po prigovoru Morskog dobra vezano za plažu Ploče”.

Očigledno je da je ovo još jedan manevar uzurpatora Carevića koji po svaku cijenu žele da nastave sa protivpravnom uzurpacijom plaže Ploče, mimo svih zakonskih i moralinih propisa i načela.

Carevići plažom Ploče upravljaju od 2003. godine, a njima je ugovor o zakupu produžavan na vrlo sporan način, a kao “argument” se navodilo ulaganje.

Jedna od najatraktivnijih plaža na  primorju već skoro tri godine nema ugovor, a uprvljanje nad njom dodjeljeno je preko spornih odluka Upravnog odbora Morskog dobra.

Bilafer se dva puta zamjerila Carevićima

Tužaba koju je Nebojša Carević podnio protiv sudija Jakšić i Milović dodjeljan je sudiji Osnovnog suda u Kotoru Mariji Bilafer koja je odlučila da ne prihvati ovaj slučaj uz obrazloženje da ne želi da sudi protiv kolega.

Bilafer je 15. januara dostavila spise ovog predmeta Vrhvnom sudu Crne Gore sa molbom da predmet dodjeli sudu u nekon drugoj opštini.

Da li odlazeći samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svog poznanika Carevića: “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Trgujem po pjaca”

Nakon što je Bilafer proslijedila Vrhovnom sudu ovaj predmet Osnovni sud u Kotoru odbio zahtjev Carevićevog advokat za izuzećem dvoje sudija u predmetu protiv Morskog dobra jer parnica po tužbi Nebojše Carevića nije počela, a sudije nijesu dobile tužbu.

Odluka Bilafer očigledno je pomutila planove Carevićima koji nijesu dobili izuzeće sudija. Interesantno je da je Bilafer uhapšena samo pet dana nakon što je odbila da sudi u predmetu Carevića protiv sudija Jakšić i Milović.

Postavlja se pitanje da li je i ova njena odluka doprinijela da bude uhpšena od strane odlazećeg šefa SDT-a Milivoja Katnića inače veoma bliskog predsjendiku opštine Budva Marku Batu Careviću. Portal Aktuelno već je pisao o problematičnom hapšenju sudije Bilafer.

Treba podsjetiti da je sudija Bilafer početkom prošle godine donijela presudu kojom je odbijena tužba Nebojše Carevića, brata Marka Bata Carevića, protiv Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Da li će uzurpatorima iz SAO Budva i ovoga puta uspjeti da preko pravnih malverzacija i zloupotrebe sudova i tužilaštva sačuvaju pravo na uzurpaciju plaže Ploče ostaje da se vidi.

Na ovim linkovima pročitajte sve o aferi sa plažom Ploče, ali i ostalim aferama u koje je umješan predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Svetosavci štite svoje: SPC lobi stao iza Carevićevog omiljenog sudije, ustupili mu i advokata!

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Dat nalog Inspekciji “plaži Ploče ZABRANITI RAD”: Carević dva ljeta bez ugovora, na potezu Tužilaštvo

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

Formiran predmet protiv Carevića: Da li će tužilaštvo popustiti pred uzurpatorom državne imovine?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
05.02.2021-17:20 17:20

Dok ovoga ne procesuiraju, kudravi helikopter treba da ćuti. Ili neka se ispovijedi ko mu je, kada i sa kakvom najerom nudio 21 m. Dali ih je uzao, koliko je potrošio i đe je ostatak?

laura
05.02.2021-19:41 19:41

Zašto kudravi ? Šta fali dritanki.