Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

INSPEKCIJA ZAOBILAZI ”BATA KORUPCIJU” Dok se Carević bruka po regionu, njegovu imperiju niko ne dira

Možda se upravo priznanje ''BATA KORUPCIJE''  koje je dao prilikom svoje medijske turneje kada je izjavio da je sklon  korumpiranju državnih službenika, odnosi na inspektora Boškovića jer bi jedina moguća zakonita rekacija bilo kog inspektora morala biti - uklanjanje pomoćnog objekta nelegalno upisanog na Nebojšu Carevića. Pravo je čudo što i nakon javnog priznanja predsjednika opštine, tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojma je, po svemu sudeći, u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ''biznis'' poduhvata.

Predsjednik opštine i šef SAO Budva Marko Bato Carević gospodar elokvencije i nesuđeni predsjednički kandidat trenutno je na turneji po Srbiji gdje obilazi propagandne ispostave u očiglednoj namjeri da što više obruka Crnu Goru predstavljajući se u svom pravom svijetlu nepismenog, neobrazovanog seljobera koji ne razlikuje udžbenik iz istorije od menija u restoranu.

Dok je ”metaistoričar” Carević u emisiji “Oko” prikazanoj u ponedjeljak na srbijanskom javnom servisu, brukao sebe i čitavu Crnu Goru ispoljavajući monumentalno neznanje iz istorije koje može da se mjeri samo sa količinom bestidnosti koja je potrebna da se to neznanje javno ispolji, njegove korupcionaške afere ”tapkaju u mjestu”.

Portal Aktuleno u ponedjeljak je pisao o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče.

Inspekcija ćuti

Međutim, ovo nije jedina mutna radnja koja je vezana za plažu Ploče koju Carevići već godinama bespravno uzurpiraju, po sopstvenom priznanju, uz pomoć koruptivnih radnji.

Već više od dva mjeseca nadležna inspekcija ne odlučuje o zahtjevu za slobodan pristup informacijama na koje se uredništvo portala Aktuelno pozvalo kada smo još 23. februara Upravi za inspekcijske poslove poslali zahtjev da nam se dostavi dokumentacija vezana za izgradnju objekta na plaži Ploče od strane Nebojše Carevića.

Brat svetosavkog tajkuna i predsjednika opštine Budva ovaj objekat, koji se nalazi u zoni Morskog dobra, osim izgradnje bez dokumentacije nezakonito je uknjižio na svoje ime.

Na navedeni potez naše uredništvo se odlučilo nakon što je Javno preuzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore dostavilo izjašnjenje Ministarstvu finansija – Direktoratu za imovinsko-pravne poslove u kojem su naveli da su ”postupili po zakonu i o svemu obavijestili nadležnu inspekciju”.

Šta piše u dokumentaciji

Međutim, šta piše u navedenoj dokumentaciji ni nakon više od dva mjeseca od obraćanja nadležnoj inspekciji ne znamo, a posebno nas je zanimalo na osnovu kojih činjenica građevinski inspektor nije preduzeo upravne mjere i radnje zbog nelegalne gradnje u zoni morskog dobra.

Takođe ostaje velika misterija kojim činjenicama se rukovodio nadležni inspektor kada nije naredio momentalno rušenje nelegalno izgrađenog objekta nezakonito uknjiženog na brata predsjednika Opštine Budva!?

Ostalo je nepoznato i koji je građevinski inspektor postupao u navedenom predmetu.

Međutim, kako se radi o južnoj regiji, za koju je nadležan inspektor Zoran Bošković, ne bi bilo začuđujuće da je on „kontrolisao“ i brata predsjednika Opštine Budva Nebojšu Carevića.

Da podsjetimo, radi se o vrlo ”časnom i poštenom inspektoru” koji u svom radu koristi razne metode -počev od ucjenjivanja, do uzimanja mita zbog čega se protiv njega vodi krivični postupak.

“Bato korupcija”

Svetosavski tajkun i ugroženi Srbin Carević, podsjetimo, za vrijeme ”antisrpskog korumpiranog DPS režima” stekao je višemilionsku imovinu a prilikom  nedavnog gostovanja na jednoj regionalnoj televiziji svečano je priznao da je ”Budva bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”.

Možda se upravo priznanje ”BATA KORUPCIJE”  koje je dao prilikom svoje medijske turneje kada je izjavio da je sklon  korumpiranju državnih službenika, odnosi na inspektora Boškovića jer bi jedina moguća zakonita reakcija bilo kog inspektora morala biti – uklanjanje pomoćnog objekta nelegalno upisanog na Nebojšu Carevića.

Sve ove ”mutnjavine” su prošle nesmetano iako se prilikom potpisivanja ugovora kada je Nebojši Careviću omogućeno da koristi Plažu Ploče, obavezao da sve što izgradi u zoni morskog dobra i na osnovu valjane dokumentacije za građenje postaje svojina Države!

Portal Aktuelno još od kraja 2019. godine piše o mahinacijama Carevića ne samo sa plažom Ploče već i sa otimačinom državnog zemljišta na Krimovici, kao i afere ”asfalt-beton”.

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznanađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojma je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom pirlikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Korupcija
28.04.2021-12:32 12:32

Skoro procitah dobar komentar za Carevica: Kad Bato Carevic iz petog puta pravilno izgovori rijec REGIONALIZACIJA, sve cemo mu povjerovati!!! Eto, toliko…

GAGA
28.04.2021-14:32 14:32

CETNICKI VOJVODA – KAMIONDZIJA – stoka odgovorna za incident na Zavali?
U mog djede
u mog djede, brada je do pasa
kosa mu se
kosa mu se ko more talasa

Moj stari djedo, sila je izgled’o

I danas je ljuta zmija
kokarda mu sija

Na njemu je
na njemu je deset ljutih rana
stari četnik
stari četnik željan je megdana

Dinara ga
Dinara ga sakrivala kažu
on se kleo
on se kleo u Đujića i Dražu

Sara
28.04.2021-19:54 19:54

Zaludu mu pare..toliko je odvratan i primitivan..da zaobidjem ulicu-kad ga vidim.