Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Predsjednik komisije Veselin Vojinović namjeravao je da započne postupak i otvori prvu prostiglu ponudu, ali advokat jednog od ponuđača je kazao da se postupak mora prekinuti jer je podnijeta žalba od strane kompanije "Piastra" Nebojše Carevića Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki

Komisija Javnog preduzeća ”Morsko dobro” danas nije otvorila tri pristigle ponude u okviru tendera za zakup plaže Ploče.

Predsjednik komisije Veselin Vojinović namjeravao je da započne postupak i otvori prvu prostiglu ponudu, ali advokat jednog od ponuđača je kazao da se postupak mora prekinuti jer je podnijeta žalba od strane Nebojše Carevića Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Kako je navela advokatica Anđela Labović dok se to ne okonča, postupak treba da se obustavi.

Ovakav potez Carevića, koji dvije godine bez ugovora upravljaju plažom, je praktično očekivan!

Pravni zastupci dva preostala ponuđača, osporili su to tvrdeći da treba nastaviti postupak i otvoriti ponude.

Komisija Morskog dobra je nakon polučasovnog zasijedanja donijela rješenje o prekidu postupka.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je 9. jula, nakon skoro 18 godina, prvi tender za zakup  jednog od najatraktivnijih kupališta na primorju plaže Ploče. Carevići plažom Ploče upravljaju od 2003. godine, a njima je ugovor o zakupu produžavan na vrlo sporan način sve do sada, a kao “argument” se navodio ulaganje. Jedna od najatraktivnijih plaža na  primorju već dvije godine nema ugovor, a uprvljanje nad njom dodjeluje se preko spornih odluka Upravnog odbora Morskog dobra.

Međutim, crnogorskoj javnosti je potpuno ostalo nejasno zbog čega Carevići imaju privilegovaniji položaj u odnosu na sve ostale zakupce na primorju jer su upravljali plažom bez objavljenog tendera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve