Petak, 27 Maja, 2022
Rubrika:

U POLITICI KAO I U ”BIZNISU”: Model uzurpacije Krimovice i Ploča, Bato primijenio i na politički život Budve

''Carević je u posljednje vrijeme gradio nekretnine na Krimovici, bagerom probijao brda da proširi plažu Ploče, unaprijedio je svoje biznise koji su zasnovani na prevari države, uzurpaciji i otimačini. Zbog toga su koalicioni partneri na ivici, jer Carević misli da može grad da vodi po sistemu lokalnog šerifa koji sam diktira propise i zakone. Ako mu je na državnom nivou kod aktuelne, a pogotovo kod bivše vlasti, ovako nešto prolazilo, u Budvi više neće moći''

Trenutno najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori, možda i u regionu, nesuđeni predsjednički kandidat koji, čini se na silu, obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva Marko Bato Carević već duže vrijeme izaziva revolt kod koalicionih partnera iz lokalne vlasti koji bi da ga uklone sa pozicije koju trenutno obavlja.

Kako saznaje portal Aktuelno iz više izvora u vladajućoj koaliciji u Budvi, situacija je mnogo gora nego što se da naslutiti iz saopštenja i javnih prepucavanja na relaciji Carević – ostatak vladajuće koalicije.

Opštinski odbor Demokrata prije dva dana jednoglasno je na sjednici prihvatio zaključak Izvršnog odbora koji, ”kao jedino rješenje krize vidi rekonstrukciju opštinske vlasti, koju neće  predvoditi Marko Carević”.

Umjesto da razgovara i sagleda kritike svojih koalicionih partnera, budvanski DF sazvao je konferenciju za medije na kojoj su u stilu svog lidera Carevića drsko poručili da ”neće podleći ultimatumima Demokrata, kao i da predsjednik SO iz Demokrata Krsto Radović treba da podnese ostavku”. Nakon ovog saopštenja stvari su se dodatno zakomplikovale jer je Carevićev šef kabineta Nikola Jovanović danas podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika SO iz Demokrata Krsta Radovića zbog navodnih ”kršenja zakona i procedura”.

Carević uzurpirao Budvu kao Krimovicu i Ploče!

Kako je portalu Aktuelno kazalo više izvora iz vladajuće koalicije na lokalnom nivou, nepremostivi problem u pregovorima sa Carevićem predstavlja činjenica da on ”Budvu vodi kao da je njegov lični posjed”.

Bato i Nikola Jovanović pored crkve na Rumiji: Voli uzurpirano

”Carevića ne zanimaju problemi građana, a kao političar je izuzetno nevješt i gotovo sve odluke koje se tiču upravljanja Opštinom ostavlja na donošenje svom šefu kabineta Nikoli Jovanoviću, koji opet radi po diktatima centrale DF-a zanemarujući goruće lokalne probleme. Čini se da je Jovanovićev jedini zadatak da kopa prljavštinu ostalih funkcionera budvanske vlasti da bi se Carević predstavio u boljem svijetlu i da bi se amortizovale brljotine kabineta predsjednika Opštine”, kazao je izvor portala Aktuelno iz vladajuće koalicije u Budvi.

Kako napominju naši izvori Carević Budvu vodi kao svoje privatne biznise, koji, kako su podsjetili, ”odišu koruptivnim aktivnostima”.

”Carević je u posljednje vrijeme gradio nekretnine na Krimovici, bagerom probijao brda da proširi plažu Ploče, unaprijedio je svoje biznise koji su zasnovani na prevari države, uzurpaciji i otimačini. Zbog toga su koalicioni partneri na ivici, jer Carević misli da može grad da vodi po sistemu lokalnog šerifa koji sam diktira propise i zakone. Ako mu je na državnom nivou kod aktuelne, a pogotovo kod bivše vlasti, ovako nešto prolazilo, u Budvi više neće moći”, rekli su naši izvori.

Poručuju da će uraditi sve da zaustave političku samovolju i bahaćenje Carevića koji ”Budvu dožovljava kao sopstveni feud”.

Partneri u vlasti revoltirani

Koliko su koalicioni partneri ogorčeni Carevićevim radnjama govori i to što je, budvanski SNP uskratio podršku Careviću napominjući da je uzurpirao pola miliona kvadratnih metara državnog zemljišta i da sada želi da otima i privatno.

Nezadovoljstvo njegovih koalicionih partnera na lokalnom nivou i ne treba da čudi s obzirom da je predsjednik opštine Budva, javno priznao da je umješan u koruptivne radnje, čak se time hvalio na jednoj beogradskoj televiziji!

Nedavno smo saznali da je prema navodima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Carević prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je istovremeno bio na čelu Opštine i ”Carinvesta”.

Svetosavska braća: Zdravko i Marko

Međutim, Batola, bliski prijatelj premijera Zdravka Krivokapića, predstavlja svojevrsni kuriozitet jer mnoštvo afera i koruptivnih radnji u koje je umiješan već godinama prolaze ispod radara nadležnih institucija.

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva. Stoga i dalje nema odgovora na pitanja vezana za plažu Ploče koju Marko Carević i njegov brat Nebojša uzurpiraju već godinama:

– Ko je pričinio štetu Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore jer sa Nebojšom Carevićem bratom Marka Bata Carevića, nije raskinuo ugovor uprkos činjenici da isti šest godina nije platio naknadu za korišćenje plaže Ploče?

– Ko je dozvolio Nebojši Careviću da u zoni Morskog dobra izgradi objekat bez saglasnosti Morskog dobra i upiše ga na svoje ime?

– Ko je i kome naložio da nakon saznanja za gradnju ne pokrene postupak rušenja nelegalnog objekta?

Devastacija plaže Ploče

– Da li je načelnik kotorskog katastra Veselin Miletić dostavio nezakonito rješenje o upisu Carevića kao vlasnika zainteresovanim licima?

– Ko je omogućio Careviću zaključenje aneksa ugovora koji je raskinut po sili zakona – budući da i sam Zakon o morskom dobru predviđa da se ugovor smatra raskinutim ako korisnik ne plati naknadu za korišćenje, a Carević nije platio naknadu za šest godina!?

Carevićeve afere

Treba takođe podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

U Gradskom pozorištu počele probe za predstavu 20.000 milja pod morem

Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama predstave ,,20.000 milja pod morem’’ namijenjenoj Dramskoj sceni za djecu. Za poznati roman Žila Verna dramatizaciju je uradila...

Zvezda i Partizan večeras počinju borbu za tron ABA lige

Zvuči pomalo čudno i nevjerovatno, ali će košarkaši Crvene zvezde i Partizana od večeras igrati prvo finale ABA lige od 2013. godine. Prije devet...

Odložena sjednica Skupštine Opštine Berane: Došli samo odbornici DPS-a

Na sjednicu Skupštine Opštine Berane, na kojoj je danas trebalo da se izabere predsjednik lokalnog parlamenta, nije došao niko osim devet odbornika Demokratske partije...

UŽIVO POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO Abazović imao kriptovani telefon, sreo se sa Parezanovićem; Koprivica:...

U parlamentu je počela sjednica na kojoj Dritan Abazović odgovara na pitanja poslanika u okviru premijerskog sata, prvi put od kada je izabran za...

Rusija proglasila petoro hrvatskih diplomata personama non grata

Rusija je proglasila petoro hrvatskih diplomata personama non grata. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasadoru Hrvatske uručena protesna nota u vezi sa...

Najčitanije

Povezano

Ugašen požar u zgradi u Budvi, pričinjena velika materijalna šteta

Budvanski vatrogasci uspjeli su da ugase požar koji je izbio u stanu na prizemlju zgrade u Ulici 13. jula u Budvi. Kako prenosi RTV...

Službenik Pošte osumnjičen da je uzeo novac 14 penzionera

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina I.D. (39), službenika Pošte Crne Gore, osumnjičenog da je od 14 penzionera uzeo 4.930 eura, saopštila je Uprava policije. On...

Tičić: Lucija Đurašković nezakonito na čelu JU Muzeji i galerije Budva

Četvorogodišnji mandat, direktorki JU “Muzeji i galerije” Budva Luciji Đurašković istekao je u avgustu 2021. godine. Međutim i pored toga što konkurs za izbor novog direktora...

Barjaktari: Očekujemo veliki preokret na bolje u Ulcinju, prioritet ljetnja sezona

Nakon potpisanog sporazuma koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca o formiranju vlasti u Ulcinju, dogovoreno je da u prve dvije godine...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Naroz
25.09.2021-02:06 02:06

Dozvolite da prokomentarišem sliku prvu… Bato Carević:” Ovako ja solim, uzmem prstohvat soli i posolim…”
Milutin Djukanović:”I-ja! I-ja! I-ja!….