Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

SUKOB TITANA VELIKOSRPSTVA Bato već vidi sebe na čelu Nove i DF-a, Rajo mu sprema žestok odgovor!?

Ovoga puta Carević je, čini se, otišao predaleko i pod uticajem svoje rastuće megalomanije i osjećaja nedodirljivosti koji su mu pružile državne institucije koje ne reaguju na njegove kriminalne radnje, želi da preuzme lidersku poziciju u Novoj i DF-u.

Kontroverzni svetosavski biznismen, protiv kojeg Tužilaštvo nikako da pokrene postupak i pored toga što se javno hvali kako je korupcijom stekao ogromno bogatstvo, Marko Bato Carević, na dobrom je putu da postane žrtva sopstvene političke megalomanije.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora iz vrha Demokratskog fronta (DF), već izvjesno vrijeme bukti sukob političkih titana velikosrpstva pomenutog Marka Bata Carevića i lidera Nove srpske demokratije i jednog od lidera DF-a Andrije Raja Mandića.

Kako su kazali naši izvori, situacija među velikosrpskim strankama u Budvi je veoma komplikovana, i na ivici pucanja, o čemu smo već više puta pisali. Ali ovoga puta Carević je, čini se, otišao predaleko, i pod uticajem svoje rastuće megalomanije i osjećaja nedodirljivosti koji su mu pružile državne institucije koje ne reaguju na njegove kriminalne radnje, želi da preuzme lidersku poziciju u Novoj i DF-u.

Nikola Jovanović i Carević: Ubjeđuje Bata da može i do liderskog mjesta u DF-u

Madnić želi Batov brz odlazak?

Sukob između Carevićeve i Mandićeve struje u Novoj, odnosno DF-u, počeo je da tinja kao neusglasica između dvojice velikana pripejd srpstva oko placeva u  Budvi, ali i zbog određenog broja aktivista koji su lojalni predsjedniku opštine.

”Mandić i Carević su se sukobili jer je jedan broj aktivista Nove srpske demokratije bio previše lojalan Careviću i nijesu slušali naređenja centrale. Zatim je sukob počeo da se produbljuje jer je Carević pod uticajem rastuće popularnosti među ruralno-svetosavskim biračkim tijelom postao ubijeđen da može da istisne Mandića sa čela Nove i DF-a i da zauzme njegovo mjesto. Međutim, mnogi u DF-u mu predviđaju brz odlazak iz partije i sa pozicija moći ukoliko i dalje bude forsirao sukob sa Madnićem koji mu sprema žestok odgovor”, rekli su naši izvori bliski vrhu DF-a.

Carevićeve ambicije svesrdno podstiče njegov šef kabineta Nikola Jovanović, koji u prosperiranju predsjednika opštine Budva vidi šansu za svoj politički napredak.

Dok je Đedo bio živ sve je bilo uredu: Rajo, Bato i Amfilohije na četničkom šenluku 2018. u Budvi

”Jovanović ubjeđuje Carevića, kao totalnu političku neznalicu i sujetnog tipa siledžijskih manira, da treba da se kandiduje za lidera Nove i jednog od lidera DF-a, jer su Batu koji je osokoljen rezultatima na lokalnom nivou, počele naglo da rastu političke ambicije. On čak uveliko razmišlja da se kandiduje na predstojećim predsjedničkim izborima”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Portal Aktleno je pred izbore u Nikšiću pisao da je kontroverzni svetosavski tajkun Carević, u tadašnjem sukobu među svetosavskim strankama uočio priliku da politički avanzuje i preuzme lidersku poziciju nad Demokratskim frontom! Mandić je tada odbio njegove političke atake, ali Bato se po svemu sudeći ne zaustavlja, jer je njegova ambicija podjednako jaka kao i poriv za korupcijom.

Sukobi sa partnerima sve veći

Nakon što je prije desetak dana 11 odbornika Demokrata, SNP-a, PZP-a i Prave Crne Gore, nezadovoljno načinom na koji on upravlja gradom, iniciralo odlaganje osme sjednice SO Budva, antagonizam koji bukti među koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti se ne stišava.

Bato i svetosavski partneri iz vremena dok je ljubav cvjetala

Budvanska vlast funkcioniše veoma otežano, a sve su glasnije priče o novim lokalnim izborima.

Carević je, kako smo već pisali, isplanirao da  kao predstavnik DF-a, bez Pokreta za promjene, SNP-a i Prave Crne Gore može sam da uzme lokalnu vlast, stoga podstiče sukobe koji bi mogli da dovedu do vanrednih izbora.

Time bi se realizovala ambicija Carevića da postane apsolutni gospodar SAO Budva što bi mu omogućilo da neometan od bilo koga, sprovodi samovolju i razvija svoju korupcionašku imperiju.

Afere opterećuju Carevića

Otežavajuća okolnost u ambicioznoj političkoj bajci Bata Carevića je što je ovaj kontroverzni svetosavski tajkun opterećen aferma. Po Budvi su nedavno počele da kruže glasine da je umješan u namješanje sportskih događaja, ali to niko nije zvanično potvrdio. Od tužilaštva ne treba očekivati reakciju s obzirom da Careviću već godinama prolaze teške koruptivno-kriminalne radnje, koje ova insitucija ne želi da vidi.

Portal Aktuelno pisao je nedavno o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznenađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojima je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
27.05.2021-13:23 13:23

Crnogorci nemojte da se ponašate kao Srbi,da se radujete sukobu u njihovoj kući. Oni su za nas isti jer nam isto misle. Zato neka njih tamo to su njina posla Da je sreće zajedno bi CG gradili na bolje.

Ana
27.05.2021-18:00 18:00

Kakvi Titani.Ovo su kokoske !!

Rakija I filozofija
27.05.2021-18:26 18:26

Srpski titani i borba oko glasackog tijela izmedju ljalja,raja,pipuna I bata serifa

Sojic
27.05.2021-18:29 18:29

Batu je dobio onako na popularnosti posle jutarnjija kod sarape I marica neocesljanoga u Tom smislu je animira glasace te prate zadruge

Sara
27.05.2021-21:17 21:17

Za mene je Bata Bozic Carevic obicna primitivna bahata fasisticka budala..On dobiva glasove na racun mjestana..svetosavaca..stim sto im djecu zaposljava..koji nemaju pojma o struci..pravi im puteve..oko kuca..restorana..itd..stim..da ga po domacinski opet glasaju….

Tihana
28.05.2021-08:51 08:51

Ne zna se ko je veći ekspert. Kamiondžija Ipak.