Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CAREVIĆ KORISTI ”ŠUBARU” I SUKOB SVETOSAVACA U NIKŠIĆU Bato sebe već vidi kao lidera DF-a!?

Iako rat između Narodnog pokreta Miodraga Dake Davidovića i Vučićeve koalicije ''Za budućnost Nikšića'' u posljednjim danima kampanje prijeti da preraste čak i u fizičke obračune, ovakvo rasulo odgovara gospodaru SAO Budva predsjedniku opštine Marku Batu Careviću. Svetosavski kontroverzni tajkun, poznat po brojnim aferama, kako saznaje portal Aktuelno iz vrha DF-a, u ovom haosu je uočio priliku da politički avanzuje i preuzme lidersku poziciju nad Demorkatskim frontom!

Političke, bezbjednosno-obavještajne strukture iz Srbije i Republike Srpske predvođene predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ulažu ogromne logističke i finansijske napore da bi na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću ovaj crngoorski grad pretvorili u još jednu srpsku autonomnu oblast (SAO) koja će potpasti pod okrilje koncepta ”srpski svet”.

Osim tri velikosrpske koalicije od koji je jedna – ”Za budućnost Nikšića” samo politička filijala Vučićevog SNS-a, kao tas na vagi za ostvarivanje koncepta SAO Nikšić poslužiće kvislinška neočetnička prirepak-partija URA, na čijem je čelu pošteni kvazi-albanac Dritan Abazović.

Međutim, kako smo već pisali, u četničkom političkom korpusu vlada rasulo zbog rapidnog rasta podrške patriotskim snagama i spoznaje da izdajnička i zločinačko-četnička ideologija više nikad ne može da bude dominantna u Crnoj Gori.

Savjetnik za unutrašnju politiku Andrije Mandića Mihailo Čeđenović Čakardi, Miodrag Daka Davidović i Marko ”Šubara” Kovačević iz dana kad su bili u političkoj ljubavi

Osim svakodnevnih sitnih trzavica među velikosrpskim biračkim tijelom, najveći problem unutar četničkog političkog korpusa vlada na relaciji Vučićeve koalicije ”Za budućnost Nikšića” i kontroverznog biznismena Dake Davidovića, koji uveliko govori o krvoproliću i optužuje šefa Srbije za pokušaj atentata na njega i funkcionera SPC Joanikija Mićovića. Ni koalicija na čelu sa Markom Šubarom Kovačevićem ne ostaje dužna Davidoviću jer protiv njega vode najprljaviju kampanju, o čemu smo već pisali.

Budvanski uzurpator koristi haos

Iako rat između Narodnog pokreta Miodraga Dake Davidovića i Vučićeve koalicije ”Za budućnost Nikšića” u posljednjim danima kampanje prijeti da preraste čak i u fizičke obračune, ovakvo rasulo odgovara gospodaru SAO Budva predsjedniku opštine Marku Batu Careviću.

Svetosavski kontroverzni tajkun, poznat po brojnim aferama, kako saznaje portal Aktuelno iz vrha DF-a, u ovom haosu je uočio priliku da politički avanzuje i preuzme lidersku poziciju nad Demorkatskim frontom!

Kako saznaje portal Aktuleno, američki biznismen blizak obavještajnim krugovima, vlasnik Stateks grupe Nil Emilfarb, ili kako ga u Budvi iz milošte zovu – Naum, novi je poslovni partner Marka Bata Carevića.

Iz veoma pouzdanih izvora saznajemo da se Carević, da bi povećao svoj rejting u očima ”Nauma”, američkom biznismenu pohvalio da je on jedan od najuticajnijih ljudi u Crnoj Gori i da uskoro treba da preuzme lidersku poziciju nad Demorkatskim frontom. Bato je prilikom sastanka poručio, kako citiraju naši izvori, da će nakon preuzimanja DF-a imati veliki politički uticaj koji će mu omogućiti da na ilegalan način širi svoju poslovnu imperiju kao što je to radio i do sad sa plažom Ploče i imanjem na Krimovici koje je oteo od države.

Carević prima ikonu od premijera Podoljuba za zasluge u stvaranju SAO Budva

”Carević se uzda u veze sa premijerom Krivokapićem, potpuno je poklopio Budvu, a Naumu priča kako može da dobije visoko mjesto u Vladi sa kog bi i njemu pomogao. Takođe ga je uvjeravao da će uskoro postati šef DF-a”, rekli su naši izvori.

Bato, ”Šubara” i ”Pipun malji ” za novi DF

Podsjetimo, predsjednik Opštine Budva Marko Carević – u javnosti poznat kao ”Bato Kokarda” i ”ćosavi Draža” ugostio je krajem februara nosioca liste Aleksandra Vučića u Nikšiću, Marka ”Šubaru” Kovačevića na teritoriji njegove SAO Budva i tom prilikom pozvao građane Nikšića da 14. marta masovno izađu na izbore i glas daju ovoj koaliciji.

Iako je povod posjete bila agitacija da Kovačević napravi što bolji rezultat u toj opštini i realizuje projekat SAO Nikšić, Bato se potajno nada da će Kovačević podržati njegovu kandidaturu za čelnika prvo Nove srpske demokratije a zatim i DF-a, gdje bi istisnuo, kako ga naziva, ”potrošenog četničkog vojvodu” Andriju Raja Mandića.

Za ostvarivanje svojih političkih ambcija Bato je odavno vrbovao funkcionera DNP-a Nikolu Jovanovića, kojega je postavio za šefa svog kabineta i pored toga što se protiv njega vodi postupak za pranje novca!

Nikola Jovanović (sa kosom) i Bato Carević (bez kose)

Jovanović  je poznat pod nadimkom ”Pipun malji” zbog toga što je godinama imitirao lidera stranke Milana Kneževića dok ga nije izdao zbog položaja u Budvi. Jovanović je iskoristio nezainteresovanost i nekompetentnost Carevića da shvati politička dešavanja pa je preuzeo upravljanje svim akcijama i odlukama kako u kampanji za nedavne izbore tako i prilikom dešavanja u junu kada je smijenjena lokalna vlast. ”Pipun malji” guranjem Carevića na čelo DF-a vidi šansu za sopstveno političko avanzovanje.

DF već ”pukao” u Nikšiću, šansa za Batovu ekipu

Kako saznajemo, Carević i njegova ekipa će potajno navijati da DF ostvari loš rezultat u Nikšiću da bi mogao lakše da preuzme lidersku poziciju najprije u Novoj pa zatim i u DF-u, i polako istisne Mandića. S obzirom da zvanični Beograd, Banja Luka i Moskva ulažu ogromna finansijska sredstva i logistiku za izbore u Nikšiću, DF je očekivao možda čak i apsolutnu vlast.

S obzirom da su se patriotske snage probudile i da sve više građana uviđa da ”Šubara” i ekipa žele da jeftino prodaju Nikšić beogradskim nalogodavcima, za očekivati je da će rezultat Vučićeve liste biti ispod svakog očekivanja.

To otvara teren za Bata i njegov par mladih četničkih asova da preuzmu lidersku poziciju u DF-u i istisnu, prema njihovom mišljenju, odavno potrošene Andriju Mandića i Milana Kneževića.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
12.03.2021-20:51 20:51

Nevjerovatno..sta se radi..Normalno bi bilo da se Vojska..po naredjenju Djukanovica ukljuci u ovaj Haos..ipak on moze nesto da uradi..Ovo se ne moze gledati..Problem je,sto u NK ima puno izbjeglica ..cetnika..dodikovaca..srbijanaca..tu se ulazi ..kao ovce u tor..