Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Formiran predmet zbog Đukanovićevog intervjua

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom djelu. To je Portalu RTCG saopšteno iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a, Mila Đukanovića.

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom djelu. To je Portalu RTCG saopšteno iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je „Antena M“ dao M.Đ., a koji je od strane Uprave policije dostavljen na ocjenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navodi se u odgovoru podgoričkog Višeg tužilaštva na naša pitanja.

Od tužilaštva je dat je nalog Upravi policije da od „Antena M“ pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke.

Bivši predsjednik države u intervjuu Anteni M kazao je da živimo u zatrovanoj atmosferi, te da će se “ćeranija po Crnoj Gori nastaviti”. Kaže i da je dužan da na to upozori, jer je “crnogorsko društvo društvo osvetnika”.

“To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta”, kaže on, i podsjeća da “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

“E, ko to ne zna, taj ne razumije kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
26.04.2024-11:41 11:41

Koje dijela, ČETNIČKOG, đe je to TUŽILAŠTVO bilo kad je rajo OTKOPAVAO NAORUŽANjE.

Lada
26.04.2024-14:50 14:50

Sve je tačno rekao, a istina boli.