Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Llolla: Uzdržano glasanje bivšeg DF-a potvrdilo opravdanost bojkota Odbora za ljudska prava i slobode

Prava i obaveze za životne partnere lica istog pola

Izostanak podrške obezbjeđivanju istih prava i obaveza životnim partnerima lica istog pola, od strane predstavnika nekadašnjeg DF-a, predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, Jovana Vučurovića, kao i poslanika Miluna Zogovića, potvrđuje još jednom da se njihovo poimanje vrijednosti kosi sa evropskim integracijama naše zemlje, saopštila je poslanica DPS-a Skupštini Crne Gore, Drita Llolla.

Kako je navela, na današnjoj sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Skupštini Crne Gore, ova dva poslanika nijesu podržali Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku kao ni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima.

“Oba prijedloga Vlade Crne Gore stavljena su u skupštinsku proceduru da bi se njihovim usklađivanjem obezbijedila puna primjena Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, na način što bi partneri u zajednici lica istog pola stekli status identičan statusu bračnih supružnika”, kazala je Llola.

On ističe da taj civilizacijski standard, koji je kako navodi, ujedno i osnov ljudskih prava, logično nije naišao na razumijevanje njihove politike koja nastavlja da pokazuje netrpeljivost prema drugačijem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve