Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Podrška UNDP-a uvođenju rodnih principa u rad javne uprave

Sporazum o partnerstvu za rodnu ravnopravnost, koji označava kontinuitet dugogodišnjeg snažnog partnerstva između UNDP-a i Uprave za ljudske resurse, potpisali su danas Ekaterina Paniklova, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, i Agron Camaj, direktor Uprave za ljudske resurse

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori podržaće i tokom ove godine Upravu za ljudske resurse u jačanju kapaciteta, sa posebnim fokusom na uvođenje rodnih principa u sve segmente rada ove institucije.

Sporazum o partnerstvu za rodnu ravnopravnost, koji označava kontinuitet dugogodišnjeg snažnog partnerstva između UNDP-a i Uprave za ljudske resurse, potpisali su danas Ekaterina Paniklova, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, i Agron Camaj, direktor Uprave za ljudske resurse.

“Promovisanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena važan je dio mandata UNDP-a, koji je svoj strateški pristup unapređenju agende rodne ravnopravnosti pokazao i razvijanjem „Standarda (pečata) rodne ravnopravnosti za javne institucije“ – alata kojim se osigurava integrisanje principa rodne ravnopravnosti u rad javnih institucija2, saopšđteno je iz UNDP-a.

Sporazum predviđa zajednički rad na uspostavljanju najviših međunarodnih standarda u oblasti rodne ravnopravnosti u svim segmentima rada institucija – procese donošenja odluka, kreiranje politika, rad na izgradnji kapaciteta i strateško planiranje.

“Cilj ove inicijative je da Uprava za ljudske resurse postane primjer dobrog upravljanja u skladu sa konceptom ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, i to jačajući ekspertizu zaposlenih u oblasti integrisanja rodne perspektive”, navodi se u saopštenju.

Stalna predstavncia UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterina Paniklova, istakla je da je rodna ravnopravnost sastavni dio svih aspekata rada UNDP-a i saradnje sa partnerima.

„Naša posvećenost dostizanju rodne ravnopravnosti ogleda se u brojnim inicijativama usmjerenim na osnaživanje žena, ali i stratešku i kontinuiranu podršku crnogorskim institucijama koje teže reformi, efikasnosti, inkluzivnosti i održivom razvoju. Sa našim partnerom na tom putu, Upravom za ljudske resurse, već smo radili na osnaživanju javnih službenika i službenica u oblastima kao što su rodna ravnopravnost, rodno odgovorno komuniciranje i borba protiv seksističkog govora mržnje. Prepoznajući da je jačanje kapaciteta podsticaj za individualnu, organizacionu i sistemsku promjenu, uvjereni smo da ćemo zajednički doprinijeti da rodna ravnopravnost bude više od koncepta i postane naša realnost“, poručila je Paniklova.

Prema riječima direktora Uprave za ljudske resurse, Agrona Camaja, državne institucije moraju biti osjetljive na sve vidove diskriminacije i nejednakosti.

„I to ne smije biti obaveza samo onih institucija koje se, u svojim osnovnim nadležnostima, bave ljudskim pravima. Obaveza je svih nas da pronađemo model da se kroz svoje nadležnosti borimo za bolje društvo“, poručio je Camaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve