Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

”BATO KORUPCIJA” I SRAMOTA PRAVOSUĐA Kotorski sud i dalje omogućava Careviću da nezakonito drži plažu Ploče!?

Lokalno popularni svetosavski tajkun koji obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva, kada je govorio o korupciji, po svemu sudeći je mislio na sebe i svoju familiju koja već godinama mimo svih zakona uzurpira plažu Ploče, a osim toga je u stilu ''divljeg svetosavskog plemena'' okupirala i skoro pola miliona kvadratnih metara državne zemlje na Krimovici

Svetosavski tajkun i ugroženi Srbin, gospodar SAO Budva Marko Bato Carević koji je za vrijeme ”antisrpskog korumpiranog DPS režima” stekao višemilionsku imovinu priznao je nedavno prilikom gostovanja na jednoj regionalnoj televiziji da je ”Budva bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”.

Lokalno popularni svetosavski tajkun koji obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva, po svemu sudeći je tom prilikom mislio na sebe i svoju familiju koja već godinama mimo svih zakona uzurpira plažu Ploče, a osim toga je u stilu ”divljeg svetosavskog plemena” okupirala i skoro pola miliona kvadratnih metara državne zemlje na Krimovici.

U prilog Carevićeve priče o korupciji mogla bi da ide i farsa koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru. Taj sud još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče.

Podsjetimo, Bulatović je poznat po aferama i prisnoj vezi sa Carevićima.

Sudija Veljko Bulatović koji je Carevićima omogućio da i dalje uzurpiraju plažu Ploče

To se sve toleriše iako su sudovi, prije donošenja navedene privremene mjere već pravosnažno odbili sve Carevićeve zahtjeve.

Uprkos činjenici da je brat predsjednika Opštine Budva Marka Carevića nezakonito rješenje dobio još u avgustu 2020. godine, Osnovni sud u Kotoru još uvijek ne odlučuje o izjavljenom prigovoru, iako su protekli svi mogući zakonski rokovi.  Podsjetimo, drugostepeno vijeće dužno je odluku donijeti u roku od 15 dana od dana dostavljanja spisa predmeta.

Treba takođe podsjetiti da je i Vrhovni sud odbio reviziju nekadašnjeg zakupca plaže Ploče Nebojše Carevića, brata Marka Carevića i potvrdio presude kotorskog i Višeg suda kojima je odbijen njegov zahtjev da sud obaveže Morsko dobro da zaključe aneks kojim ima pravo da koristi plažu do 2033. godine.

Plaža Ploče

Istina, brat predsjednika Opštine je početkom ove godine, odlučio da se bavi pravnim mahinacijama, pa je tako podnio tužbu protiv dvoje sudija Osnovnog suda u Kotoru – Miljane Milović i Miša Jakšića, koji su članovi vijeća koje treba odlučiti o zakonitosti privremene mjere, o čemu je portal Aktuelno već pisao.

Naše uredništvo konsultovalo je svoj advokatski tim u želji da otkrije pozadinu Carevićeve tužbe protiv imenovanih sudija pa nam je objašnjeno da se ”u situaciji kada između stranke u određenom sporu i sudije koji postupa u tom sporu teče parnica taj sudija mora izuzeti od postupanja”.

Da li je Nebojša Carević dobio informaciju da gore imenovane sudije – članovi vijeća, nijesu saglasni sa privremenom mjerom sudije Veljka Bulatovića pa je smislio način na koji da ih izuzme od donošenja odluke, ostaje nerazjašnjeno.

Mada, sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, koji je odnedavno poznat pod nadimkom BATO KORUPCIJA, ne bi bilo iznanađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove.

Batovo priznanje pogledajte na ovom videu:

Ostaje samo da se zapitamo da li je i koga Bato korumpirao da bi Kotorski sud odugovlačio sa odlukom oko tendera za plažu Ploče, a takođe je pitanje koliko je zvaničnika ”podmazao” da bi mu prošla otimačina državne imovine na Krimovici.

Slučajem ”BATO KORUPCIJA” bavićemo se i u narednim danima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
26.04.2021-10:54 10:54

Dje je mali pendrek reljaksacija? Sto ne udara na serifa seljaka kozara?

ZAGA
26.04.2021-23:25 23:25

Ne vidim koji je ovaj?
Onaj nasilnik iz Budve ili onaj isti iz Jagodine

aida
27.04.2021-11:49 11:49

sudija hoce da bude predsjednik. Bitni su mu carevic i njegov bivsi zastupnik.
Nedodidirljiv a bez razloga hapsena sudija koja nije dozvolila carevicu da drži Ploče i odbila njegovu tužbu.
To je naša vladavina prava. Bruka