Petak, 30 Jula, 2021
Rubrika:

ZDRAVKO ĆUTI DOK BATO OSVAJA PRIMORJE ”Čovjek od zakona i reda” ne bi da se miješa u ilegalne poslove svog svetosavskog pajtaša

Zdravko Podoljub Krivokapić, koji je sebe samoproklamovao kao čovjeka od riječi, otkako se domogao fotelje nebrojeno puta je izjavio da Vlada na čijem je čelu za osnovne ciljeve ima uspostavljanje pravne države u kojoj su svi jednaki pred zakonom. Svi osim, po svemu sudeći, Marka Bata Carevića

Kontroverzni svetosavski biznismen koji trenutno obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva Marko Bato Carević razvio je svoje koruptivno-uzurpatorske aktivnosti do neslućenih razmjera, i ponaša se kao feudalni gospodar koji je državne zakone i propise podredio svojim ličnim interesima.

Ovaj kontroverzni velikosrpski politički djelatnik, široj javnosti poznat po neartikulisanim i konfuznim izjavama, po svemu sudeći više nema straha od bilo kakve zakonske konsekvence za svoje ilegalne uzurpatorske radnje pa je, kako smo već pisali, ”divljom” gradnjom krenuo u osvajanje primorja.

Bato je krenuo da širi plažu Ploče koju je njegov brat Nebojša Carević u najboljoj tradiciji razbojništva bukvalno prisvojio. Carevićevi poduhvati se nijesu zaustavili na tome, pa su braća uzurpatori krenuli sa gradnjom na odavno uzurpiranoj Krimovici gdje je već uveliko iznikla tržnica i ”kućica” za radnike, a u planu je i izgradnja hotela.

Bagerom na Ploče

Carević je takođe na svoju firmu Carinvest DOO Kotor već zaveo višespratnicu koja je izgrađena bez građevinske dozvole!

Portal Aktuelno, ali i drugi mediji, već duže vremena pišu o uzurpatorskoj hajdučiji koju Carevići sprovode na dijelu teritorije Crne Gore koje smatraju svojom Srpskom autonomnom oblašću (SAO), a koja obuhvata Opštinu Budva i dio Opštine Kotor.

”Zdravko Koštunica” žmuri na napočinstva svog prijatelja

Ono što vrijeđa inteligenciju cjelokupne javnosti je izostanak reakcije premijera Zdravka Krivokapića, inače bliskog prijatelja Bata Carevića, koji se u stilu bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice pravi neobavješten kada su u pitanju ilegalne aktivnosti njegovog druga.

Zdravko Koštunica Krivokapić: Nobaviješten po potrebi

Krivokapić je, kako je sam priznao, jedan od rijetkih građana Crne Gore koji nije obavješten o akcijama svoga druga Carevića koje su očigledno usmjerene na osvajanje čitavog područja Morskog dobra u primorskom pojasu oko Budve, ali i većeg dijela teritorije Krimovice.

Podsjetimo, premijer Krivokapić je kazao da kada je bio mandatar i gostovao na “imanju” Carevića na Krimovici, da u tom trenutku nije znao da je imanje od pola miliona kvadrata okupirano.

Zdravko Podoljub Krivokapić, koji je sebe samoproklamovao kao čovjeka od riječi, otkako se domogao fotelje nebrojeno puta je izjavio da Vlada na čijem je čelu za osnovne ciljeve ima uspostavljanje pravne države u kojoj su svi jednaki pred zakonom.

Pitanja za ”čovjeka od reda i zakona”

Budući da se Krivokapić provodio u Batovom restoranu izgrađenom na nelegalno prisvojenom zemljištu, i za sebe tvrdi da je ”čovjek od zakona i reda”, koristimo priliku da mu postavimo nekoliko pitanja:

– Zašto ćuti kada su u pitanju brojne nezakonitosti na relaciji Nebojša Carević i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u vezi plaže Ploče?

– Da li mu je poznato da je Vrhovni sud Crne Gore u februaru 2021.godine presudio da brat predsjednika SAO Budva Marka Bata CarevićaNebojša Carević nema pravo da zaključi bilo kakav Aneks ugovora iz čega se nedvosmisleno potvrđuje pisanje portala Aktuelno da je Carević bez osnova prisvojio plažu Ploče kao da mu je đedovina?

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

– Ako nije upoznat sa navedenom presudom portal Aktuelno ga ovom prilikom upoznaje sa istom i pita ga šta će preduzeti?

– Pitanje koje se nakon ovoga nameće je –  da li Krivokapić poštuje odluke nacionalnih sudova?

– Zašto premijer ćuti i ništa ne preduzima povodom nesporne činjenice da Nebojša Carević nije platio zakupninu za plaže Ploče počev od 2011.godine?

– Što planira da preduzme povodom knjiženja objekta u zoni morskog dobra na braću Carević (ili samo Nebojšu), što je protivno svakom mogućem zakonskom propisu?

– Da li se uopšte bavi predmetnom otimačinom i školskim primjerom krivičnog djela počinjenog na organizovan način?

– Ako se ovim ne bavite, čime se bavite u Vladi, osim brojnim smjenjivanjima i imenovanjima?

Vlada ne odgovara portalu Aktuelno

S obzirom da Vlada Crne Gore ne odgovara portalu Aktuleno već duže vremena, ovim putem javno apelujemo na premijera da javnost udostoji odgovora na gore navedena pitanja vezana za njegovog prijatelja, budvanskog uzurpatora.

Ukoliko je premijeru gore navedeno nepoznato, predlažemo da se opušti uz flašu domaće rakije i onda natenane raspita o navedenim činjenicama, nakon čega mu neće trebati dugo da zaključi o kakvom se kriminalu radi.

Ukoliko Krivokapiću mamurluk bude smetnja, predlažemo mu da preko online apoteke koja je reklamirana na portalu Vijesti poruči nešto za glavobolju, prije ispitivanja činjenica o kojima smo pisali već duže vrijeme, a nastavićemo i ubuduće.

Carevićeve afere

Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Vlada će obezbijediti ljetovanje za djecu iz zemalja najteže pogođenih nedavnim nevremenom

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o upućivanju humanitarne pomoći Njemačkoj, Holandiji i Belgiji, saopšteno je iz Vlade. "Izražavajući saosjećanje i solidarnost...

Podignuta optužnica, tužilac predložio doživotnu kaznu za Belivuka i Miljkovića

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala pod...

Požar na Gorici trenutno pod kontrolom, očekuju dodatnu podršku nadležnih državnih organa

Službi zaštite i spašavanja prijavljen je danas u prijepodnevnim satima, požar u blizini brda Gorice. Pripadnici Službe su nakon izlaska na teren utvrdili da...

Đurović: Saveznici i zemlje članice NATO moraju konstantno usaglašavati procedure

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, sa kolegom iz Sjeverne Makedonije generalom Vaskom Đurčinovskim i zamjenikom ministra odbrane te zemlje Baškimom...

Spasilačka akcija na Durmitoru, povrijeđen dječak iz Beograda

Gorska služba spašavanja Crne Gore izvela je danas spasilačku akciju na Durmitoru, gdje je povrijeđen sedmogodišnji V.R. iz Beograda. Kako je objavljeno na Facebook stranici...

Najčitanije

Povezano

DPS Budva: Carevićeva sumnjiva diploma demant premijerovih stavova

Jučerašnje izlaganje premijera Krivokapića za vrijeme premijerskog sata bilo je između ostalog i o kupovini diploma. Lijepa prilika da crnogorsku, a prije svega budvansku...

Jočić: Krivokapić je obična izdajnička, lažava tranja

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić nazvala je premijera Zdravka Krivokapića "običnom lažavom i izdajničkom tranjom". "Poslije Raškovog svjedočenja, jasno je da...

Zirojević: Skandal, Krivokapić optužuje Kinu za opstrukcije

Skandal! Predsjednik Vlade optužuje Vladu NR Kine za nekakve opstrukcije. Nakon toga govori da će Vlada biti “evropska, a ne kineska”, saopštio je portparol...

NIT’ SU SILIKONI, NIT’ JE SAKE Zdravinjo uživa dok još može, Vesni bolest izgovor da pobjegne sa ministarske funkcije!?

Premijer Zdravko Krivokapić konačno je juče priznao ono što čitava Crna Gora zna već duže vremena i što njeni građani dobro osjećaju na svojoj...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jole
22.06.2021-13:31 13:31

Zdravinjo nece brata Bata četnika dirati. Evo pitanje isto za specijalaca Dritana silnog sto mu on gleda kroz milionske afere i sto njega ne hapsi???!!

Andjela
22.06.2021-16:55 16:55

Kozar Bato ce jos malo do Prevlake doci a sve ,,casino i posteno,,