Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministar Mujović dostavio SDT-u papire za Carevića

Dokumentacija u vezi Ugovora o dodjeli koncesije za eksploataciju kamena na lokaciji ''Platac'' na Krimovici

Ministarstvo energetike i rudarstva odlučno je da se uradi revizija svih odluka koje izazivaju kontroverze u javnosti i dostavilo je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju u vezi Ugovora o dodjeli koncesije za eksploataciju kamena na lokaciji “Platac” na Krimovici, saopšteno je Vijestima u resoru kojim rukovodi ministar Saša Mujović.

Koncesija je dodijeljena kompaniji “Carinvest” u vlasništvu porodice bivšeg predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića, o čemu je Portal Aktuelno već pisao.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvala je Mujovića da bez odlaganja otvori postupak revizije ugovora o dodjeli koncesije za eksploataciju kamena na lokaciji “Platac” na Krimovici, koja je, kako su kazali, suprotno zakonu dodijeljena kompaniji “Carinvest”.

Ta nevladina organizacija juče je Mujoviću dostavila dokumentaciju koju posjeduje,a prethodno su SDT-u podnijeli krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića koji je potpisao ovaj ugovor po Vladinom zaključku i ovlašćenju.

“Ministarstvo energetike je odlučno da se uradi revizija svih odluka koje izazivaju kontroverze u javnosti, u okviru svojih nadležnosti, što je i dokazalo u dosadašnjem radu, kao i da u potpunosti sarađuje sa nadležnim istražnim organima u tim procesima. U skladu sa zahtjevom Generalnog sekretarijata Vlade, dostavili smo svu traženu dokumentaciju formiranu povodom javnog oglasa za dostavljanje ponude za dodjelu Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena ležišta ‘Platac’ u Opštini Kotor od 08.02.2022. godine, sa odlukama o dodjeli predmetne koncesije, za potrebe izviđajnog postupka koji se vodi pred SDT-om”, kazali su u ovom resoru.

Iz Ministarstva su naveli da će odgovoriti i na sva eventualna dodatna interesovanja u mjeri u kojoj to SDT bude zahtijevalo tokom izviđajnog postupka.

Iz ovog resora su podsjetili da je Odluku o dodjeli koncesije donijela 42. Vlada Zdravka Krivokapića, a da je ugvoor potpisala 43. Vlada Dritana Abazovića, odnosno tadašnji ministar finansija Aleksandar Damjanović po zaključku i ovlašćenju Vlade.

IzvorVijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotor
20.12.2023-13:39 13:39

Dolijaće i ovaj grbaljski bos.