Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Šućur: Ministar Mujović u ”ofsajdu”

Šućur je posavjetovao ministra Mujovića da se okane neosnovanog i prizemnog omalovažavanja drugih, sa ciljem da se tako dodvori svojim partijskim mentorima, ne bi li tako sačuvao svoje dostojanstvo, jer kako kaže, valjaće mu jednoga dana kada više ne bude u ministarskoj fotelji i kada bude trebao da pogleda druge u oči, a naročito svoje kolege iz naučne zajednice

Imajući u vidu da me ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović indirektno prozvao na današnjoj sjednici Skupštine riječima kako je na mjestu člana Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od strane 43. Vlade postavljen fudbalski sudija, želim da mu poručim da će, na njegovu žalost, bolje rezultate imati energetski sektor u kojem je jednu od pozicija pokrivao fudbalski sudija nego ekspert i dekan Duška Bjelice iz vremena kada je DPS neprikosnoveno vladao Crnom Gorom, saopštio je Goran Šućur, bivši član Odbora direktora EPCG-a.

Šućur je istakao da bi ministar Mujović morao da zna, jer za to prima platu od svih građanki i građana Crne Gore, da na mjesto člana Odbora direktora Elektroprivrede se ne može izabrati fudbalski sudija, jer Zakon tačno propisuje uslove za izbor članova, a to su VII1 stepen visoke stručne spreme i pet godina radnog iskustva.

“Ministar Mujović je time na jedan prizeman način pokušao da omalovaži moju ličnost i moj hobi, u stilu onih političara koji su spremni na sve zarad kojeg političkog poena, koji se ne libe ničega i za koje je moral samo misaona kategorija, ali šta drugo očekivati od dekana Duška Bjelice”, poručuje Šućur.

On je napomenuo da je po struci diplomirani pravnik Univerziteta Crne Gore i da na posao fudbalskog sudije gleda kao na svoj hobi. Dodaje i da takođe među fudbalskim sudijama ima profesora, direktora firmi, zubara, tužioca, sudija.

“Ovaj prizemni pokušaj da omalovaži mene, kao i sve druge fudbalske sudije, je samo jedan u nizu pokazatelja zbog kojih se ministar Mujović od samog početka svog mandata nalazi u “ofsajdu”. U “ofsajdu” je jer je obećao meritokratiju, a građani svakodnevno gledaju kako se na ključnim pozicijama u energetskom sektoru imenuju kadrovi bivšeg režima koji su učestvovali u prodaji akcija Elektroprivrede i omogućili pljačku građana i uništavanje ne dasetine naših rijeka izgradnjom minihidroelektrana u vlasništvu miljenika bivšeg režima, a za koje građani i dan danas subvecionišu”, kazao je Šićur.

“U “ofsajdu” je jer je obećao javne konkurse, a dobili smo ponižavanja čitave naučne zajednice Crne Gore, za koju nema mjesta na pozicijama, jer su one namještene isključivo za drugove i mentore ministra Mujovića i kadrove bivšeg režima. U “ofsajdu” je jer je obećao da će cjeniti rezultate, a onda je uz pomoć parlamentarne većine pohitao da protivustavnim izmjenama Zakona o privrednim društvima smijeni Odbor direktora i čitav menadžment EPCG-a koji je ostvario istorijske rezultate, na koje sam lično mnogo ponosan. U “ofsajdu” je jer je od čitavog energetskog sektora napravio cirkus u kom se sjednice Skupštine akcionara i odbora direktora odlažu, održavaju u kasnim večernjim časovima, isključivo zbog partijskog kusuranja i bitke oko fotelja u kojoj je malo koga briga za rezultate najveće državne kompanije. Razloga ima isuviše da bi se nabrojali, ali je jasno svima da se ministar Mujović nalazi konstantno u dubokom “ofsajdu”, istakao je.

Šućur je na kraju posavjetovao ministra Mujovića da se okane neosnovanog i prizemnog omalovažavanja drugih, sa ciljem da se tako dodvori svojim partijskim mentorima, ne bi li tako sačuvao svoje dostojanstvo, jer kako kaže, valjaće mu jednoga dana kada više ne bude u ministarskoj fotelji i kada bude trebao da pogleda druge u oči, a naročito svoje kolege iz naučne zajednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve