Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

CAREVIĆU PROŠLE PRAVNE MAHINACIJE Odbijen prigovor Morskog dobra, nastavlja se uzurpacija plaže Ploče

Vijeće Osnovnog suda u Kotoru, koje je prisilno izmijenjeno nakon što je Nebojša Carević podnio tužbu protiv dvoje članova vijeća i na taj način ih izuzeo iz postupanja u predmetu, odbilo je prigovor Morskog dobra i potvrdilo rješenje Carevićevog omiljenog sudije Veljka Bulatovića. Kada je u pitanju sudija Bulatović njegov interes je jasan - Carević mu je obećao da će biti predsjednik suda u Kotoru zbog čega se i prijavio na oglas.

Predsjednik opštine Budva, samoproklamovani ”car korupcije” Marko Bato Carević i njegov brat Nebojša očigledno imaju odličan sistem kako da izigraju sudove i zaobiđu zakonske propise da bi nastavili da se bave svojim ilegalnim, uzurpatorskim aktivnostima.

Nakon upornog pisanja portala Aktuelno, Osnovni sud u Kotoru konačno se sjetio i odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom na privremenu mjeru kojom je ovom preduzeću zabranjeno davanje u zakup i otvaranje pristiglih ponuda za plažu Ploče koju godinama nezakonito drži Nebojša Carević, brat predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića.

Umjesto da pravda bude zadovoljena, vijeće Osnovnog suda u Kotoru, koje je prisilno izmijenjeno nakon što je Nebojša Carević podnio tužbu protiv dvoje članova vijeća i na taj način ih izuzeo iz postupanja u predmetu, odbilo je prigovor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i potvrdilo rješenje Carevićevog omiljenog sudije Veljka Bulatovića.

Podsjetimo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je 9. jula, prošle godine nakon skoro 18 godina, prvi tender za zakup  jednog od najatraktivnijih kupališta na primorju – plaže Ploče.

Sudija Veljko Bulatović koji je Carevićima omogućio da i dalje uzurpiraju plažu Ploče

Međutim, 24. avgusta sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović, koji je poznat po aferama i prisnoj vezi sa Carevićima, donio je privremenu mjeru kojom se zabranjuje Morskom dobru zakup i davanje na korišćenje trećim licima plaže Ploče.

S obzirom da se takvom odlukom aminuje Carevićma da i dalje protivzakonito uzurpiraju plažu Ploče, Morsko dobro je očekivano uložilo prigovor pred Osnovnim sudom u Kotoru koji je odbijen.

Odluka po mjeri Carevića

Portal Aktuelno je došao u posjed odluke vijeća, koja je po svemu sudeći, skrojena po želji Nebojše Carevića i istu je proslijedio svom pravnom timu na analizu, o čemu ćemo pisati u narednim danima.

Ono što je čudno i što posebno bode oči u čitavom ovom slučaju je činjenica da je Nebojša Carević već pravosnažno izgubio spor kojim je tražio da se naloži Morskom dobru da sa njim zaključi Aneks ugovora koji je prekršio u svakoj mogućoj odredbi koja je mogla da se prekrši.

Plaža Ploče

”Obrazloženje sudova u Crnoj Gori po toj tužbi je bilo da je očigledno da Carević nije produžio ugovor na način kako je to bilo ugovoreno osnovnim, više puta prekršenim ugovorom,  kao i da samim tim ne može uspjeti u sporu kojim traži zaključenje aneksa”, rekli su izvori portala Aktuelno upućeni u ovaj slučaj.

Da pojasnimo, odbijanje zahtjeva za zaključenje aneksa znači da je osnovni ugovor istekao i da Carević drži nezakonito plažu Ploče! Ali to očigledno ne smeta Osnovnom sudu u Kotoru.

Carević obećao Bulatoviću mjesto predsjednika suda

Ono što posebno zabrinjava i zbog čega je portal Aktuelno uključio svoj pravni tim jeste pitanje kako je sud odlučio da je privremena mjera omiljenog sudije Marka Bata Carevića- Veljka Bulatovića zakonita i kako je to vijeće našlo da je isti dokazao vjerovatnost potraživanja (u novom postupku traži da se utvrdi da je ugovor o zakupu Plaže Ploče zaključen na neodredjeno vrijeme), kad su sve tri sudske instance u ranijem postupku utvrdile da je ugovor prestao da važi!?

Nakon analize od strane našeg pravnog tima obavijestićemo javnost i o malverzacijama na kojima je zasnovan čitav ovaj postupak.

Kada je u pitanju sudija Veljko Bulatović njegov interes je jasan – Carević mu je obećao da će biti predsjednik suda u Kotoru zbog čega se isti i prijavio na oglas, a tom temom i interesom prisilno izmijenjenog vijeća ćemo se baviti u narednim danima.

Carevićeve afere

Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznenađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojima je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
31.05.2021-12:03 12:03

Kada bi jedan obican gradjanin ukrao jednu cokoladu ili neku pastetu onda bi svi na glas urlikali lopov, lopov a ovi lupezi koji kradu milione se maltene tretiraju kao neki mini heroji koje cak i pravosudje podrzava. Crna Goro sta te snadje ??

cikoticka
31.05.2021-17:02 17:02
Reply to  Ha20

nicija nije do zore gorela pa nice ni njihova, Bog ce im skratiti svicanje

Neki
01.06.2021-08:44 08:44

NOVA AVIO LINIJA BANJA LUKA GRBALJ I SVI NA PLOCE DA SE SUNCATE KOD BATICE….

Tara
14.11.2023-16:18 16:18

Kompletno uzurpirano..potplaceno sudstvo treba raspustiti—Ako je tuzilastvo-sudstvo u Kotoru koruptno..oni ne bi smjeli na istom da rade..Oni bi trebali ici u zatvor!