Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Čukarički završio evropsku sezonu sa svih osam poraza

Brđani su prvo eliminisani iz Lige Evrope, a potom u Ligi konferencija ostvarili svih šest poraza, osvojili posljednje mjesto u grupi F, uz gol razliku 2:16.

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su maksimalan učinak ove sezone na evropskoj sceni – odigrali su osam utakmica i isto toliko puta su pognute glave napustili teren i porazom u Genku samo potvrdili da su zalutali na evropsku scenu.

Genk je večeras na svom terenu pobijedio Čukarički sa 2:0, iako je sat vremena igrao sa igračem manje, ali ni to nije bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi, pošto je Ferencvaroš na kraju imao 10 bodova, odnosno bod više od Belgijanaca.

Brđani su prvo eliminisani iz Lige Evrope, a potom u Ligi konferencija ostvarili svih šest poraza, osvojili posljednje mjesto u grupi F, uz gol razliku 2:16.

Srbija je prošlu sezonu završila na visokom 11. mjestu i imala pravo na pet timova u evropskim kupovima, od kojih dva u Ligi šampiona. Crvna zvezda se kao šampion našla direktno u Ligi šampiona, TSC je igrao plej-of, i tako imao zagarantovano učešće u Ligi Evrope, dok je Čukarički igrao plej-of Lige Evrope i završio u najmlađem evropskom klupskom takmičenju. Partizan i Vojvodina su još ljetos ispali iz Evrope.

Brodolom srpskih klubova upotpunjen je večeras porazima Čukaričkog i TSC-a, pošto je Srbija na 27 evropskih utakmica zabilježila svega jednu pobjedu (Partizan), dva remija i nevjerovatna 24 poraza što je nezabilježeno u istoriji evropskih kupova na ovom nivou.

Zbog toga je srpska liga već od večeras na 18. mjestu rejting liste, a na kraju sezone je realno da padne za još jedno mjesto.

Dinamu je u Zagrebu bio dovoljan i bod da osigura drugo mjesto za plasman u 1/16 finala Lige konferencije i nije dozvolio iznenađenje.

“Modri” su na Maksimiru savladali kosovski Balkani 3:0, a golove su postigli u periodu od 69. do 77. minuta.

Prvo je mrežu ekipe čiji dres novi crnogorski reprezentativac Edvin Kuč (golman Damir Ljuljanović je bio na klupi) zatresao Dino Perić, a potom se dva puta upisao reprezentaivac Hrvatske Bruno Petković.

Dinamo je tako grupi završio sa devet bodova, pet više od Balkanija i devet manje od Viktorije Plzenj koja je ostvarila svih šest trijumfa.

Kuč je bio na terenu do 71. minuta.

GRUPA F

Ferencvaroš – Fjorentina 1:1 (0:0)

/Zaharijansen 48 – Ranijeri 73/

Genk – Čukarički 2:0 (1:0)

/Hejnen 21, Paintsil 57/

Tabela: Fiorentina 12, Ferencvaroš 10, Genk 9, Čukarički 0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve