Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Breznica deveti put šampion Crne Gore

Pljevljakinje su u gostima savladale Mladost 2015 (6:0) i tri kola prije kraja stekle nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnosti

Fudbalerke Breznice nastavile su dominaciju u Crnoj Gori i osvojile devetu titulu zaredom.

Pljevljakinje su u gostima savladale Mladost 2015 (6:0) i tri kola prije kraja stekle nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnosti.

Breznica je protiv podgoričke ekipe povela nakon pola sata igre kada je pogodila Katarina Čađenović, a do poluvremena se upisala i Mia Baturan.

U nastavku su gošće bile nezadržive – mrežu rivala su tresle i Mina Balević, Milica Šebek i dva puta Jelena Petrović.

“Ovim putem želimo da čestitamo djevojkama, kao i svim trenerima u klubu koji su radili sa njima, ali i sa dječacima. Svi oni predstavljaju neizmjerno bogatstvo našeg kluba”, saopštili su iz Breznice.

“Titula, koja je ponos našeg kluba, grada i države, nije prestiž. Došla je nakon ozbiljnog rada, truda, odricanja. Radili smo, u tišini, boreći se sa svim nepravdama, finansijskim nedaćama, opstrukcijama na skoro svim nivoima. Sve te represije učinile su samo jedno, a to je da naša želja da uspijemo i dokažemo da smo najbolji, nadjača sve prepreke sa kojima smo se suočavali”.

“Mi nismo klub koji odustaje. Nastavljamo, kao i do sad, istim žarom, ako ne i jače i bolje za dobrobit fudbala, prije svega u Pljevljima, ali i na sjeveru Crne Gore. U protekloj godini svjedoci smo niza situacija koje su očigledan pokazatelj na koji način se odnosilo prema klubu, od diskriminicaje golmanke Miličić, gdje ne samo da je Savez ignorisao, već i Sindikat, koji je u obavezi da zaštiti članice, a sve pod izgovorom da im se Miličić nije lično obratila, pa sve do situacija kada je klubu uskraćna pozajmica, samovoljom pojedinaca u Savezu. To je period kada ni Udruženje profesionalnih trenera nije osjetilo potrebu da nas podrži, moralno naravno, samo to je bilo potrebno. Ovo nije naša žalba, već podjećanje na samo par situacija, u nizu … Nema potrebe naglašavati da smo se sa svakom izborili, pošteno, jer jedino tako i umijemo. Neka ovo bude podstrek i ostalim klubovima u Crnoj Gori da slijede naš primjer i slobodno progovore o stanju u našem fudbalu. Koristimo ovu priliku da javno pružimo podršku treneru FK Budućnost, Ivanu Brnoviću, koji trenutno prolazi kroz veoma teške trenutke”, istakli su iz Breznice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve