Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Leković: Raičević nezakonito izabran za predsjednika Opštine Bar

Poništena odluka Skupštine opštine Bar od 8. jula 2022. kojom je Dušan Raičević izabran za predsjednika te opštine

Odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković je saopštio da je poništena odluka Skupštine opštine Bar od 8. jula 2022. kojom je Dušan Raičević izabran za predsjednika te opštine.

“Nakon skoro dvije godine Upravni sud usvojio je tužbu Kluba odbornika Demokrata Bar i donio Presudu kojom je poništio Odluku Skupštine opštine Bar broj 030-016/22-294 od 08.07.2022. godine kojom je Dušan Raičević izabran za predsjednika Opštine Bar prije isteka prethodnog mandata i prije održavanja lokalnih izbora”, navodi Leković u saopštenju dostavljenom medijima.

Tvrdi da je tog 8. jula 2022. godine Skupština opštine Bar bila poprište nezakonitog i neustavnog otjelotvorenja diktatorskog režima najgore vrste.

“Uzalud su tada bili svi naši apeli, sugestije i molbe da aktuelna vlast ne usvaja predmetnu odluku i da svog lidera Dušana Raičevića izborom na ovaj nezakonit način ne diskredituje, silom na sramotu većinog glasova Odluka je ipak donesena. Podsjećam da je tog 8. jula, neposredno pred istek četvorogodišnjeg mandata odbornika, sproveden svojevrsni udar na temelje demokratije, čime se u konačnom nezakonito omogućio još jedan četvorogodišnji mandat predstavniku DPS-a Dušanu Raičeviću koji je nakon sjednice 8. jula 2022. godine u svojim rukama imao neograničenu izvršnu moć, dok je Skupština opštine Bar postala tijelo koje više nema ni legitimitet ali ni funkciju, a što je očigledno bila i namjera vladajuće većine u Baru”, kazao je Leković.

Prema njegovim riječima sada se nakon svega postavlja pitanje, da li je Raičević koji je nakon lokalnih izbora u oktobru 2022. godine tijesnom većinom ponovo izabran za predsjednika, uopšte legitiman predsjednik s obzirom na okončanje predmetnog postupka i činjenicu da je prihvatio i inicirao da bude nezakonito izabran za predsjednika.

“Ponavljam, da je Raičević tada uvažio naše dobronamjerne sugestije i molbe, ovo pitanje se danas ne bi ni postavljalo”, zaključio je Leković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve