Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Đirona srušila Barselonu i promovisala Real u šampiona

Karlo Anćeloti je napravio čak 10 promjena u odnosu na utakmicu sa minhenskim Bajernom u utorak, odmorio većinu igrača ali i došao do pobjede protiv Kadisa u 34. kolu La lige 3:0

Četiri kola prije kraja pitanje prvaka u La Ligi je riješeno – Real Madrid je 36. put šampion Španije, jer je savladao Kadis 3:0 a potom dočekao i kiks najbližeg pratioca Barselone, koja je u katalonskom derbiju poražena od sjajne Đirone 4:2.

Karlo Anćeloti je napravio čak 10 promjena u odnosu na utakmicu sa minhenskim Bajernom u utorak, odmorio većinu igrača ali i došao do pobjede protiv Kadisa u 34. kolu La lige 3:0.

Priliku su dobili igrači čija je minutaža ograničena – na golu se prvi put ove sezone, a poslije oporavka od povrede prednjih ukrštenih ligamenata koljena, vratio Tibo Kurtoa.

Jedini koji je započeo duel, a da je igrao u Minhenu jeste Naćo čija se karijera u Realu završava na kraju sezone.

Real je poveo 1:0 u 51. minutu golom Braima Dijaza, koji je kod drugog gola bio asistent Belingemu u 58. minutu. Konačnih 3:0 postavio je Hoselu u trećem minutu sudijske nadoknade.

Tada se znalo da će „merengesi” biti šampioni ako Barselona ne pobijedi tim od kojeg je u prvom dijelu sezone poražena 4:2.

Istu sudbinu je doživjela i danas, iako je vodila 1:0 i 2:1. Prvi gol dao je Andreas Kristensen u 3. minutu, ali je Artjom Dovbik poravnao čim se krenulo sa centra.

Robert Levandovski je u sudijskoj nadoknadi donio novu prednost „blaugrani”, ali su u nastavku domaći blistali.

U nastavku je Portu igrao fudbal života – u 65. minutu je izjednačio nakon asistencije Dovbika, u 67. namjestio gol Migelu Gutijeresu, a u 74. sjajno izdanje krunisao fenomenalnim pogotkom za konačnih 4:2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve