Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Portparolka Stejt departmenta Hala Rarit podnijela ostavku zbog Gaze

Rarit je ukazala na dvostruke standarde u američkoj politici koji se tiču humanitarne krize i smrti palestinskih novinara u Gazi.

Hala Rarit, portparolka Stejt departmenta na arapskom jeziku je prva pripadnica američke diplomatije, da je to poznato, koja je podnijela ostavku zbog stava američke administracije o ratu u Gazi.

Dva druga zvaničnika Stejt departmenta – Džoš Pol i Anel Šelin, takođe, su podnijeli ostavke u znak protesta protiv politike SAD, koja je oštro podijelila stanovništvo u Americi, navodi CNN, prenosi Tanjug.

Rarit je rekla da su ona i njene kolege “užasnute” Hamasovim terorističkim napadima 7. oktobra, koji su pokrenuli rat u Gazi.

Ona je navela da su svi očekivali snažne reakcije, ali da niko nije predvidio da će ishod biti 34.000 ubijenih ljudi u Gazi i da će zavladati glad.

“U osnovi, zabrinuta sam da smo na pogrešnoj strani istorije i tako štetimo našim interesima”, navela je ona, misleći na podršku Bajdenove administracije Izraelu u ratu sa Hamasom.

Rarit je ukazala na “dvostruke standarde” u američkoj politici koji se tiču humanitarne krize i smrti palestinskih novinara u Gazi.

“Kao Sjedinjene Američke Države moramo se pridržavati naših principa. Ne možemo praviti izuzetke. Naši saveznici i naši protivnici gledaju i to povređuje nas kao naciju”, istakala je ona.

Rarit je navela i da joj je dosta kolega prišlo i reklo da se osjeća isto kao i ona, samo što nisu u mogućnosti da to kažu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve