Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Liga konferencija: Prošli Aston Vila, Fiorentina, Olimpijakos i Briž

Fudbaleri Klub Briža pobedili su PAOK u Solunu rezultatom 2:0 i sa ukupnih 3:0 otišli u polufinale UEFA Lige konferencija, gdje će se sastati sa Fiorentinom

Fudbaleri Klub Briža pobedili su PAOK u Solunu rezultatom 2:0 i sa ukupnih 3:0 otišli u polufinale UEFA Lige konferencija, gdje će se sastati sa Fiorentinom.

Belgijanci su sve nade prepunog stadiona “Tumba” ugasili u prvom poluvremenu, sa dva pogotka španskog napadača Ferana Jutgle.

On je u 33. minutu iskoristio pas Sabea i matirao hrvatskog golmana Kotarskog za 0:1, da bi u 45. minutu pokupio “otpadak” posle šuta Skorasa i odbrane Kotarskog i pospremio ga u mrežu, za velikih 0:2.

.Fudbaleri Aston Vile su se plasirali u polufinale UEFA Lige konferencija. Tamo će se sastati sa Olimpijakosom koji je na jedanaesterce bio bolji od Fenerbahčea.

Oni su u revanš meču četvrtfinala eliminisali Lil kao gosti sa 4:3 poslije boljeg izvođenja penala. Nakon 90 minuta je bilo 2:1 za Lil, koliko je Vila pobijedila prije sedam dana u Birmingemu, dok u produžecima nije bilo golova.

Aston Vila u polufinalu čeka boljeg iz duela između Fenerbahčea i Olimpijakosa.

Lil je večeras bio puno bolji tim, pogotovo u regularnih 90 minuta, ali se engleski klub izvukao i “dovukao” do penala, a tamo je “gospodario” golman Emilijano Martinez. Prgavi Argentinac je odbranio dva penala, a usput je, u svom stilu, uspio da isprovocira cio stadion.

Velika neizvjesnost u dvomeču Fiorentine i Viktorije iz Plzenja, poslije prvog meča je bilo 0:0, a i danas nije bilo mnogo drugačije.

Gosti su, ovoga puta, došli da odbrane svoj gol i radili su to mučenički, uspijevali su da odolijevaju, a Fiorentina je propustila dobar broj prilika u regularnom dijelu koji je završen rezultatom 0:0. Ipak, u produžecima je uspjela da stigne do pobjede i plasmana u polufinale, bilo je 2:0.

Fiorentina je sasvim zasluženo u polufinalu Lige konferencije.

U polufinalu će igrati protiv Briža.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve