Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Važna pobjeda Vest Hema, Viljareal na korak od čuda

Nakon što su bili rivali u grupnoj fazi Lige Evrope gdje su Čekićari dva puta savladali Njemce, žrijeb ih je spojio i u osmini finala istog takmičenja.

Četvrti put ove sezone je Vest Hem ukrstio koplja sa Frajburgom, treći put ga pobiedio i napokon ga se otarasio na evropskom putu.

Nakon što su bili rivali u grupnoj fazi Lige Evrope gdje su Čekićari dva puta savladali Njemce, žrijeb ih je spojio i u osmini finala istog takmičenja. Frajburg je minimalcem slavio na svom terenu u prvom meču ali je Vest Hem večeras u revanšu nadoknadio minus i trijumfom 5:0 obezbjedio mjesto u četvrtfinalu.

Pride je obradovao i cio engleski fudbal. Njemačka i Engleska ove sezone na UEFA rang listi nacionalnih koeficijenata vode bitku za jedno od prva dva mjesta koje donosi dodatnog predstavnika za Ligu šampiona naredne sezone.
Ko bude bolji na kraju sezone, petoplasirani klub iz lige će mu igrati u Ligi šampiona. S obzirom da je ovo bio direktni duel Engleske i Njemačke, Vest Hem je tamošnjem fudbalu napravio veliku uslugu.
Do večerašnjeg meča je Engleska imala 70 šansi za dodatno mjesto u Ligi šampiona, a posle pobjede Vest Hema su te šanse skočile na 85 oisti. Šanse Njemaca su pale sa 37,5 na 20 procenata.

U četvrtfinalu je i Marselj koji umalo da prokocka četiri gola prednosti sa Velodroma. Viljareal je bio na pragu senzacije, slavio 3:1 u revanšu na svom terenu i malo mu je falilo da meč uvede u produžetke.

Marselino Toral je počeo sezonu na klupi Marselja ali je otišao kada su huligani počeli da prave probleme. Preuzeo je Viljareal u teškom trenutku i podigao ga. Kada se sa Žutom podmornicom vratio na Velodrom  da se osveti, odigrali su užasnu utakmicu bez šuta na gol, primili četiri gola i djelovalo je da je sve gotovo.

Ipak, Viljareal je riješio da ne provede četvrtak veče u šetnji već da pruži sve od sebe i pokuša da napravi čudo. Četiri gola razlike iz prvog meča nisu objektivna razlika kvaliteta između dva tima. Ako razlike uopšte i ima.

Osokoljeni sa velikih 4:0 iz prvog meča, gosti su kombinovali sa timom u revanšu i umalo sve upropastili. Viljareal je krenuo furiozno i nizao šansu za šansom. Serlot je promašio tri u prvih 20 minuta, prijetili su Gedeš, Kokelan, da bi poslije pola sata igre stiglo zasluženo vođstvo. Kapu je pogodio glavom na centaršut Kika Femenije. Do kraja poluvremerna je Kapu promašio još dvije šanse i Marselj je mogao da bude zadovoljan minimalnim zaostatkom na pauzi…

Vidio je gostujući trener da će đavo odnijeti šalu, pa su na poluvremenu ušli Harit i Obamejan ali Viljareal je uhvatio ritam i nastavio da melje. Nada se rasplamasala u 54. minutu kada je Serlot postigao sjajan gol. Norvežanin igra sjajno u posljednje vrijeme…

Uslijedio je strašan pritisak Španaca, Pau Lopes je intervencijama na golu spašavao goste ali u 86. minutu je i on kapitulirao. Moskera je udarcem glavom zapalio tribine i doveo Viljareal na korak od čuda – 3:0.

Gostima je ušla voda u uši, panično su se branili, a Mandi i Morales su u nadoknadi vremena propustili sjajne prilike da meč uvedu u produžetke. Usljedila je kazna pošto je Klos pogodio na asistenciju Obamejanai Marselj se izvukao. Sa ovakvim oscilacijama neće daleko…

RENDŽERS – BENFIKA 0:1 (0:0), prvi meč 2:2

/R. Silva 67/

SLAVIJA PRAG – MILAN 1:3 (0:3), prvi meč 2:4

/Jurašek 85 – Pulišić 33, Loftus Čik 36, Leao 45+6/

VILJAREAL – MARSELJ 3:1 (1:0), prvi meč 0:4

/Kiko 32, Serlot 58, Moskera 85 – Klos 90+4 /

VEST HEM – FRAJBURG 5:0 (2:0), prvi meč 0:1

/Paketa 9, Boven 32, Kresvel 52, Kudus 77, 85/

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve