Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Korisnici nijesu oduševljeni: YouTube testira novi format reklama

Kompanija je, kako su nedavno najavili, počela sa testiranjem novog oblika oglasa koji se prikazuju na ekranima kada korisnici ne gledaju, odnosno pauziraju klipove

YouTube najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vrijeme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, naravno, ali su oglasi razlog zbog kog je servis dostupan.

Alternative postoje, ali je to neophodno platiti, pa se dio korisnika odlučio za korišćenje aplikacija za blokiranje oglasa.

Google pokušava da im stane na kraj već neko vrijeme, pa se takvim korisnicima sadržaj potpuno usporio, i jedino rješenje je da deinstaliraju blokatore oglasa.

Oglasi, jasno, nijesu popularni i zbog toga se nova opcija koju YouTube testira vjerovatno neće svidjeti korisnicima.

Kompanija je, kako su nedavno najavili, počela sa testiranjem novog oblika oglasa koji se prikazuju na ekranima kada korisnici ne gledaju, odnosno pauziraju klipove.

Trenutno, ovo je dostupno sa za TV i aktivira se kada korisnici pauziraju gledanje videa na YouTube-u. Kada kliknu na pauzu, video se smanji, a pored njega se pokaže oglas.

Ono što su posebno naglasili iz kompanije Google, jeste da je riječ o formatu oglasa koji ne ometa korisnike prilikom gledanja videa, jer se pojavljuje samo kada pauziraju taj sadržaj.

Ipak, ako korisnici pauziraju video jer žele da utišaju zvuk iz nekog razloga, sigurno im se neće svidjeti ako se odmah nakon klika na pauzu pojavi novi video sa reklamom i zvukom.

Prvi rezultati tokom testnog perioda su pozitivni, kaže Google, pa se ne treba začuditi ako testiranje prošire i na druge uređaje, odnosno ako zvanično uvedu ovaj format oglasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve