Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Zatražite od YouTube da ukloni AI sadržaj koji vas prikazuje

YouTube će vam omogućiti da označite sadržaj generisan pomoću vještačke inteligencije (AI) za uklanjanje ako sadrži nekoga ko izgleda ili zvuči kao vi

YouTube će vam omogućiti da označite sadržaj generisan pomoću vještačke inteligencije (AI) za uklanjanje ako sadrži nekoga ko izgleda ili zvuči kao vi.

Generativna vještačka inteligencija je svuda, zabavna je, korisna i može vam uštedeti sate. Ali, ona ne “izmišlja” stvari u potpunosti. “Generiše” sadržaj baziran na već postojećim stvarima, uključujući… pa, stvarne ljude. I sada je YouTube tiho dodao politiku koja vam omogućava da zatražite uklanjanje sadržaja generisanog pomoću AI koji prikazuje vašu sličnost.

Nova politika vam omogućava da označite video zapise koji koriste AI ako je AI kreirao nešto što izgleda ili zvuči kao vi. To je zapravo odlično, ako YT bude mogao da sprovede ovo, zavisno od toga kako će odrediti da li generisani sadržaj izgleda kao vi, javlja Engadget.

YouTube će analizirati prijavljeni AI generisani sadržaj

YT kaže da će koristiti faktore kao što su da li je sadržaj izmjenjen ili sintetičan (i da li je to naglašeno) i da li je lako prepoznatljiv kao osoba u pitanju.

Pored toga, YouTube će uzeti u obzir da li je sadržaj parodija ili satira, da li uključuje javnu ličnost ili poznatu osobu, i takođe, da li postoji ‘osjetljivo ponašanje’ kao što su zločin, nasilje, podržavanje proizvoda ili političkog kandidata.

Nova politika spada pod YouTube-ova kršenja privatnosti, i zahtjevaju se tvrdnje od strane prve strane. Izuzetak je samo ako je pojedinac maloljetan, nema pristup računaru ili je preminuo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve